Archiv Mirovy diskuse na stránkách ČSS

Andrew » 19. 12. 2009, 23:00

kobitka: "Chyba se dá napravit a pracovat najejím úplným odstranění ale s dokonalostí nic nenaděláte, nikam ji neposunete." V tomhle výjimečně :) s Ivou souhlasím - tohle je dost hloupá demagogie. Pokud bychom dokonalosti nechtěli dosáhnout, nebudeme se o to snažit. Nebo si myslíš, že muzikant si řekne "už to umim dost, dál už cvičit nepotřebuju"? To by byl pěknej *** :)

Andrew » 19. 12. 2009, 22:37

Á, náročná posluchačka toužící po vyrovnaném výkonu :) Si dovolím pár poznámek:

"Ten, kdo říká, že je zpěv Martina nudný, neumí mít hudbu rád." Tyhle povýšenecký kecy ve stylu "pokud se vám nelíbí to, co mně, tak jste blbí/hluší/buzeranti/nerozumíte tomu" mě opravdu točí. Já uznávám, že Martin zpívá skvěle, ale podle toho, co zatím zpíval (z toho odvozuju, co se mu líbí, ergo co by chtěl zpívat v budoucnu), mě prostě uspává. Neříkám, že je to špatná hudba (mimochodem, co to je špatná hudba?), ale prostě se mi to nelíbí.

"nebo si snad slyšel lídra Desmod nebo No name zpívat falešně" Ne, neslyšel. Upřímně proto, že je neposlouchám, ale předpokládám, že falešně nezpívají. Až bude mít Miro jejich zkušenosti a průpravu, taky to nebude dělat. Do té doby by bylo fajn, kdyby sis i ty uvědomila, že je to soutěž amatérů a zpět není to jediné, co rozhoduje.

"Ale u Mira ty ječavky taky nebudou. Už hodina slušnýho nářezu je probere tak, že poběží za nějakým popíkem nebo RnB." A pak se konečně začneme pořádně bavit my :) Ječící pubošky jsou přesně ten důvod, proč bych nešel nikam, kde se bude Miro vyskytovat, přestože mu hrozně fandím.

Andrew » 18. 12. 2009, 17:41

Honza: Myslím si, že Martin má víc fanoušků (jo, klidně mě za to zabijte), ale Miro má fanoušky, kteří budou spíš posílat SMS. Ale jak to dopadne? To si netroufnu tipnout.

Andrew » 18. 12. 2009, 17:33

Jan: Ale notak. Takovejch videí ti udělám... kolik chceš procent na který straně? :) Já mu taky už několik kol držim palce (a posílám SMS), ale s rozumem :)

Andrew » 18. 12. 2009, 09:49

Macyáš: Petra Poláčka si pamatuju. Zpíval fakt dobře, ale co si pamatuju byl ještě horší než Martin a jeho Tom Jones. On opravdu úplně všechno zpíval jako John Bon Jovi :)

Andrew » 17. 12. 2009, 15:04

Iva: Já to napsal blbě. Nemyslel jsem, že by Martin a Miro zpívali tu samou písničku, protože výsledek by samozřejmě byl úplně jiný. Myslel jsem, kdyby byl Martin taky rocker (Honza si odpoustí komentáře o tom, že ten šampónek žádnej rocker není :-) ). Pak by se dali srovnat. Ale dokud každý z nich zpívá něco úplně jiného a úplně jinak, dost dobře to nejde.

Jinak nahrávka na smeč pro Honzu: Mně se Mirův hlas taky líbí víc než Martinův. Martin je takovej... sametovej. Až moc. Miro má hlas takovej sympaticky nakřáplej. Jenom doufám, že si ho samým nadšením z koncertování nezničí...

Andrew » 17. 12. 2009, 14:45

Honza: Tak to se omlouvám. Já to z toho příspěvku pochopil tak, že ti vadí, že o sobě říká, že je ozajstný čechoslovák, ale mluví jenom slovensky. Jestlis myslel jeho matku, tak v tom souhlas, že teda česky mluvit mohla :)

Iva to Andrew » 17. 12. 2009, 14:44

Aj keby zaspievali to isté, obávam sa že by sa mi to aj tak viac páčilo v Mirovom podaní. Mám radšej Mirovu farbu hlasu. Presnejšie milujem Mirov hlas, počúvam ho na slúchadlách aj pri práci. Naposledy som si zamilovala ten nízky a hlboký keď spieval Srdce jako kníže jako Rohan a Paľo mu povedal, že by si to na jeho mieste dal o tón vyššie. Ja by som to nerobila bolo to absolútne dokonalé a hrozne sexi. Zimomriavky.

Andrew » 17. 12. 2009, 14:34

Honza: A je ti jasný, že s dostatečnou fantazií nějakej takovej blábol vymyslíš u naprosto každý písničky? Promiň, že to musím říct, ale už ze sebe děláš jenom blbce.

Andrew » 17. 12. 2009, 14:23

Honza: To bylo dobrý :) Takže když mluví slovensky, snaží se zalíbit slovákům (WTF? vždyť JE slovák). Kdyby mluvil česky, bude se snažit zalíbit nám. Sorry, ale tohle doufám nemyslíš vážně... neberu ti, že si myslíš, že je to vypočítavej kriplík, ale zkus argumentovat nějak normálně, ne jako demagog.

K těm (nad)průměrným. Věřím, že drtivá většina z nás ví, že Martin zpívá objektivně (ať už to znamená cokoli) líp. ALE já nebudu poslouchat Martina, protože zpívá líp, když se mi nelíbí to, CO zpívá. Chápeš to? Kdyby oba zpívali to samé, OK. Ale on je každej úplně jinej. To prostě srovnat nejde. Je lepší autobus nebo kamion?

Andrew » 17. 12. 2009, 13:39

Honza: No třeba proto, že kdyby mluvil česky, tak se z toho poserou slováci, proč proboha mluví česky. Ty jsi ztělesnění rčení "kdo chce psa bít, hůl si najde". Projdi si ještě pár videí a v každém určitě najdeš něco příšerně vykalkulovaného, neupřímného, metrosexuálního a vůbec fuj.

Jo, jinak já z něj teda vlhkej nejsem a stejně si ho poslechnu určitě radši než Martina. Na to mi můžeš říct, že nerozumim kvalitní hudbě, kdybys nevěděl :)

Andrew » 15. 12. 2009, 21:03

Tak to jsi fakt blondýnka :) Zkus si to tu přečíst. Tady píše spousta čechů, kteří Mirovi fandí. A já jsem jeden z nich.

Andrew » 14. 12. 2009, 18:06

Danielson: Díky! To, co jsi napsal, je na potlesk ;)

Andrew » 14. 12. 2009, 00:40

Ivo, doporučuji sedět doma a poslouchat CD. To podá při každém spuštění stabilní výkon.

My ostatní se s chutí podíváme na soutěž amatérských zpěváku a ty chyby rádi odpustíme.

Andrew » 13. 12. 2009, 18:27

Julčo, máš pravdu. Ta soutěž je nespravedlivá. Vždyť tam stojí samouk proti člověku, který má 5 let konzervatoře :-)

Andrew » 13. 12. 2009, 18:08

Hele, zrovna na to We Will Rock You nepotřebuješ zpívat jako Pavarotti, to fakt stačí odkřičet. Ale musíš to vydržet, no.

Andrew » 13. 12. 2009, 18:05

Ano, on na Chodúra nemá. To víš ty, já, on, my všichni. Ale pouze co se kvality zpěvu týče. Ale on má něco, co ten Chodúr ne. Umí to na pódiu rozbalit. A taky trochu líp vypadá :) A dokud budou rozhodovat diváci a ne profesoři zpěvu, má právě proto šanci.

Hele, za ty Queeny bych mu dal pěstí, ale on je holt dal po svym. Jako Freddy to nedá nikdo (nebo to dopadne jako Bendigovo Don't Stop Me Now, což byla taky pěkná bída), takže prostě zkřížil ty svoje GNR, Queeny a na závěr do toho po Šmajdovsku zapištěl. Tenhle styl mu už několik kol funguje a on vypadá, že ho to baví, tak proč by to měnil. A to že ty Queeny nedokázal dokřičet do konce - představ si sebe, jak tam před publikem stojíš, tři miliony lidí na tebe zírají v televizi a ty musíš ukázat, co v tobě je. Buď můžeš po Chodúrovsku dokonale odzpívat a trochu si u toho zamávat druhou rukou nebo do toho dáš po Šmajdovsku všechno. A holt to přeženeš a do cíle se jenom dobelháš. Ale právě na tom, je vidět, že jsi do toho dal úplně všechno. Já jsem fanoušek The Who a jsem upřímně rád, že ho nenapadlo dát si něco od nich, protože to by byl ještě větší masakr :) On má dobrej hlas, ale Rogera byl zvládnul tak 10 sekund :)

A ještě jednou - názor opravdového odborníka je opravdu k ničemu, protože o vítězi rozhodnou laici - my. A to, že je Miro objektivně slabší zpěvák než Martin, víme všichni.

Andrew » 13. 12. 2009, 16:42

Lothlorienn, nejsi ty tak trochu paranoidní? :)

Na casting každý přišel tak, jak byl. Teď mají kolem sebe tým lidí, který se stará o každé uprdnutí. A chtějí vyhrát. A aby mohli vyhrát, musí se lidem líbit. Tečka. Takže je sice fajn, že si vlasy dycky dělal sám, ale teď už to holt nejde. Jestli ti připadá vytuněnější než dřív (což bych vyjma vlasů neřekl, ale budiž), tak to je evidentně tím týmem lidí kolem. Nepředpokládám, že by přišel do maskérny a řekl "sorry dámy, já jsem svůj, nesahat".

Představa, že ho tam dosadila produkce a on je geniální zpěvák, který s Chodúrem zamete podlahu, jenom to skrývá, je fakt absurdní. Takový člověk nemůže být samouk, ale musel na sobě roky a roky pracovat. A to by od někud prosáklo.

Proč postupem času dostává víc a víc prostoru, je taky zřejmé - je to šoumen. V divadle to nebylo jak ukázat, později taky ne. První příležitost bylo až první finále. Jediný, kdo se mu blížil, byla Leona, jenže ta měla smůlu v tom, že nebylo... řekněme pohledná podle aktuálních trendů, takže vypadla. No a tak tam zbyl jako jediný, kdo přitáhne lidi k televizi a rozhýbe publikum. A produkce se toho chopila, což ji nikdo nemůže mít za zlé, protože koláče sledovanosti jsou to, co se počítá. No a stejné chyby dělá proto... já nevim, asi proto, že ta šou je pro něj důležitější než formálně bezchybný zpěv. Ono je to hlavně úplně jedno, protože nerozhoduje porota, která by měla rozhodovat podle kvalit zpěvu, ale diváci, kteří tomu houby rozumí a vybírají si podle sympatií. A to je dobře, protože já budu mít tisíckrát radši pobíhajícího paviána Šmajdu než profesora Chodúra, u kterého se mi chce tak trochu spát.

ZUZA pre Andrew » 10. 12. 2009, 19:02

No tak tomu hovorím odrbali nás,decká to vedeli už keď to podpisovali,takže asi vedia čo daľej...Ja si počkám,Mirov príbeh budem sledovať nadaľej aj po súťaži,lebo ma to zaujíma...Dík za info Adrew,neriešila som to takže som bola v tom že dostanú prachy,ja sa priznám,že vlastne nesledujem superstar, sledujem Mira.A nie som" do neho "ako by sa mohlo zdať,mám už svoje roky,ale niesom ani stará škatuľa,tak pozor na mňa....Aj ked priznávam,že vyzerá dobre.

Andrew » 10. 12. 2009, 18:34

To video je náhodou super. A komentáře k němu ještě lepší :))

ZUZA: Tohle se píše na stránce O pořadu: "Výherca súťaže získa okrem titulu SuperStar exkluzívnu nahrávaciu zmluvu a ročný televízny kontrakt na 100 000 eur!"

RIA: Však já o tom vašem nočním snění nepsal negativně :)

Ještě k té škole. Já jsem tohle zažil. Na rok jsem vypadnul ze školy a pak už prostě vrátit nedalo. Jednak se člověk musí doučit prakticky všechno nazpátek, protože to zapomene, druhak už je navyklý na úplně jiný denní rytmus než je studium. A na architekturu fakt asi nepůjde člověk, kterého to nebaví. On už je malý zázrak se tam vůbec dostat... Na druhou stranu je lepší když si čumák nabije ve dvaceti než ve čtyřiceti, žejo :)