Archiv Mirovy diskuse na stránkách ČSS

Andrew » 07. 01. 2010, 22:28

Dodo má pravdu, je možné hrát (typicky na kytaru) a neznat z hudební teorie vůbec nic. Problém nastane ve chvíli, kdy to, co člověk vymyslel, potřebuje zaznamenat a reprodukovat - v tu chvíli už ty noty a akordy potřebuje. A samozřejmě se to komplikuje, pokud člověk nehraje sám, protože pak už to musí ladit, je potřeba se navzájem domluvit, atd.

Andrew » 07. 01. 2010, 22:24

Mari: Ono záleží, co to znamená "hudební vzdělání". Protože i jako samouk ho samozřejmě má - předpokládám, že pokud hraje na kytaru a zpívá, zná noty, intervaly a aspoň základní akordy. Pokud má talent, tak s tímhle něco jednoduššího vytvoří. Aspoň si myslim :)

LuCCa: Zdá se, že jsi náš Mirovi nejbližší zdroj :) Rád bych se zeptal na tu kapelu v Košicích. On o ní mluvil jako o jeho "nové kapele". Takže s touhle partou chce skládat, koncertovat a tak? A co je to za lidi - je to ta jeho předchozí kapela nebo někdo jiný - by mě zajímalo, kde je v průběhu SS nabral..

Andrew » 07. 01. 2010, 21:33

To audio je správně prázdný, ale musí tam být. Kdyby se něco poto, tak to při rozbalování nahlásí chybu.

Jinak k tomu článku. Nechápu, na co si stěžuje. Vzhledem k tomu, že s hudebním šoubyznysem má zkušenosti, tak snad proboha ví, co je to exkluzivní smlouva. A že to nejsou peníze na ruku, ale roční kontrakt, to se taky vědělo od začátku. Navíc si snad přečet, co podepsal. Jenom mi uniká, proč mu to chtějí dávat cash. Ale i kdyby to pravda nebyla, tak jsem se upřímně zasmál tomu třířádkovému vysvětlení slovního spojení Pyrrhovo vítězství. Je vidět, že super svou cílovku nepřeceňuje :)

Andrew » 07. 01. 2010, 21:12

A k tomu jeho CD... já jsem v několika rozhovorech četl sebevědomá prohlášení, kolik písniček už od návratu napsal. A je mi to upřímně trochu divný, protože buď myslel řekněme fragment, na kterém se dá stavět, nebo je opravdu geniální. Nebo fakt skládá nějakej praso-punk :) Ohledně obsahu toho CD to bude asi to dilema jestli kluby nebo stadiony. Pokud má vlastní tvorbu a stojí si za ní, tak ji můžou (po nějakých úpravách - nedělám si iluze, že to nebude potřebovat předělat) nahrát a vydat. Risk bude v tom, že to může být relativní komerční neúspěch. Ale třeba mu to nevadí, protože mu jeho tvůrčí volnost stojí za to a míří do těch klubů. Což není žádná prohra. Míří-li na stadiony, obávám se, že z jeho původní tvorby možná nezbude nic. Ale tohle ví jenom on a já jsem upřímně zvědavej, u kolika písniček bude uvedenej jako autor hudby nebo textu.

Hele, dodo. Že tys byl u tý kolegyně, co "sa urobí" u Mirových písniček to prověřit :)

Andrew » 07. 01. 2010, 20:49

Přečti si návod, přesně tohle je tam popsáno.

Andrew » 07. 01. 2010, 20:42

A to já ho klidně napíšu, napsal jsem "vypočítavej hajzl", ale taky jsem možná nebyl úplně pochopen - ovšem vlastní vinou - protože jsem nerozlišoval jeho jako... ehm... celebritu a jeho jako člověka. Chápu, že aby se prosadil, musí udělat leccos, co třeba nebude úplně příjemný. Chápu, že se potřebuje objevit v bulváru, protože víme, co jsou (minimálně v ČR) nejčtenější noviny a chápu, že si musí nějakou image budovat, protože jinak to za něj udělá bulvár. Nebo ho bude ignorovat, což taky nemůže dopustit. S tím nemám problém. Ale i tady je nějaká hranice, kterou nesmí překročit, jinak by se stal tím vypočívavym hajzlem. Ale ta je asi pro každého z nás subjektivní.

Andrew » 07. 01. 2010, 20:25

RIA: Scalex v jednom z článků psal hezký postřeh ve smyslu, že Miro zjistil, že umí zakřičet a lidem se to líbí. A tak křičí pořád. Zjistil, že umí zaječet a lidem se to líbí. A tak ječí pořád. A že by potřeboval někoho, kdo ho bude krotit a naučí to tohle koření pečlivě dávkovat, protože kouzlo je právě v tom jemném dávkování. Tak snad někoho takového najde :)

K těm penězům... jasně že jsou důležité, v podstatě nejdůležitější, protože bez nich umřeme hlady. Ale tak to myšleno nebylo. Podle mě, pokud člověk opravdu nežije z ruky do pusy, tak peníze nemusí být středobod jeho vesmíru. A zrovna v hudbě je to podlě mě vidět. Podle mě je poznat, když hudebník, i kdyby byl technicky dobrý, by zpíval jenom pro peníze a ne proto, že to dělá rád. A to, že do toho náš blonďák, aspoň doteď, dává i duši, jsme si všimli všichni.

Ty nový výsledky jsou dobrý. Z toho už se dá spočítat, o kolik víc hlasovalo Čechů. A zajímavý je to finále, protože to je skutečně soubor národů. Tak trochu to vyvrací tu teorii, že většinu hlasujících tvoří lovískující puberťačky, protože předpokládám, že kdyby to tak bylo, nebyly by ty výsledky takhle vyrovnané, ale Miro by měl z českého tábora víc než Martin ze slovenského.

Jo a aktualizoval jsem návod pro ty, kdo mají problémy. Mělo by vám to pomoct.

Andrew » 07. 01. 2010, 14:38

Že by nakonec došlo na to ne-muckavé fórum na Facebooku? :) Jen počkejte, až si vaše noční snění budou číst ty holčičky :)

Andrew » 07. 01. 2010, 14:20

Kdyby jenom Bena. Na stránce finalistů je jich teď 7, ale ty odkazy tady v tom pravym sloupci fungují. Někdo v Nově je ve formě :)

No každopádně, kdybychom se už neviděli (nečetli), bylo tu s vámi skvěle a třeba se někdy setkáme :))

Iva to Andrew » 07. 01. 2010, 14:18

Máš absolútnu pravdu s úpravou vlasov z tváre. To je v poriadku, to mi ani nevadí, to je prirodzená reakcia ak niekomu padajú vlasy do očí alebo čo i len do tváre. Mne vadí keď si konce vlasov ukladá z pleca za pleco :-( nie som magor, že? :) či? :)

Andrew » 07. 01. 2010, 14:04

Mag: Tak jasně, je to logicky trochu nesmysl, ale v téhle podobě podle mě další ČSS nebude, protože do toho SR nepůjde, protože jejich favorit prostě nemá reálnou šanci.

Andrew » 07. 01. 2010, 13:47

A ano, Markíza se proti nám spikla. Je tam 5., 7., ale 6. ne :(

Mimochodem, to prohrabávání podle mě dělá každý, kdo má vlasy, které mu padají do obličene. Když jsem na máničku, taky to dělám :)

Andrew » 07. 01. 2010, 13:44

12345: Souhlas. V téhle formě ta SS nemá moc smysl, protože je evidentní, že lidi hlasujou podle národnosti, takže češi slováky dycky převálcujou. Ale další ČSS bych chtěl přesně proto, že se díky tomu dostane do televize slovenština a vůbec je to díky tomu pestřejší. Takže bych to asi udělal jako dvě v podstatě oddělené SS - českou a slovenskou s tím, že by to bylo v rámci jenoho pořadu a oba národy by mohly hlasovat pro oba národy. Bylo by to takový krkolomný a vítězové by byli dva, ale jinak to dopadne asi vždycky tak, že vyhraje čech...

K tomu Mirovi... až na výjimky se s ním nikdo nikdy nesetkal, takže netušíme, jaký je ve skutečnosti, a vytváříme si jeho obraz na základě toho, jak vystupuje v televizi, což je samo o sobě příšerně nepřirozené prostředí. A že se časem změnil, se vůbec nedivím. Jednak si zvyká na to, že v té televizi je, a druhak se nedivím tomu, že když se z outsidera stává favoritem a porota mu řekne, že předvedl nejlepší vystoupení večera, tak se mu nafouknou ramena. Na mě (z televize - na to je nutné pamatovat) vždycky působil jako milý skromný pohodář. Pokud je ve skutečnosti vypočítavý hajzl, doplatí na to jenom on - ztratí fanouška :) A na ten horoskop dlabu, já jsem technokrat, já se těmhle věcem směju :)

Andrew » 07. 01. 2010, 12:49

To, že tam nejsou počty hlasů za ČR a SR, může taky znamenat, že z ČR těch hlasů o tolik víc, že by to vypadalo blbě. Ale je to jenom spekulace.

Pamatuju si, že jsem někde čet, že se hlasy ze SR násobí nějakým koeficientem, aby se kompenzovalo, že slováků je míň (a evidentně se tedy počítá, že češi hlasují pro čechy a slováci pro slováky). Ale netuším, kde to bylo, takže nevím, jak důvěryhodný zdroj to byl. Taky jste to četli nebo je to hoax?

Andrew » 07. 01. 2010, 12:38

Ty výsledky jsou super, hlavně 8. kolo, kde ČR a SR hlasovaly přesně opačně, ale protože čechů bylo víc, Dominika měla smůlu :) Ale souhlasím, že to rozdělení na ČR/SR tam teda dávat nemuseli, protože to akorát udělá zlou krev. Místo toho tam mohli dát počty hlasů celkem.

A díky za to kafe, fakt jsem se pobavil. To shrnutí bych takhle z fleku dokázal napsat taky. Teda až na toho sexy Martina, to by mě fakt nenapadlo. Takže bod za fantazii :)

Andrew » 07. 01. 2010, 00:03

Na to by se dalo opáčit tím, že dodova čur*ka jsi taky s nadhledem moc nebral. Ony jsou věci - třeba slušnost - o kterých se takhle uvažovat nedá.

Andrew » 06. 01. 2010, 23:46

Mně na Mirovi vadí jeho fanoušci :-P

Andrew » 06. 01. 2010, 23:44

Smíš. V poslední době téměř pokaždé. Ono přijít a oznámit ostatním, že jsou kvo kvo slepice asi není něco, po čem tě budou lidi vítat s otevřenou náručí. Taky by neškodilo trochu nadhledu a nebrat všechno smrtelně vážně, protože to tak často není míněno. A když už chceš používat silná slova - což evidentně děláš rád - jako třeba lynčovat, štvát atd., tak by bylo fajn, kdyby sis je dokázal obhájit, v čemž tragicky selháváš. Hezký den :)

Andrew » 06. 01. 2010, 23:26

No, zase si nefandi, nemyslel jsem tebe, ale pana Decentního :) A problém je hlavně v tom, že ty ten názor neprojevuješ skromně, ale jako dlaždič a namachrovanej k tomu. A dokud to tak bude, budou tě ostatní fakovat. Smiř se s tím.

Andrew » 06. 01. 2010, 23:11

kobitka: Sakra! Takovej pěknej bonmot a tys mě předběhla. To věru nebylo decentní.