Archiv Mirovy diskuse na stránkách ČSS

Andrew » 28. 12. 2009, 20:29

Pánové, v archivu je video se jménem "Česko Slovenská SuperStar: Petr Ševčík", tak se na to račte podívat. Když tam přijde jako na porážku, snaží se to zachránit "humorem" a hlavně Haberovi řekne to, co mu na začátku řekl, tak si ten vyhazov prostě zasloužil, ať je labilní nebo ne. A to, co mu pak Marta řekla, je svatá pravda. Smiřte se s tím, že dobře zpívat prostě nestačí.

Andrew » 28. 12. 2009, 15:18

Lilie: Mirův Facebook je podle očekávání dost napytel. Facebook je bohužel místo, kde se jeho -teen fanynky koncentrují, takže typický komentáře (pod jakýmkoli příspěvkem) tam jsou: "Jako Miro je Nejhezčíí.A pro mě nejlepší v SuperStár si borec..uplnej Metalák...", případně "ahoooj miro.." nebo "Jakej má miro e-mail? x)" a variace na ně. Evergreenem jsou samozřejmě komentáře, že měl vyhrát. Je tam i diskuse, ale diskusní vlákna jsou tam například "Máš icq??", "Miluju tě", "aj ja bi som si s tebou chhcela nejako pokecat hehe len tiez neviem ako to :D ja som starsne telco hehe :D:D:D". Vám by se aspoň mohlo líbit, že tam je přes 1000 jeho fotek, koláží a tak...

Jinak Ševčíka (jestli je to ten, co v divadle neviděl na text) porotě nezazlívám. On zpíval fakt pěkně, ale radši oželím jeho zpěv, než bych viděl nervový kolaps v přímém přenosu, když se mu něco nepovede. Navíc si myslím, že kvůli tomu by byl strašně lákavý terč pro bulvár.

Andrew » 28. 12. 2009, 15:04

Nojo, fakt. A hezkej rozhovor. Nejzajímavější zpráva je, že má "ponuky na vystúpenia" Tak snad mu to vyjde. Jenom teda doufám, že bude zpívat něco novýho a ne to, co zpíval v SS, jako na autogramiádách.

Andrew » 28. 12. 2009, 13:25

Hm, nemáte někdo nějakou lepší možnost? :-D

Andrew » 28. 12. 2009, 13:00

Tak jo, řešme Mira. Otázka první: Pamatuju si správně, že z divadla postupoval ze skupiny "možná" (a pamatuju si správně, že v té skupině byl i Martin)? Otázka druhá: Kam půjdeme, až nám to tady zavřou? :)

Andrew » 28. 12. 2009, 12:13

Mně přišlo opravdu hrozný, když v rozhovoru s Leošem Martin řekl, že se jeho skupina už asi nebude jmenovat Robson, ale spíš Martin Chodúr a Robson. Netuším, jestli to myslel jako žert (nepůsobilo to tak), a neřeším, jestli je to dobrý nápad nebo ne (z hlediska marketingu nepochybně ano), ale takhle na plnou hubu to říkat nemusel. Nemyslím si, že je nafoukaný, spíš u něj opravdu nejde poznat, kdy si dělá legraci (to "to bude v televizi vypadat dobře" snad proboha nemohl říct vážně).

A u toho napodobování... on líp zpívá, Miro má zas lepší vystupování. No a oba se snaží zlepšit v tom, v čem jsou horší. Miro na sobě makal, co se zpěvu týče (a asi neřekneme, že tím kopíval Martina), no a Martin se snažil víc komunikovat s publikem (což, pravda, vypadalo trochu křečovitě).

Jinak Evo, se obávám, že pláčeš sice na správném hrobě, ale úplně zbytečně. Z nás, co jsme tu zbyli, na Martina nikdo neplive, a ti, kteří mu chodí nadávat, si to, co jsi napsala, stejně k srdci nevezmou. Mimochodem, mně zas na Chodúrovcích vadí, že si hrajou na něco víc než jsou Šmajdovci. Protože Martin je přeci pro ty, co rozumí hudbě, kdežto Miro je pro ty, co se radši dívají na obraz. Netuším, co to je rozumět hudbě, ale já hudbu nerozlišuju na kvalitní a nekvalitní (mimochodem, co to je "kvalitní umění"?), ale na líbí a nelíbí. A Martin nelíbí :)

Jo a když jsem se dočetl o té plastice, tak jsem se obětoval a přečetl jsem si online verzi Blesku (kde to kupodivu nepíšou), ale narazil jsem na on-line rozhovor s Mirem. Kromě naprosto zásadních informací, jako že měří 181 cm, nekouří a holí si podpaží, je tam adresa, kam mu můžete napsat: mirec2711@centrum.sk

Andrew » 28. 12. 2009, 02:29

Tak se vám dívám na Youtube na videa předchozích (českých) ročníků SS. Bohužel videí TOP 10 tam moc není a jsem líný se koukat na jednotlivá videa. Ale z toho, co jsem našel, teda nic moc. Hlavně tohle je brutální masakr: http://bit.ly/6ykLwh O Spilkově falzetu kolem 0:35 se mi bude určitě zdát :)) A dobře si poslechněte ten pár od cca 1:01 (jména už si bohužel nepamatuju), tohle znamená být úplně mimo. Taky mě docela překvapilo, že na to, kolik jim je, jich půlka vypadá, že se k sobě bojí trochu přitisknout, když už jim dali jenom jeden mikrofon :)

Andrew » 28. 12. 2009, 00:25

Luciinetska a 12345: Díky za vysvětlení. Z toho, co se tu řešilo, jsem to nějak odtušil. Navíc si vzpomínám, že po jedné písničce se ho Leoš zeptal, jestli má psa, a podle toho, jak se Miro zatvářil, to byla dost špatná otázka. Jenom jsem si myslel, že to byl ten černo bílý z fotky.

Jinak pro 12345: Komunikace hudebníka s fanoušky dneska není problém (vlastní web, Facebook, Myspace, Youtube nebo u nás Bandzone), ale nic z toho podle mě neřeší placený obsah. A i umělec potřebuje jíst :) Distribuce CD vlastními silami je holý nesmysl (už jenom proto, že je potřeba vyrobit CD v řádu tisíců, aby se to vyplatilo, což se samozřejmě musí zaplatit předem), takže zbývá internet. I-legalne.cz ignoruju, protože DRM je sviňárna, ale nic jiného neznám. Tak snad jenom počkat, až k nám oficiálně dorazí itunes. I když tam taky netuším, jaké podmínky umělci mají, ale často je vidět, že na Youtube kanále má dotyčný odkaz i na iTunes.

A ano, minulé Superstar... Sámerův Severní vítr mě ještě dnes straší ve snech. A on to dokonce někdo nahrál :)) Ale usmívá se sladce, to zas jo :) http://bit.ly/73JlIW A kdyby vám to bylo málo, tak další poklad je zde http://bit.ly/5tJEM1 Uznávám, že to asi není hudba, kterou by Sámer poslouchal, ale co, v letošní SS growlující metalisti taky končili ve Hvězdné pěchotě.

Andrew » 27. 12. 2009, 21:42

Jo a dotaz - co to tady řešíte za psa? Já si matně pamatuju na fotku, kde ho oblizuje nějakej pes. To byl jeho pes? A on někdy během SS umřel?

Andrew » 27. 12. 2009, 21:39

Jo a přiznám se, že Dirty Dianu jsem nikdy nedal celou. S obrazem se na to nedá dívat :)) a bez obrazu to vypnu kvůli tomu ječáku. Ale takovej je život, člověku se nemůže líbit všechno.

Andrew » 27. 12. 2009, 21:34

Mi zase přijde, že si někteří myslí, že SMS posílalo 15 milionů Klezlů. Jestli ten finálový večer dal čistě nebo ne, to bylo úplně jedno. V tu chvíli už bylo rozhodnuto a nevěřím, že noví hlasující si vybírali podle naší oblíbené "objektivní kvality". Už jenom proto, že 90% lidí ji buď nepozná nebo jim je ukradená.

S tou O2 arénou jsem to myslel trochu přeneseně. Šlo mi o to, že bych radši Šmajdíka, kterej na festivalu vyleze na pódium s kytarou, zahraje písničky, který si složil, a večer poděkuje fanouškům na Facebooku a hodí tam nějaký video, než vytuněnýho Šmajdu, kterej se upsal nějakýmu vydavatelství, pět lidí se mu stará o vizáž, dalších pět mu skládá písničky a o jeho Facebook se stará někdo v PR oddělení. Mimochodem, tušíte někdo, jaké jsou u nás možnosti pro mladého umělce, jak si vydělat hudbou? Tuším, že na iTunes může hudbu prodávat skoro kdokoli, ale iTunes u nás oficiálně neexistují.

A Lilie, hoď se do klidu, já psal, že většina jeho fanynek jsou puberťačky. A to je podle mě pravda, za kterou bychom měli být spíš rádi, protože my, dospělí, bychom asi neměli sílu přehlasovat třeba Bendiga. Já mám do puberťačky daleko - jak věkem, tak pohlavím - a přesto jsem jeho fanda a i pár SMS jsem poslal.

A prosím nesrovnávejte wannabe Eminema Sámera s Mirem. Rozdíl v jejich inteligenci je evidentní během prvních 5 sekund, kdy je posloucháte mluvit.

Andrew » 25. 12. 2009, 23:14

Tak předně - to není chyba. Pokud má rád klasický rock, bude ho zpívat tak, jak byly ty písničky napsané. A lidem, kteří mají rádi klasický rock, ti Linkin park třeba moc neříkají, protože nestojí o skupinu, kde se evidentně každý snaží, aby přes jeho přegainovaný nástroj nebyl nikdo jiný slyšet. Ale to není nahrávka na flejm, každému co se mu líbí :)

Luciinetska: Miro neřve, Miro ječí :) Ale když zrovna neječí, má fakt pěknej hlas.

Andrew » 25. 12. 2009, 22:07

espinosa a pan odborník (by mě zajímalo, na co přesně): Ach jo, dorazil pan předsudek. Já budu mít stokrát radši člověka, kterej se o sebe evidentně stará a je slušně vychovanej, než smraďocha s mastňákama, kterej nedovede nic jinýho než řvát do mikrofonu. Věř mi, že jednou zjistíš, že existuje spousta lidí, kteří chodí třeba v obleku (ať už kvůli práci nebo prostě proto, že se jim to líbí), ale v srdci maj velkým písmem napsáno ROCK. Třeba tenhle pán hraje posledních 25 let jenom v obleku. http://bit.ly/8MEvCJ A moc rád bych viděl, jak tomuhle tátovi rocku a tátovi nejmíň tří generací kytaristů říkáš, jak má vypadat rocker :)

Andrew » 23. 12. 2009, 19:00

sucubus: To je pěkná blbost. Kdyby měl pasivní fanoušky, tak asi neskončil druhý, ale vypadl by někdy hned na začátku. Navíc se zkus podívat třeba na Youtube nebo Facebook - v rámci nejlepších 4 má víc fanouškovských videí a fanoušků jenom Bendig. Usuzovat něco z nějakého webu s mp3 je trochu mimo. V tuhle chvíli je to fakt na něm. My jsme ho v Superstar protlačili nejdál, kam to šlo. Zná ho celá CŘ/SR, má spoustu fanoušků (i když jich spousta odpadne - zamilované -teen prominou) a je na něm, jestli si udrží jejich pozornost minimálně do chvíle, kdy začne koncertovat nebo vydá první CD. To bude podle mě to krizové období - fanynky (opět prominou) si najdou nového plyšáka, protože o Mirovi nebude do koncertů/CD tolik slyšet. Netuším, co přesně bychom měli podle tebe vynalézat... ok, mě internet živí a mám zkušenosti a prezentací na internetu, i umělců. Takže teoreticky bych mu poradit/pomoct a třeba i zadarmo (no, spíš za podepsané CD :)), ale fanouškovské stránky fakt vyrábět nebudu, na to jsem trochu starej :)

Andrew » 20. 12. 2009, 23:16

No, tak co napsat... vyhrál ten objektivně lepší. Jsem těch SMS asi měl poslat víc :)

Každopádně Martinovi přeju, ať ten roční kolotoč v TV ve zdraví přežije, Mirovi ať ustojí, že na něj ty puberťačky za chvíli zapomenou a zbudeme mu my, dospělí, a oběma, ať je jejich hudba slyšet.

Andrew » 20. 12. 2009, 21:37

A co je nám do toho? Není to náhodou jeho věc, i kdyby byl důvod jakýkoli?

Andrew » 20. 12. 2009, 00:17

Lilie: Prosimtě klid :) Tohle jsou IH - internetoví hrdinové. Většina z nich jsou zřejmě zhrzení fanoušci Bendiga, kteří bohužel nemají mozkovou kapacitu, aby pochopili, že to, že se nakonec v televizi rozhodovalo mezi nima dvěma, neznamená, že Miro byl předposlední (a vytlačil tak jejich plyšáka). O tom, že i kdyby to tak bylo, tak za to nemůže Miro, ale my, raději nemluvím :)

Ale jinak debilní gay alkoholik je přece super partie, ne? :)

Andrew » 19. 12. 2009, 23:43

Iva: Prosím neber to, co jsem napsal jako invektivu vůči tobě, nemám důvod ti tvoje zkušenosti nevěřit. Jenom se mi prostě zdá, že od té soutěže čekáš něco (dokonalého zpěváka), co ti prostě nemůže dát.

A ano, Queeni byli fakt na pěst. Dokonce jsem to tu psal a napsal jsem mu to i na Facebook :) Nikdo z nás ale neví, jakým způsobem si ty písničky vybírají. Jestli to s někým konzultují nebo si je vybírají proto, že je prostě mají rádi. Jestli tím spokojením s výkonem myslíš to, co po těch Queenech řekl, tak to byla od něj hodně neobratná formulace, kterou pak vysvětloval na FB. On nechtěl říct, že by Freddy byl dojatý (nebo co to řekl) z něj, ale z toho aplausu. A i na tom FB psal, že ne vždycky se všechno povede.

Hele, my se asi neshodneme :) Já respektuju, že Martin je lepší zpěvák, byť se mi jeho repertoár a podání nelíbí. Ale stejně tu zprávu pošlu Mirovi :)

Andrew » 19. 12. 2009, 23:34

Lilie: Tohle je s tou soutěží (bohužel) svázáno. Podívej se, co se schází za materiál na autogramiádách. Tohle je podle mě cílová skupina superstar. Takže holt Miro je pro spousty holčiček jejich snovej plyšák a je jim v podstatě jedno, co a jak zpívá. Nebo si fakt myslíš, že ty holčičky bere Smoke on the water? Ne-e, je bere ten hezkej blonďák s těma odhalenejma fotkama na Facebooku :) Ale tenhle typ fanoušků opadne. Pamatuješ na Sámera? Taky z něj byly faninky hotový. A dneska?

S tím obviňováním z manipulace je to hloupý, ale prostě se to sešlo tak, že máme introverta Chodúra a extroverta Šmajdu. Takže ano, většina videí v poslední době je o Mirovi nebo v nich tvoří velmi výraznou část. Ale nemyslím si, že to je proto, že by to Nova/Markíza manipulovaly, ale zkrátka proto, že Martin jim takový materiál jako Miro neposkytne. Je to jeho smůla a rozhodně to není důvod Mira z něčeho obviňovat (Honza by to ale viděl jinak) :)

Ať už vyhraje nebo ne, doufám, že se nezaměří na cílovou skupinu jeho momentálních fanynek a nebude dělat sladkej popík, ale bude se snažit dělat pořádnej rock. Dospělé fanoušky (kteří se na něj nevyprdnou, když jeho plakáty přestanou vycházet v Bravo Girl) díky SS získal a je už jenom na něm, jestli si je dokáže udržet.

Andrew » 19. 12. 2009, 23:08

Iva: Mě to v první chvíli pobavilo, protože něco takového napíše každý, kdo chce svému názoru přidat na váze. A přitom to nemá cenu, protože krása anonymních diskusí spočívá v tom, že si jsme všichni rovni :)

Já si myslím, že by bylo dobře rozlišovat, jestli tam ty falešné tóny dává proto, že to tak cítí, nebo proto, že to fyzicky nezvládá. To první by se musel odnaučit (pokud by to vůbec šlo), to druhé (a že to občas neutáhne jsme viděli naživo) se spraví tréningem. A můžeme se pohádat, která varianta to teda je :)