Archiv Mirovy diskuse na stránkách ČSS

Andrew » 31. 12. 2009, 00:17

Jé, ono mi to pokazilo odkazy :(

Tak první: http://yfrog.com/1g75539876p

a druhej: http://yfrog.com/jk85197745p

a třetí: http://yfrog.com/j588883679p

Andrew » 31. 12. 2009, 00:13

No a pro vás, co ještě nespíte, tu mám ochutnávku toho očekávaného DVD. Snažil jsem se to udělat nějak důstojně pro dospělého fanouška :) Takže jednotlivé menu vypadají takhle (v reálu to bude vypadat líp, na těch puntíkách budou šipečky a ty náhledy videí budou mít okrak): http://yfrog.com/1g75539876p http://yfrog.... toho Wicked game dám místo Him Chrise Isaaka, ale u toho duetu netuším, jestli mám psát původního autora (Seger) nebo poslední interpreta (Keating).

Andrew » 31. 12. 2009, 00:04

dodo: Ta nahoře, škrtnutá. Běž si do "Ke stažení" nahoře v tom menu a můžeš se podívat, jak by jednotliví soutěžící vypadali, kdyby byli z umělé hmoty.

Lilie: Já jsem ty fotky kvůli menu na to DVD prošel všechny :) Stálo to hodně sil, občas mi bylo šoufl, občas teplo, ale zvládnul jsem to. Základem je nečíst komentáře. Stejně člověk ví, co tam bude :)

Andrew » 30. 12. 2009, 23:24

A trochu statistiky. Videa jsou na Youtube už cca den a počty shlédnutí vypadají takhle: Dirty Diana - 217 Cry Me a River - 226 We Are The Champions a We Will Rock You - 228 Come As You Are - 143 Stairway To Heaven - 110 C'est La Vie - 303 Nebude to lahké - 40 Srdce jako kníže Rohan - 318 Dream On - 202 Home - 88 Welcome To The Jungle - 216 Last Christmas - 146 Watch Over You - 52 Wicked Game - 202 Je to blízko - 102 Voda čo ma drží nad vodou - 75 Smoke On The Water - 295 C'est La Vie a Welcome To The Jungle - 304

Andrew » 30. 12. 2009, 23:06

Luciinetska: Tak jo, zpátky k Mirovi. Jsem sám, komu ta jeho oficiální fotka přijde příšerná? Jednak si vůbec není podobnej (vypadá jak nějaká 30letá ženská) a druhak jsou všechny tyhle fotky tak ukrutně retušovaný, že na nich vypadaj jako z vosku... tu bych snad ani podepsanou nechtěl :))

Andrew » 30. 12. 2009, 22:59

To zní sice pěkně, ale to by stejně různorodí museli být i diváci. A dokud budou v SS hlasovat zamilované holčičky, nemají úžasní zpěváci jako byla třeba Leona vůbec žádnou šanci. Buďme rádi, že ten náš Miro dobře vypadá i zpívá. Bohužel je nutně potřeba obojí.

Andrew » 30. 12. 2009, 22:47

Podle mě nemá cenu v případě hudby nějakou kvalitu řešit (kvalitu produkce třeba i jo - nástroje naladěny, zpěvák se trefuje, kam má). Kabáti se baví, publikum se baví, všichni odcházejí spokojení, tak kde je problém? :)

Andrew » 30. 12. 2009, 22:35

A punk bych taky nechal spát. To je něco jako graffity. Pro někoho umění, pro někoho čmáranice.

Andrew » 30. 12. 2009, 22:30

dodo: No, to je právě otázka toho, pro koho je Superstar určená. Jestli pro nadějné hudebníky, kteří už mají nějaké zkušenosti, ale nedokážou se pořádně zviditelnit, nebo pro lidi z ulice, kteří mají zatím jenom ten talent. Já chápu, že nám se tady líbí ten romantický příběh kluka, který si doma a s kamarády zpíval a hrál na kytaru, pak sebral odvahu a kamaráda a šli na casting. Ale osobně nevidím nic špatného na tom, že se SS účasní i někdo, kdo studuje konzervatoř. Ono by se hlavně dost špatně určovalo, kdo ještě může a kdo už ne. Může chodit na konzervatoř? A může aspoň do ZUŠky? Může mít kapelu? Kolik CD smí mít vydáno? A můžou mít aspoň demo? Můžou koncertovat? Tohle se prostě rozumně rozhodnout nedá. Takže se tam holt sejdou lidi, kteří se hudbě už dlouho na slušné úrovni věnují, s lidmi, kteří si zatím zpívali jenom v pokoji. A pokud Martin s těmi jeho Robsony natočí album s písničkami, které už měli rozdělané předtím, budu stokrát radši, než kdyby se na ně po vítězství v SS vyprdnul a nechal si skupinu poskládat vydavetelstvím jenom kvůli tomu albu.

A s tou angličtinou mi to nevymluvíte. Jasně, napsat písničku, která bude mít popisný text, není takový problém, stačí použít pár osvědčených frází. Ale napsat něco, nad čím se člověk bude muset zamyslet a v čem pět lidí uvidí pět různých věcí a všech pět to vezme u srdce, to je úplně jiný level a v cizím jazyce vůbec. A třeba to dovede a já si z toho s otevřenou pusou sednu na zadek. Fakt bych si to přál, ale nevěřim tomu.

A Kabáty neřešte, to je jedno z témat, které nutně skončí hádkou :)

Andrew » 30. 12. 2009, 21:37

Panebože, Rybičky! To opravdu není hudba. Ale punk samozřejmě hudba je, i když tam opravdu nejde o tu "objektivní kvalitu".

Andrew » 30. 12. 2009, 21:28

12345: Ono v tom punku nejde ani o tu hudbu, žejo :) Jo, punkové album by za víkend asi dal, stačilo by, kdyby ho něco pořádně nasralo :)

Andrew » 30. 12. 2009, 21:26

Přichází vzácná chvíle, kdy budu za pesimistu. "Mít dobrou angličtinu" ve smyslu výslovnosti nemá vůbec nic společného s tím, jestli v angličtině člověk dokáže skládat. A nezlobte se na mě, ale nevěřím, že 21letý kluk (ne-rodilý mluvčí) dokáže v angličtině složit něco, co nebude narativní text. Což není nutně chyba, jenom abychom od něj nečekali něco, co nám prostě nemůže dát.

S tím souvisí i to čekání na CD. To, že od svého příjezdu složil několik písniček, je holý nesmysl. To by fakt od rána do večera nedělal nic jiného, musel by mít permanentní inspiraci a ještě by to byly písničky pro něj a kytaru, rozhodně ne pro celou kapelu. To první CD by rozhodně neměl uspěchat, protože cokoli se mu úplně nepovede bude voda na mlýn těm, kteří v něm vidí jenom hezkou tvářičku.

A k tomu Facebooku. Těm zamilovaným teenkám to "keep smiling" evidentně stačí. Ony si tam to svoje lovískování a mucqy (tohle jsem fakt viděl takhle napsané) napíšou a plyšáček je zachráněn. Ale fakt by to chtělo nějakou sekci i pro odrostlejší fanoušky. My si tu zatím vystačíme sami, ale jak dlouho :)

Andrew » 30. 12. 2009, 21:01

A teď se můžeme hádat, jestli jsou Kabáti kvalitní rock :) Já bych si dovolil zavzpomínat na Olympic, i když chápu, že to je bigbít.

Ale Sydney ví, jak na mě. Ty The Who tam :) Uznávám, že z Mira český Pete Townshend docela určitě nebude, ale stojím si za tím, že většině lidí se anglické písničky líbí víc jenom proto, že nerozumí textu, takže i když je to ptákovina, poslouchá se to hezky.

Ono taky záleží, jestli bude Miro skládat pro sebe s kytarou nebo pro celou kapelu. V prvním případě bych ještě napsal jméno Ivan Hlas. Toho mám rád od svých teenagerských let.

Andrew » 30. 12. 2009, 20:15

Já bych teda byl mnohem radši, kdyby zpíval slovensky nebo česky (i když by to byla spíš taková ta jeho českoslovenština :). U nás můžete anglicky zazpívat prakticky cokoli a bude to znít "hezky", protože tomu stejně většina lidí nerozumí, takže stačí naskládat za sebe obvyklá slovní spojení a je to. Ale napsat pecku česky nebo slovensky, to už chce talent.

Andrew » 30. 12. 2009, 18:32

Bych vám chtěl říct, že mně psa neukrad :)

A jak si tu tak pomalu připravuju to DVD, tak musim říct, že to bude fakt pěkný :)) Akorát jestli má být jednovrstvý, tak se tam víc než jeho vystoupení nevejde. Takže zřejmě budou dvě - vystoupení a zákulisí. Akorát pak bude trochu problém distribuce. Nepočítejte prosím s tím, že bych to komukoli pálil a posílal. To fakt ne. Zase se odněkud objeví dobrá duše, která to někam nahraje, by si to stáhnete a já vám udělám jednoduchý návod, jak to vypálit, aby vám to stolní přehrávač pustil. Jenom počítejte s tím, že to je opravdu hodně dat (takže neproste o poslání mailem - tohle fakt nepůjde).

Andrew » 30. 12. 2009, 12:14

Já vim, to jsem nevychytal. Já ji upřímně nemám rád a nahrával jsem ji až jako poslední, takže se potvora zobrazuje nahoře :)

Andrew » 30. 12. 2009, 12:01

O tom žádná, jenom jsem si myslel, že tenhle wow-efekt už odezněl. Ale je to dobře, protože tím si získává i ne-rockery.

Andrew » 30. 12. 2009, 09:37

Jo, ještě sleduju, že ta videa jsou i taková sociologická sonda. Těší mě, že Dirty Diana není nejsledovanější :) Trochu překvapivě je nejsledovanější C'est la vie, které má asi dvakrát tolik shlédnutí, co druhé Smoke on the water. A je fajn, že Wicked Game je třetí. Možná lidstvo není úplně ztracené :)

Andrew » 30. 12. 2009, 09:29

Lothorienn: Já jenom pořád nechápu, co teda jeho fanoušci měli v průběhu soutěže dělat víc. V té době se o marketing staraly televize a finalisti byli vidět všude. A to, jestli měl na YT víc videí nebo ne, nebo na FB fotek, nic neznamená. No a teď holt přišla blbá doba, kdy ze situace, kdy finalisti byli vidět všude najednou nejsou skoro nikde. A byla by škoda, kdyby se na ně zapomnělo.

A k tomu samaritánství - tímhle je IT obor specifický. Točí se tu velké peníze (občas skoro za nic), na druhou stranu je ale spousta lidí, kteří jsou ochotní udělat dost věcí jenom, řekněme, za společenské uznání. Částečně je v tom samozřejmě masáž ega "koukejte, co dovedu", částečně jde i o to, že to jsou nehmotné věci, které duplikovat je otázka kliknutí, tak proč je neposkytnout dál, když už je mám.

Jo, prosím vás, na tom Youtube profilu si mě nepřidávejte jako kamaráda :) Já ten profil nebudu používat ani na něm už nebudou přibývat videa. Ten profil je čistě proto, aby ta videa byla někde archivovaná. Nechtěl jsem na to použít profil, který mám normálně, protože nechci riskovat, že mi ho zablokují, až někdo v Nově vstane levou nohou.

Andrew » 29. 12. 2009, 23:09

Leňa: Jo, souhlas. Jenom v té závorce bych slovo "včetně" vyměnil za "kromě" :)