Archiv Mirovy diskuse na stránkách ČSS

Macyáš » 09. 01. 2010, 23:23

NKOTB - New Kids on the Block, o nic nepřícházíte, když to neznáte, odhaduju, že to bude vašim věkem někde kolem 20 ? Typický teens pop. Tak to uzavžu s tím Žigulem - spolupráce s Mirem v SS je nezpochybnitelná, ale já jsem ji nezaznamenala :)

Macyáš » 09. 01. 2010, 22:56

kobitka, Ria, to všecko hej, ale v nějakém tom článku o spolupráci s Žigem, to vyznělo, tak, že je to z velké části jeho zásluha, že je Miro ve finále. Vraj už na začátku Žigo sebevědomě prohlásil, že ho tam dostane. Takže právě z tohohle úhlu pohledu, se mi jen nezdá , že by na tom měl nakonec opravdu takovou zásluhu. A já se klidně přiznám, že se mi líbil Michal Penk, ale zároveň jsem žrala U2.

Macyáš » 09. 01. 2010, 22:28

Zajímalo by mně, od jaké doby, nebo od jakého kola, začal Miro spolupracovat se Žigem. Neumím si pomoct, ale mně se nezdálo, že by se ve zpěvu nějak výrazně zlepšoval. Mně se zdál jeho zpěv po celou dobu soutěže na stejné úrovni. Rozdíl vidím jen v tom, že mu některá píseň víc sedla, ale chyby dělal od začátku pořád stejné. Jen ten závěr v posledních kolech prostě opepřil šoumenstvím.Proto začala jeho hvězda stoupat, ale žádné zlepšení techniky, rozsahu nebo co by mu měl hlasový poradce dodat jsem nepostřehla. Vždyť ani v jednom z těch posledních kol nezazpíval bez chyb. K této úvaze mně vede kupříkladu jeho první píseň , kterou zpíval u castingu, ta byla výborná - laicky jsem nezaznamnela žádné chyby , naopak poslední píseň ve finále od Alter Bridge, byla v refrénu - v těch výškách falešná jak svińa. Tak kde jsou ty výsledky jejich spolupráce ? Barvu hlasu má prostě nádhernou, tak už jde jen o to vypilovat tu techniku a používat hlas správně? Znamená to, že je na to třeba delší doba ?

Macyáš » 09. 01. 2010, 20:43

Lilie: spokojila bych se pouze se samotným procesem reprodukce, výsledek - myslím ten pozitivní , by nebyl až tak žádoucí. Fantazie zmůže divy .

Macyáš » 09. 01. 2010, 19:59

Asi vás zklamu, ale řeknu vám to upřímně, pro mně osobně má kouzlo právě a jen kombinace Mirova hlasu a jeho vzhledu a charizma. Tak nějak si myslím, že kdyby jedna z těchto tří ingrediencí chyběla či byla nahrazena, asi bych z něj tak nešílela. Představuju si například kdyby Denis Lacho zpíval hlasem Mira, nebo Miro zpíval jako Chodúr, asi bych z něj tak nešílela. Příroda prostě namíchala téměř bezchybný koktejl. Aspoň z toho pohledu, co my můžem posoudit. A jaký je v soukromí, mi je vlastně celkem jedno, však se neúčastnil soutěže :Hledá se táta , a ani já ho neplánuju použít pro reprodukci :D

Macyáš » 09. 01. 2010, 19:45

Nostradamus : vysvětli mi, co tebe pořád táhne mezi tyhle staré tetky? Vypadá to totiž dost podivně a nedává to smysl , když se často nevalně vyjadřuješ o zde přítomných diskutujících, ale zároveň ti stojí za to věnovat čas čtení jejich příspěvků a dokonce ještě na ně reagovat. Tak mi řekni upřímně, serou tě tady ty názory a jen se vyžíváš v popichování , anebo by ses chtěl zapojit a byl bys rád kdyby tvé názory akceptovali, ale nějak se ti nezadařilo? Zdá se mi, že zpočátku tvé poznatky byly docela zajímavé, ale teď upoutáváš pozornost jen svým útočením. Kdyby jsi své příspěvky oprostil od přídomků jako : kvočny, staré tetky nebo děd vševěd apod, tak si myslím, že by na tvé názory lidi rádi reagovali pro jejich obsah, né jen proto, že je nasereš.

Macyáš » 08. 01. 2010, 23:04

Andrew : tak to jsem ráda, že nejsme vepři :) to bych nerada.

Macyáš » 08. 01. 2010, 22:27

No, ale víme, co přináší Miro některým z nás : orgasmus :) (tímto zdravím dodovu kolegyni , kopřivu a spol.)

Macyáš » 08. 01. 2010, 22:18

Andrew: no právě že na tom FC mi to dává nějaký smysl, sem tam občas objeví, něco napíše, a udrží se tím v zájmu přítomných fanynek, ale pokud by měl chodit anonymně na tuto diskuzi, pak tato varianta padá. Vždycky jsem to brala spíš tak, že tohle místo, je pro naše uspokojení a zábavu a možnost setkat se tady a pokecat s lidmi na společné téma. Ale nikdy mně nenapadlo, že by to mohlo být pro Mira nějakým přínosem. Náš pohled z venčí je asi hodně omezený a o spoustě zásadních informací ze zákulisí v kterém se Miro pohybuje nemáme ani tušení. Takže se můžem jenom domnívat a společně probrat naše subjektivní dojmy, které můžou být na hony vzdálené realitě. Tak mně spíš zajímalo, jestli si myslíte, že kromě radosti z toho, že se tady schází skupina jeho fanoušků, kteří ho obdivují, by mu to mohlo přinést i nějaký užitek, ?

Macyáš » 08. 01. 2010, 21:50

Vzhledem k tomu, že to tady bylo řečeno již vícekrát, tak hodím otázku do pléna : "Co si myslíte, že by Mirovi přinesla účast nebo čtení této diskuze?"

Macyáš » 08. 01. 2010, 21:17

LuCCa, nevím jestli mi něco uniklo, protože jsem tu asi týden nebyla, a diskuzi jsem zpětně prolouskala jen tak nahrubo, ale před tím týdnem jsem tě tady ještě neviděla, takže vítej - ahojky . No a možná už to tady bylo řečeno, ale prosím, spešl pro mně - ty máš nějaký bližší zdroj ?

Macyáš » 08. 01. 2010, 20:16

Vidím to tak, že v Košicích to nebyla jeho nová - dosud neobjevená barva hlasu, ale že byl prostě nachcípanej :) Ale dobrý to bylo. A když jsem ještě u toho , tak zatím jsem u něj objevila pouze jednu jedinou, pro mně hodně nepříjemnou polohu jeho hlasu, a to, když se nahlas směje. Tak jak bych ho nejraději sežrala, když se jen usmívá, tak bych ho nejraději zatloukla do země, když se začne nahlas řehtat. To nechápu, odkud to z něj to kvičení leze. To je asi tak jediné, k dnešnímu (možná že včerejšímu) tématu, co se vám na něm nelíbí. A možná bych taky ještě doplnila k : "vieš čo" , které tu bylo zmíněno, " vieš čo, já to neriešim".

Macyáš » 08. 01. 2010, 19:21

Mně se taky mnohem víc líbila verze ze semifinále. Jak píše Andrew, nějak jsem nepochopila, kdo mu to tam do toho reve, a za jakým účelem - podle mně tam ta ženská bylo úplně k ničemu . Strašně se mi líbila kombinace čistě jen klavíru a Mirova procítěného projevu a hlasu. Nic víc kolem už není potřeba.Tak nádherně vynikly všechny ty Mirovy variace na jeho hlas. Když se tak nad tím zamyslím, asi se mi nejvíc líbily Mirovy písně s takovým prostším (no asi to není nejvhodnější slovo, ale nevím , jak to jinak pojmenovat) hudebním doprovodem - jako jen ten klavír, nebo kytara- viz. kolo unplage , nebo housle (sláky) - ty byly naprosto dokonalé. Samozřejmě k nějaké pomalejší skladbě , ale ta kombinace z jeho hlasem - a zimomriavky jak blázen.

Macyáš » 03. 01. 2010, 01:48

for all: "PJD-PJS-DN" . Chci být in a proto se s Váma loučím v duchu dnešní doby. Věřím, že jsem správně pochopila současný šifrovací konverzační klíč (viz.OMG) a správně jsem do dnešní podoby převedla svůj zastaralý a nemoderní vzkaz : "Pivo Jsem Dopila-Proto Jdu Spát- Dobrou Noc"

Macyáš » 03. 01. 2010, 01:26

Díky za rozšíření obzoru. Na téma "pattizon" můžu i já přispět svou troškou do mlýna a říct jen jediné, že nejlepší je nakrájet na plátky , osolit, počkat až pustí přebytečnou vodu, a poté klasický trojobal. Sice vegetariánské ale výborné.:)

Macyáš » 03. 01. 2010, 00:59

Jestli Vás můžu ještě poprosit o jednu věc než ze mně bude persona non grata: marginální - rozumím, konspirační-rozumím, stay tuned-rozumím, šukézní - rozumím, ale řekněte mi prosím co znamená : omg ?

Macyáš » 03. 01. 2010, 00:21

Lidi, tak co je s váma. Co jsem ještě na Šmajdíkovi neprobrali? Tolik očekávané výsledky hlasování jsou na světě a žádná vášnivé reakce ? Žádné nové články o něm ? Fakt už je tu to nechtěné a nežádoucí mrtvé období?

Macyáš » 02. 01. 2010, 23:57

No a už jsme zase u toho, pak že jsou ti dnešní mladí mimo, to jsou výrazy, nad kterými bych se já, za svého mládí červenala, protože bych myslela, že jde o nějakou prasárnu. Ale ani dnes, když už se nad jejich významy nepozastavuji, nechápu, proč se vlastně užívají. Je to taková móda, být světový , nebo jde o to se povýšit (jak říká Andrew, zní to líp) nebo je to už dneska vyjadřovací standard?

Macyáš » 02. 01. 2010, 23:36

Andrew : slovo" marginální" použije jen člověk s ekonomickým vzděláním. A já myslela, že jsi IT.

Macyáš » 02. 01. 2010, 23:28

Máš recht Foxi, politika je ožehavé téma a v takovém různorodém spektru lidí, kteří se scházejí na této diskuzi, bude určitě pohodovější pokec o hudbě a o tom co nás tady vlastně spojuje - o šmajdovi. No né? Se dostávám po druhém pivku do formy, tak nahoďte téma.