Archiv Mirovy diskuse na stránkách ČSS

Iva to 12345 » 07. 01. 2010, 15:30

Potešilo ma, že nie som jediná kto fandí Daughtry. V Mirovej mp3 sú tiež, tak už sme traja čo ich asi môžu počúvať dookola :)

12345 » 07. 01. 2010, 14:16

to Iva: Mně se zdál Martin pěvecky nezajímavý od začátku a jeho favorizování oběma televizemi mě z toho nezviklalo. Jeho způsob zpěvu jde úplně mimo mě, já tam slyším Gotta a vůbec podobné zpěváky s mohutným hlasem a projevem, který svádí k předvádění se, a pro mě nezajímavou barvou, ale jak píše Mag, Rozeznávám bylo moc pěkné.

to Andrew: K tomu základu hodnocení Mirovy povahy souhlasím, ono je skoro absurdní, že to tak vzevrubně probíráme (a je to tak důležité?), protože jsou to čistě naše povrchní dojmy, ale myslím, že ti, kdo ho vidí jako falešného člověka a pozéra, by si měli uvědomit, z čeho on v první řadě vychází a pak ho možná budou chápat líp. A mně by nevadil ani jako ten "vypočítavý hajzl", pokud bude schopen přijít s dobrou muzikou. Ještě pro upřesnění, ta předpokládaná vypočítavost, o které se bavíme, je v podstatě jen práce s mediálním obrazem, což je ze své povahy věc plytká, virtuální a povrchní, která si žije do určité míry vlastním životem a je založená na hře, a to s dovolením za charakterovou pokřivenost nepovažuju.

12345 » 07. 01. 2010, 13:55

to Mag: Ano! :-) Mně se nejvíc líbili Miro, Leona a Dominika. Denis totéž, vůbec mě nezaujal, i když ta semifinálová vystoupení byla dobrá.

Ještě se přidám k anketě o nejlepší Mirovy písničky: 1. - líbilo absolutně - Hunger Strike/Wicked game/Welcome to the jungle/Smoke on the water (hlavně pro to lehce metalové podání)/Dream on asi víc ta generálková verze (ta se mi líbí každým dalším poslechem čím dál víc) 2. líbilo s menšími výhradami - Home/Watch over you - obě dvě přesně ve stylu, v kterém by se mi líbilo ho slyšet po soutěži, navíc mi tam jeho barva hlasu seděla i líp než v originálech a vůbec se mi jeho podání líbilo víc, možná kvůli jiné dynamice (?) a výrazu - ten byl přesný - výhrady mám jen k čistotě zpěvu, Come as you are - výhrada k tomu, co k ní předváděl 3. líbilo se mi od něj hodně, jinak by mě ta písnička nezaujala - Cry me a river (vlastně i Wicked game), Je to blízko 4. líbilo, ale nepřebije originál - obě Müllerovky, i když pěkná barva hlasu 5. vlastně ani moc nelíbilo - Stairway to heaven/Dirty Diana/duet s Dominikou/Eláni/C'est la vie 6. nelíbilo vůbec - Queeni

12345 » 07. 01. 2010, 13:06

Nevím, jak to vidí ostatní, ale to, že superstar dopadla podle výsledků takhle, tedy, že Češi pravděpodobně převálcovali Slováky, by podle mě nemělo vést k závěru, že společně pořádaná superstar neměla smysl. Jednak myslím, že byla na vyšší úrovni, než kdyby byla pouze česká, a to proto, že se tam sešly zajímavější osobnosti a její provedení bylo nápaditější, a potom aspoň pro mě to byla příležitost slyšet slovenštinu a vůbec se dostat trochu do kontaktu se slovenským prostředím.

to Mag - s tou Denisovou nejslabší písničkou souhlasím, ale nejslabším finalistou ne, pro mě spíš Thomas Puskailer. Přesně, Ben měl masivní podporu a v těch počátečních kolech se umísťoval výše než Miro, možná fanoušci zaspali nebo nehlasovali, protože necítili potřebu.

to Andrew: Myslím, že o tom koeficientu se jen spekulovalo. To, aby Slováci nevypadávali tak rychle, se řešilo tím odděleným vypadáváním v semifinále. Jinak si myslím, že ve finále se ta hlasovací disproporce nijak neupravovala.

12345 » 07. 01. 2010, 11:49

Tak ty výsledky jsou opravdu zajímavé. Pokud nova s markizou neklamou. To, že nezveřejnily počet hlasů, působí dojmem, že jich nechodilo moc. Jedna věc mě ale zarazila, že pro Mira hlasovali Slováci v takové míře a Češi pokulhávali, minimálně ze začátku a hlasovali s převahou pro Martina. Podívejte i na ostatní slovenské zástupce, Slováci hlasovali většinou dost disciplinovaně pro ně. Dokonce Denis Lacho měl ze začátku větší podporu než Miro, což byl i můj dojem v průběhu soutěže. A vyvrací to tu spekulaci, že Dirty Dianou došlo k zásadnímu obratu v soutěži, nedošlo, Miro musel bojovat až do konce a vůbec to neměl jisté.

12345 » 07. 01. 2010, 11:08

Sorry, vůbec nechápu, proč se to poslalo tolikrát, asi nějaká chyba.

12345 » 07. 01. 2010, 11:05

Já si nemyslím, že by se Miro přetvařoval. Jedna věc je to, že je inteligentní (a to nejspíš hodně) a zařizuje se podle toho, ale to se nedá označit za faleš. Absolutní upřímnost nemůžete čekat ani od svých nejbližších. Mě spíš někdy šokovalo, jak otevřeně se vyjadřoval a jak se nechal někdy unášet vlastními pocity. Obecně mi přijde mnohem emocionálnější než racionální člověk. Samozřejmě je to jen můj dojem, který může být od pravdy na míle daleko, ale Miro má opravdu hodně neobvyklou povahu, a proto možná na někoho působí jeho vystupování nevěrohodně. A musím se přiznat, že na mě tak taky jednu dobu působil.

Co se týče toho vyjádření o penězích, co je na tom za pózu? Má pravdu v tom, že v určitých životních situacích peníze nic neznamenají. Peníze nad míru, při které dokážeš uspokojit všechny základní potřeby, v podstatě taky ne. Mně se to zdá od člověka, který vyrostl ve skromných poměrech, spíš hodně logické, že se takhle vyjadřuje, pozérské mi to nepřišlo ani trochu. Ale on je podle mě opravdu idealista s realistickým základem, to není žádná póza. Fíha, neuniká tady někomu, že muzika je to, čemu by se chtěl věnovat naplno a živit se jí, aspoň nějak? Proč do té soutěže šel? No asi nejspíš proto, že každý, kdo se nějak umělecky sebevyjařuje, má potřebu se sdílet s co největším počtem lidí. A jako neznámému amatérovi by se mu nejspíš nikdy nepodařilo dostat svoji hudbu k lidem, konkrétně tím myslím, že o vydání CD nějaké lokální kapely nikdo zájem nemá. Beru i váš cyničtější pohled na věc, ale nesdílím ho. A máte-li pravdu, nevadí mi to. A není to o růžových brýlích, jen si na základě určitých informací myslím, že můj náhled je blíž pravdě. A třeba se pletu úplně.

12345 » 05. 01. 2010, 22:38

kobitko, mně se Mirovo Come as you are líbilo, i když musím říct, že až na druhý poslech a bez obrazu. Vůbec mi přijde, že má perfektní hlas na grungovou muziku nebo alternativní rock v tomhle duchu, jednak barvou a i přes možná vzdálené osobnostní založení - nebo aspoň podle toho, jak se projevuje navenek - má přesně tu citlivost, které je pro tenhle žánr potřeba. Ještě kdyby se mu ji tak chtělo psát :-)

12345 » 05. 01. 2010, 21:14

Díky všem za odkazy! Musím říct, že je mi ten Mirův cílevědomý přístup dosti sympatický, jak ten hlasový pedagog v průběhu soutěže - mimochodem je ostuda, že ho (nemyslím konkrétně jeho, ale kohokoli ještě vedle Juraje Tatára) neměli soutěžící na individuální pomoc jako samozřejmost, tak to mlžení ohledně toho, co chystá. Docela mě ale překvapuje ten stylový rozptyl, pokud dokáže napsat takovou hudbu, aby tam integroval prvky všech žánrů, které jmenoval, tak to teda klobouk dolů.

12345 » 04. 01. 2010, 18:33

Andrew, napsal jsi to přesně. To, jak se následně Miro dostal do centra zájmu obou televizí, se dá přičíst jen tomu, že už od té Dirty Diany (a tam se vzácně taky shodneme, i když pěvecky to považuju za celkem zdařilé vystoupení) na sebe strhnul na pódiu veškerou pozornost. Ale i tak si myslím, že pozici toho, kdo by mohl zaútočit na do té doby neotřesitelného favorita, získal až v rockovém kole nebo ještě později. Manipulace ze strany štábu naprosto vylučuju, to co se dělo potom, bylo jen logické využívání potenciálu někoho, kdo dokázal zvýšit sledovanost, stejně jako předtím nasazování Martina jako zlatého hřebu programu a podobně.

Souhlasím i s tou příliš nízkou věkovou hranicí, ale Honza se mi zdál o třídu lepší.

12345 » 04. 01. 2010, 17:12

Souhlasím, mně to Denisovo kudrlinkové zpívání taky lezlo po několika vystoupeních na nervy, to byla očividná manýra, které se ztratila v těch popinách, které si vybíral sám, ale ve finále a třeba v rockovém kole to bylo naprosto mimo a působilo to rušivě. A vůbec nesouhlasím s Haberou, že by byl Denisko celkově vzato lepší zpěvák než Miro, to už byla vyslovená zaujatost nebo setrvačnost. I kdyby byl ale o tolik preciznější, i tak mě míjel svým repertoárem a smyslem pro humor.

12345 » 04. 01. 2010, 16:17

to mari: To by mi přišlo už složitě vykonstruované, já za tím záměr nevidím a hlavně, porota se do něj navážela v době, kdy ještě nikdo netušil, že to tam vůbec roztočí, choval se dost nenápadně, takže z toho důvodu ho nemohli protlačovat a ještě touhle taktikou, která se mohla zvrtnout. Kam se dostal, je jen jeho zásluha, ne zásluha poroty, obou televizí a "scénaře".

12345 » 04. 01. 2010, 16:01

Sorry, neposlalo se to celé: takže konec odkazu - watch?v=xhryYbyTZ2M

to Iva: Sice do toho nikdo z nás nevidí, ale taky mě to napadlo, zvláště, když se v té dlouhé cestě zdálo, že Pal'ovi je Miro dost sympatický, ale těžko říct, možná si opravdu chvíli mysleli, že ho na začátku přecenili a co se týče Marty, ta reagovala v každém kole na základě momentální nálady, takže o negativním motivování u ní asi nemůže být vůbec řeč. Ale možná můžeme být rádi, že se kvůli těm zdrcujícím kritikám Miro zakousnul a vydal ze sebe to nejlepší. Můj osobní dojem je ten, že někteří ostatní soutěžící by zareagovali zcela opačně.

12345 » 04. 01. 2010, 15:48

Iva, díky moc za ty odkazy! Daughtry je pecková kapela. Tenhle typ muziky můžu vždycky. Asi by se tu nikdo nezlobil, kdyby se totéž, co Chrisovi, povedlo i Mirovi :-) Má tu někdo rád Metallicu:(http://www.youtube.com/watch?v=xhryYbyT... je klasika.

12345 » 04. 01. 2010, 11:42

"I would do anything for shag", ROFL, ta parodie je úžasná!

12345 » 04. 01. 2010, 11:30

Když tu každý posílá něco oblíbeného, tak moje třeba: http://www.youtube.com/watch?v=KR-5myt4z48 Doufám, že se odkaz zobrazí celý (případně napište www.youtube.com a za lomítkem: watch?v=KR-5myt4z48. Pearl Jam - I am mine, mimochodem i jeden z důvodů, proč mě Miro na castingu zaujal, jelikož Hunger Strike nazpíval právě tenhle zpěvák - Eddie Vedder ještě spolu s Chrisem Cornellem. Perfektní hlas a osobnost s uměleckou integritou.

12345 » 03. 01. 2010, 01:29

Macyáš - souhlas, chutná to trochu jako smažený sýr :)

12345 » 03. 01. 2010, 01:20

gorilla.cz není hudební server, to je už podle popisku server televizní a filmový, tam asi primárně zájem o podobný článek nebudou mít už vůbec. Nebo myslíš, že nevěnují pozornost těm výsledkům? Vzhledem k tomu, že ještě nic oficiálně nevyšlo, není divu. Výsledky ankety jsou úměrné objemu vysílacího času, po který se objekty ankety objevovaly v TV a jiných typech médií. Mediální masáž dělá své.

12345 » 03. 01. 2010, 01:07

omg = oh my god

12345 » 03. 01. 2010, 01:05

Pokud jde o kredibilitu gorilla.cz, tak tam je nutno rozlišovat mezi tím, co píšou autoři a to je po zohlednění subjektivity kredibilní, a co někdo postne na diskusi a za to přece ten server nenese vůbec žádnou zodpovědnost. Ty výsledky můžou být naprostá pitomost stejně jako pravda. Ale pochybuju, že skutečnost, že někdo na zastrčené diskusi zveřejnil výsledky, které nemusí být pravdivé, dokáže vytvořit tlak na obě televize, aby výsledky zveřejnily samy.

Na co se čeká v hudebních periodikách? Můžeme třeba čekat donekonečna, protože minimálně v těch českých se pěstuje hudební snobismus, kamarádi-dělají-promo-kamarádům a povýšenecká averze vůči účastníkům podobných soutěží, takže vůbec nemusí existovat zájem z jejich strany. Martin Chodúr se tomu může svým prezentovaným vkusem vymykat, podobně jako Aneta, ale i o tu se začala, pokud si to správně pamatuju, hudební média zajímat až potom, co nafouknutá bublina kolem superstar splaskla. I když to může být jen můj mylný dojem a třeba se to nepotvrdí. Rozhovor na téma hudba s co možná největším vynecháním tématu vystupování v superstar, o čemž máme disproporčně víc informací, by byl super.