Archiv Mirovy diskuse na stránkách ČSS

12345 » 25. 01. 2010, 10:47

Pořád na tom nevidím nic odsouzeníhodného. A musím nesouhlasit. Já jsem z vesnice a nějaké výrazné rozdíly v mentalitě lidí z vesnice a města nevidím, způsob života už je v podstatě stejný, i když na vesnici jsou přirozeně menší kulturní možnosti a ve městě zase horší přístup do přírody, ale nemusí to platit obecně. To je prostě případ od případu, všude se najdou hloupí nebo naopak skvělí lidé.

12345 » 25. 01. 2010, 10:25

to Gatla:http://www.linkon.cz/6a05f

12345 » 25. 01. 2010, 10:16

to kobitka: To je trochu zbrklý závěr, ne? Pokud na základě toho, jak popisoval svůj program před superstar, tak na vysoké škole takhle nebo podobně žije většina studentů, pokud přitom nechodí na brigádu. Nakonec jsou to poslední roky relativního volna a svobody, než se zapojíš do pracovního procesu, tak proč ten čas nevyužít k tomu, aby ses věnovala tomu, co tě baví, pokud tu možnost máš? Mimo to, neflákal se, ale dělal to, čemu se chce beztak do budoucna věnovat - muziku.

12345 » 23. 01. 2010, 12:59

to LuCCa: Že? To by mu neskutečně sedlo.

to Leila: Musím se přiznat, že mě Miro v průběhu soutěže přinutil zařadit Lifehouse znovu do vysoké rotace :) A osvěžit si třeba moji milovanou Nirvanu.

Ještě jedna věc - kdysi jsme se tu bavili o českých rockových kapelách, kdo máte rádi grungovou muziku, znáte Head Down? http://www.linkon.cz/ly2tf

12345 » 23. 01. 2010, 12:03

Zdravím všechny!

to Leila: Ke včerejší noční debatě - přesně, vlastně se divím, že tu Lifehouse ještě nikdo nezmínil, protože Mirův hlas opravdu v některých podobách připomíná hlas jejich zpěváka, ne celkově, určitě by se našly podobnější hlasy, ale působí na mě dosti podobně, má určitý stejný, trochu teskný podtón – to u Mira samozřejmě platí jen v těch lyričtějších věcích, kde jsme ho měli možnost slyšet. Nemám přehled, jak moc a jestli vůbec tu jsou Lifehouse populární, možná je tu nakonec ani tolik lidí nezná, já mám jejich kompletní diskografii až na poslední album a je to velice příjemná muzika s chytrými texty, v podstatě alternativně rocková až pop-rocková záležitost. Podle mého názoru je Mirův hlas právě jako stvořený na tenhle druh muziky, no uvidíme, s čím přijde. Ta muzika se stylem trochu podobá i Alter Bridge a Daughtry, i když podle mě jsou Lifehouse intimnější, melancholičtější a "měkčí" a mají spíš blíže k popu než rocku. Někomu možná můžou trochu připomínat nějaké melancholičtější věci třeba od Keane, i když zas tak moc podobné si tyhle dvě kapely nejsou. Pár ukázek: http://www.linkon.cz/1y0yr (Into the Sun) Tahle je hodně známá - Hanging by A Moment - http://www.linkon.cz/5t3n6 (na albu je o chlup rychlejší) Crown of Scars: http://www.linkon.cz/qvs6s Whatever It Takes (no neslyšíte tam Mira?) - http://www.linkon.cz/f6vzj Somebody Else’s Song (tady je bohužel hodně špatný zvuk)- http://www.linkon.cz/xa69j A už radši končím :) Můžu jich doporučit ještě spoustu (třeba Breathing, Everything, Broken, Fool, I Miss You, Blind, You and Me, Sick Cycle Carousel....) prakticky nevím o žádné písničce, která by byla vyloženě slabá, ale to je otázka osobního vkusu.

12345 » 20. 01. 2010, 21:04

H&W: Opravdu inteligentní způsob, jak zadělat diskusi, když už dojdou nápady na pruzení příspěvky aspoň s formálním obsahem. Připomíná mi to dítě, se kterým si na pískovišti nechce nikdo hrát, tak aspoň vběhne dovnitř a rozšlape ostatním bábovičky.

12345 » 16. 01. 2010, 16:37

Souhlasím s Andrewem. Taky mi to nepřipadá úplně košér tu zveřejňovat tyhle dosti soukromé věci, jakkoli se dá předpokládat, že pokud jsou na netu, jsou tam s jeho souhlasem. Otázka je, jestli by to potěšilo vás, pokud by o vás někdo podobné informace vyhledával a následně vás na jejich základě rozebíral. I pokud si odpovíte ano, všechny lidi to rozhodně nepotěší, a to by možná bylo asi fajn respektovat. To je ovšem jen můj názor.

Iva to 12345 » 15. 01. 2010, 20:41

Bon Jovi v 80rokoch jednoznačne rock. V90tych ešte stále i keď možno trochu kľudnejší, ale stále rock. Je pravda, že po roku 2000 má väčšina ich skladieb aj tak trochu popový? nádych a mnohé skladby sú s príchuťou country.

Ale napríklad album Bounce z roku 2002 má pár krásnych rockových vypalovačiek. Pre mňa super skladba "Bounce" z toho albumu aj "Undivided".

12345 » 15. 01. 2010, 18:29

to LuCCa: Nemusíš, ale v každém případě díky! :-)

to kobitka: Ono je to sporné, jak v té reportáži správně dodával Ben, ta výroba umělého stromku a jeho následná likvidace v podobě odpadu je asi spojená se srovnatelnou nebo větší ekologickou zátěží, jako když ten vánoční stromek vypěstuješ a uřízneš. Ty stromky pocházejí z speciálních školek, takže se nejedná ani o umenšování lesních ploch. Ale zbytečné to ničení rostlin asi je. Ta motivace k vegetariánství spočívá v drtivé většině v nesouhlasu se zabíjením zvířat, nemyslím, že je to až do takové míry záležitost chutí nebo genetiky, i když pochopitelně může být.

12345 » 15. 01. 2010, 17:45

Omlouvám se všem, že můj názor zopakoval prakticky všechno, co jste napsali přede mnou. Přístě by to chtělo asi aktualizovat stránku častěji :-) to Leňa: Myslím, že se ptát není třeba, protože je to jasná věc, že maso nejí a něco mi říká, že o tom možná bude sám brzy povídat.

12345 » 15. 01. 2010, 17:41

Někdo se tu v diskuzi ptal, na co byste se zeptali Mira, kdybyste mohli. Bylo by toho víc, ale napíšu jen jednu otázku, třeba bude LuCCa vědět - zajímala by mě taková hloupost: proč si v té písničce od Alter Bridge upravil ty závěrečné dva verše? Mělo to nějaký význam nebo si prostě jen nevzpomněl? :-)

to Arabela: Rock je široký pojem, v rockové muzice je tak rozdílné spektrum lidí, že generalizovat opravdu nejde. Někdo tu zmiňoval Bon Joviho - na něj ta charakteristika, kterou jsi napsala, taky nesedí ani omylem. I když bychom se mohli přít o to, jestli to, co hraje, je rock nebo ne. Za sebe mám spíš problém přijít na ty, na které by to úplně sedělo. Kabáti? :-)

to kobitka: Vegetariáni vajíčka můžou, (třeba) vegani ne. Majonéza se obvykle vyrábí z vajíček (žloutků), takže pokud někdo nekonzumuje vůbec živočišné výrobky, tak ji samozřejmě vynechává.

12345 » 13. 01. 2010, 19:40

to kobitka: Neomlouvej se, já taky jen píšu svůj vlastní názor, který má pravděpodobně k tomu, jak to bylo doopravdy, dost daleko.

12345 » 13. 01. 2010, 18:22

to kobitka: Myslím, že nikdo z nás, kdo tu jsme, nevíme, co vedlo jak Kurta, tak Heathe k tomu, že začali brát drogy, ale z toho mála, co o Kurtově životě vím, si myslím, že je nezačal rozhodně brát jen z toho důvodu, že to byla móda. A mimo to, Kurt měl právě s tím postavením celebrity, kterému se bránil, docela problém a jedním z důvodu může být právě to, že se s tím nemohl vyrovnat a tu rychle nabytou slávu a idolizování, se kterými vnitřně nesouhlasil, neustál. Kromě toho trpěl od rozvodu rodičů depresemi, takže to byl asi další důvod. Ať mě fanoušci Nirvany opraví, ale pokud si správně pamatuju, měl taky hrozné bolesti žaludku, které se drogami snažil "léčit". Jestli na tom neslo vinu jeho okolí, nebo on sám, protože obecně jednal sebedestruktivě, to můžeme asi jen těžko posoudit. Courtney Love možná byla kdysi kočka, ale už v té době na tom byla psychicky relativně stejně jako dnes, totiž dost špatně. Ale doba s tím samozřejmě co dělat měla, aspoň v tom ohledu, že v té době byly zrovna v té části USA drogy možná relativně do té doby nejdostupnější. Brát drogy je samozřejmě hloupost největší, vždycky existuje jiný způsob řešení, ale dokážu pochopit, že je celkem lehké do nich spadnout, pokud se sejdou další okolnosti.

12345 » 10. 01. 2010, 22:22

Tak já se taky zapojím do plodné debaty :-) To je průměrná výška (pokud sedí), ani hodně, ani málo. Koukněte se na to obráceně, prostě byli asi v superstar letos skoro všichni mimořádně vysocí :-)

12345 » 10. 01. 2010, 15:57

Zdravím při neděli! Tady se nám to ale zvrhává :-)) to Macyáš: Čekej, že zítra najdeš svůj příspěvek v blesku nebo podobně :-) Tohle si bulvár nenechá ujít :-)))

12345 » 09. 01. 2010, 11:35

Zdravím všechny a díky za linky! Na plus7dni je taky článek o superstar, úplně na konci pár informací o Mirovi: http://plus7dni.pluska.sk/plus7dni/zaujalo-nas/201... se link nezobrazil celý, tak zkopíruju to, co tu asi většinu zajímá nejvíc. "Paradoxne, najväčšie tajnosti robia okolo seba Miro Šmajda a Martin Chodúr, ktorí spolu zápolili v absolútnom finále. Obaja tvrdia, že získali kontrakt na nahrávanie albumu, na ktorý si budú piesne komponovať sami. Majú vraj tiež množstvo ponúk na vystúpenia, Chodúr dokonca už absolvoval prvý platený kšeft počas Silvestra. Sprostredkoval mu ho manažér, ktorý sa vykľul z jeho kamaráta. Šepká sa, že Česko Slovenskú SuperStar si chce na turné ako hosťa vziať Karel Gott. Niekoľko podobných ponúk dostal aj Šmajda. Toho však prekvapujúco nechávajú chladným. Je presvedčený, že zaujme aj sám s vlastnou koncertnou šou, ktorú začal pripravovať."

12345 » 07. 01. 2010, 23:29

to Andrew: LOL, hezká spekulace. Každopádně Lucca je přínos pro tuhle diskusi, navíc velice příjemný přínos. Toho infa bychom se asi jinak nedopátrali. Miro může mít doma i základní nahrávací aparaturu, i když nemám moc představu, v jakých cenových relacích se to pohybuje.

12345 » 07. 01. 2010, 23:02

to mari: Můj dojem je ten, že takhle to dělá většina "garážových kapel", prostě si nahraješ hudební nápady, i jen to, co tě napadne při hraní na kytaru nebo při improvizaci s kapelou, záleží na tom, jak moc hodně sofistikovanou hudbu chceš mít a pak to nazkoušíš. Hudební záznam sám o sobě není úplně nutný, pokud to umíš zahrát na základě té nahrávky. I muzikanti s hudebním vzděláním si můžou nahrát primitivní demo doma i jen na kytaru, pak se s tím pracuje dál.

to dodo: Já ho nechci v žádném případě podceňovat, ani ho ironizovat, jen si to moc nedokážu představit.

12345 » 07. 01. 2010, 22:30

to Andrew: To mě právě zarazilo taky, protože je to v zásadě nemožná věc, napsat několik písniček, míněno hudbu, za pár dnů, pokud nemá nadání W.A. Mozarta. Napsat pár textů samozřejmě jde, to je bez debat. Co se týče závěrečné podoby CD, to je složitá věc, vždycky do toho bude nahrávací společnost mluvit a a zasahovat, takže pokud přijde s vlastní tvorbou a bude si ji snažit prosadit, asi z ní ani tak moc nezbude. Naprosto souhlasím s tím hlediskem komerční úspěšnosti. I celosvětově etablované kapely musejí hodně slevovat z toho, jak si svoji muziku představují, pokud jim jde o komerční úspěch, někdy ke škodě posluchačů. Jak moc riskují ty české, u začínajících hudebníků zvlášť, si netroufám spekulovat. to mari: Hudební vzdělání není nutnost. Asi nejjednodušší způsob je ten, že nějakým způsobem zaznamenáš (třeba i na pásku) to, co tě napadlo, a pak to následně po případných dalších hudebních nápadech reprodukuješ.

12345 » 07. 01. 2010, 20:28

to kopřiva: Můj příspěvek nereagoval konkrétně na ten Tvůj, to by začínal adresováním Tvojí osobě jako právě tenhle. Reagoval na celkovou diskusi, které se k tomu tématu a rozvinula a konkrétně to označení, které nebudu opakovat, uvedl Andrew a ještě v nadsázce. Ani o namyšlenosti v něm nebyla řeč, takže příště by bylo asi namístě regovat na toho, koho se to týkalo. Slovo "cyničtější" bylo použito v daném kontextu - tj. rozdílu v náhledu na Mirovo vystupování - dle mého příhodně, pokud znáš přiléhavější, sem s ním. Omlouvám se, ale možná existuje důvod, proč jsi nebyla dle vlastních slov pochopena, pokud reaguješ na něco, co nebylo reakcí na Tebe a navíc argumentuješ něčím, co já netvrdím, to je pak dost těžké reagovat. A samozřejmě, že se tu všichni neshodneme, ale nesouhlasný názor není nutné brát jako útok na vlastní osobu. Takže promiň, jestli se Tě to dotklo, ale není to moje vina. Do bucoucna asi radši předpokládej, že na Tebe nereaguju :-)

A teď mimo (a neadresováno kopřivě! :-): 1) To už má vážně hotovou muziku na celé album? Tipuju, že musel vycházet z toho, co měl připraveného předtím a maximálně něco přidat jako finální úpravu, nebo je hudební génius. Nebo je to něco hodně hudebně jednoduchého, předpokládám (možná špatně). 2) Najde se tu nějaká dobrá duše, která nahrála vystoupení na markize v teleráně a případně by byla ochotná to někam zavěsit?