Archiv Mirovy diskuse na stránkách ČSS

Andrew » 14. 02. 2010, 18:21

Rous: Napiš mi na tu adresu dvd.pro.smajdika@gmail.com a domluvíme se :) Luciinetska: Hm, já na ně mám taky dotaz. Jsem zvědavý, kolik smajlíků napíšou mně :)

Andrew » 14. 02. 2010, 17:47

No ono na těch 20 nebo kolika stránkách za den se leccos přehlídne. Já jsem třeba hledal, co to napsali z toho divadla v Bratislavě Luciinetscce (nebo jak se to skloňuje :) a prostě jsem to už nenašel :) Moje nabídka trvá :)

Andrew » 14. 02. 2010, 17:28

Rous: Tyhle kecy si laskavě odpusť. Já bych pro tebe klidně přijel.

Andrew » 14. 02. 2010, 14:33

12345: Až na ten začátek ve všem souhlas. Já vím, že propagace je úkol pořadatele, ale rozhodně je to i v jeho vlastním zájmu přesně kvůli tomu spirálovému efektu, který jsi popsala. Navíc on bez větší námahy dokáže udělat velké promo přímo mezi svými fanoušky. Podíval jsem se na web božského Káji a poté, co jsem zjistil, jak se ta hudba proboha vypne :) jsem zjistil, že on tam má termíny pečlivě vypsané i s odkazy na rezervaci vstupenek. Tohle, spolu s neexistencí jeho webu, je podlě mě jeho velká chyba.

Andrew » 14. 02. 2010, 13:56

Lilie: "potmehúdsky" mě taky dostalo. Podle mě je česká varianta asi "potměšilý" a zajímalo by mě, jestli to Slovákům taky přijde tak legrační :)

Andrew » 14. 02. 2010, 13:54

Jinak teda aby to nevypadalo, že úplně nesouhlasím, já souhlasím se závěrem. Že "to Miro dělá dobře" :) Podle mě ta jeho kombinace slušného vychování, atraktivního vzhledu, pozitivní energie (ale zároveň i drobných neřestí) a širokého hudebního záběru z něj dělá něco, co třeba Martin není a nevěřím, že někdy bude - člověka, který může mít fanoušky napříč naprosto všemi skupinami lidí.

Andrew » 14. 02. 2010, 13:46

Jedna faktická - čím nižší vzdělání a příjmy, tím spíš lidi čtou bulvár. To je fakt. Na takové lidi BMW v jeho věku působí jako červený hadr na býka. To, že má BMW kde kdo, je irelevantní. Nemá ho kde kdo, kdo před měsícem začal a je mu čerstvě 21. Tohle byl hate-článek, nic jiného.

Zbytek nebudu komentovat, protože mi to přijde jako slohové cvičení na téma "jak cokoli za každou cenu vyložit tak, že je to vlastně dobře a dotyčný to tak chce". Hlavně to zdůvodnění Agáty mi přijde fakt absurdní. Pokud je tak chytrá, jak tvrdíš, neumím si představit, že by jí ta pomíjivá sláva stála za to, být v očích většiny lidí blbá slepice.

Jinak ta tajemnost... přemýšlím, co osobního vím o Mirovi a co o Martinovi. A vychází mi zhruba to samé. A to se o Martina prakticky nezajímám. Někde je chyba :)

Andrew » 14. 02. 2010, 13:08

Mimochodem, koukal jsem na stránky Slovfestu a už je k dispozici jenom 8 VIP vstupenek :) Poslední číslo, co si pamatuju, bylo 9. 2. a bylo to 18 :)

Andrew » 14. 02. 2010, 13:00

Luciinetska: Díky, ten článek vyznívá rozumně, i když opět skoro nic nového :) Snad jenom potvrzení toho, že se toho pořádně pustí, až mu skončí smlouva se SS.

Andrew » 14. 02. 2010, 12:53

Já si tak nějak dovolím celkově nesouhlasit :) Ale popořadě.

Na FB své akce píše výjimečně. Nevím proč, to ví jenom on sám.

Opravdu si nemyslím, že by měl potřebu se jakkoli stylizovat kvůli fanouškům. Tu nehlasitější část z nich časem tak jako tak ztratí (přesně ve chvíli, kdy se v televizi objeví další plyšáček). To je jasné a nenadělá s tím vůbec nic. A nějak v něm nevidím tu nenalinkovanost a nespořádanost. OK, nemá přítelkyni. Ale to je všechno. Jinak je to slušnák, za všechno pořád děkuje, podle vlastních slov s každým vyjde, zastává se slabších... No Mirek Dušín hadr. Takhle rebel nevypadá.

Pokud se schodneme, na tom, že největší část jeho fanoušků je řekněme < 20, pak ovšem nejsou cílovou skupinou bulváru. To je cílová skupina Brava, Dívky a podobných časopisů. Jak to s těmi válí, to netuším, protože jejich cílovou skupinou zase nejsem já :) Ale řekl bych, že v tomhle případě to může být dost dobře (pořád ještě - to se ale může změnit) tažené poptávkou. Ale to se samozřejmě může změnit. Momentálně mě nenapadá žádný časopis pro pozdně -teen lidi (řekněme 17 - 19, ti už jsou podle mě na Bravo trochu staří), takže analýzou nemohu sloužit :)

Agáta si (ve spolupráci s médii) dlouhodobě buduje image vylízaný slepice. Jestli to je její záměr, pak to s bulvárem asi umí :) Neřekl bych, že bulvár má "Martina míň rád", ať už to znamená, že o něm míň píšou nebo hůř píšou (když už píšou). Nemám žádná čísla, ale řekl bych, že v počtu článků budou nastejno. Pokud vím, o Mirovi se v bulváru v poslední době psalo v souvislosti s tím, že neumí parkovat (koukej mámo, debil), že se vozí v BMW (koukej mámo, vozí si zadek v autě za mega), never ending story o tom, která dívka má šanci, a pak se objevilo nové téma na Šmajda-Chodúr hate: StarDance (nebo jak tomu na Slovensku říkají). Přiznám se, že Martinův bulvárně-mediální obraz nesleduju, takže nevím. Jenom se snažím říct, že poslední bulvární článek, který by byl pozitivní, byl snad report ze Superkoncertu. Ale tak to chodí, žejo. Lidi nechtějí slyšet, že se někdo má dobře, je zajímá to negativní :) A otázka je, jestli on opravdu potřebuje být v bulváru. Jednak s ohledem na strukturu jeho fanoušků (viz výše), druhak s tím, že potřebuje, aby se o něm mluvilo. To je myslím spíš výsada umělců typu Bartošová a Pomeje, kteří mají období své největší slávy dááááleko za sebou a snaží se občas trochu svézt aspoň na ozvěně toho, co už je dávno pryč, takže jsou schopní kde čeho.

Andrew » 14. 02. 2010, 11:24

Arabela: V Blesku vyšel článek, že Miro parkuje jako blondýna a dostal pokutu za parkování. A pak v jednom rozhovoru v rádiu řešili, že v Praze zaparkoval na modré zóně a taky dostal pokutu (ale možná to byla ta samá). A na tom žilinském koncertě prý taky říkal, že dostal pokutu, když tam jel (aspoň tuším, že to takhle bylo).

Andrew » 14. 02. 2010, 10:45

Kdyby to nebyla taková klasická klubová mačkárna, tak beru kolegyni z práce a jedeme taky :) Hádám, že se to pozná z toho, jak se budou prodávat lístky - jestli na jedné hromadě nebo na místa a třeba i balkóny.

Luciinetska: Zatím jenom hypoteticky - Kdybychom jeli, pojedeme z Prahy a budeme se večer vracet. Ani tak by tě doma nepustili?

Andrew » 14. 02. 2010, 09:51

Ahoj. Včera jsem normálně usnul u televize, takže na fotky se dostalo až dneska :) Nahrál jsem je k těm ze Skořenic sem: http://bit.ly/92InaL Ještě se nahrávají, takže tam budou postupně přibývat; celkem jich je 30.

Andrew » 13. 02. 2010, 22:47

Lilie: Respekt! :)

Andrew » 13. 02. 2010, 22:37

kobitka: Jestli kritik není Nostradamus, tak je jeho dvojče, protože píšou úplně stejně. Jenom Nostradamus od věšteb přešel k nadávkám :)

Andrew » 13. 02. 2010, 22:34

fanusicka: Zkus to nahrát na leteckaposta.cz tam se dá nahrát tuším až 200MB soubor. Až se nahraje, napíše ti to odkaz (leteckaposta.cz/číslo). Ten mi pošli a já si to odtamtud budu moct stáhnout a dám to na Youtube k ostatním Mirovým videím. Nebo ten odkaz dej klidně sem, ale oni ten soubor po 25 dnech smažou.

Andrew » 13. 02. 2010, 22:02

Mně to přijde spíš jako kabát. A tam se svetr může, ne? :) On by se podle mě moh i pod sako, ale nějakej tenkej, protože na pořádnej vlněnej člověk dobře padnoucí sako neoblíkne :)

Jinak hlásím, že mi dorazily fotky od fanusicky. Až se pokochám blondýnkou, nahraju vám někam blonďáka :)

Andrew » 13. 02. 2010, 20:39

deppholl: No, "hraju" je trochu silné slovo. Já jsem takový věčný začátečník, protože na to nemám čas a trpělivost. Proti mě Miro hraje jako bůh :) Ale hodně čtu diskusní fóra a tak, takže aspoň po teoretické stránce mám přehled :) Jo a ta rukojeť mi přijde fakt hrozná :)

Andrew » 13. 02. 2010, 19:37

Já jsem sice z druhého konce Čech, ale kdyby to bylo unplugged, normálně bych tam jel :) A ne kvůli té kytaristce, vy chlípné stařenky :)

Andrew » 13. 02. 2010, 19:25

Ha, mám to. Line6 Variax 500. http://bit.ly/bhh1lZ Což je mimochodem technicky hrozně zajímavá kytara, kdyby vás to zajímalo :)