Archiv Mirovy diskuse na stránkách ČSS

Lilie » 30. 12. 2009, 22:04

Chvíli jsem tu nebyla a tady to žije :-)))))) Ben je moc hezký, i Leo Machala se mi líbil, (hrozně mi ho bylo líto, když vypadl a brečel), oba jsou hrozně milí, ale (aspoň pro mě) jim prostě chybí to NĚCO....

Jestli si to dobře pamatuju, říkal, že první CD bude česko-slovenské - proč ne, jen škoda to uspěchat, ale talent na jazyky fakt má, takže pak klidně i v AJ. Jinak ze současné české hudby, jediní, kterým (zatím) chodím na koncerty, jsou právě Kabáti, což ale pro něj nevidím jako nejlepší cestu. Co by se mi docela líbilo - styl podobný Tublatance, (áááách, když mi bylo o 15-20 let méně :-))).


dodo » 30. 12. 2009, 21:59

Andrew,ja si tvoje názory cením,vážne,a poväčšinou sa s nimi stotožním,ale hudba sa skladá v notách text si píšeš v jazyku ktorý uznáš za vhodný,a môžeš ho prispôsobiť,a angličtina je na hudbu dokonalý jazyk.Martin nemá krkolomný termím lebo v tejto súťaži išlo o to zviditeľniť ho,a matroš na album už bol navarený napečený,už pred súťažou,to isté urobil aj Cmorík,bol som z toho zhnusený.

Luciinetska » 30. 12. 2009, 21:46

Rybičky 48 jsem zmínila z toho důvodu, že oni o sobě tvrdí že jsou jediná česká punk-rocková kapela...

Andrew » 30. 12. 2009, 21:37

Panebože, Rybičky! To opravdu není hudba. Ale punk samozřejmě hudba je, i když tam opravdu nejde o tu "objektivní kvalitu".

Mag » 30. 12. 2009, 21:36

Miro má podľa mňa väčšiu šancu preraziť so slovenskými a českými piesňami aj keď samozrejme záleží na textoch. Inak Martinov termín vydania CD je úplne krkolomný. Je to strašne krátka doba, takže ohľadom tohto som celkom rada, že Miro nemá podobné záväzky. Obaja síce tvrdia, že majú kopu materiálu, no ale aj tak by to bolo dosť narýchlo. Ďaľšou vecou je, že sú tu rôzne zmluvy s TV, veď je vôbec otázne či Martin ako víťaz si to CD bude vôbec môcť robiť podľa seba a ak áno do akej miery? No v tomto má Miro značné výhody.

Luciinetska » 30. 12. 2009, 21:34

já bych řekla, že punk by se snad ani neměl řadit mezi hudební styly...to je asi jediný styl hudby, který nesnáším a popravdě ho ani nechápu...

SLOPA » 30. 12. 2009, 21:32

Macyáši PRVNÍ SE TY PODÍVEJ NA SVOJE PSYCHO-TESTY A PAK VYKLÁDEJ INTELIGENTE A MĚ TO TADY NA TÉTO STRÁNCE UŽ NEBAVÍ ASI PŮJDU PRYČ Z TÉTO STRANY.

Luciinetska » 30. 12. 2009, 21:31

12345: tím punk-rockem v češtině myslíš třeba Rybičky 48?? a u těch Kabátů mi to přijde jako typický a i kvalitní rock...

Andrew » 30. 12. 2009, 21:28

12345: Ono v tom punku nejde ani o tu hudbu, žejo :) Jo, punkové album by za víkend asi dal, stačilo by, kdyby ho něco pořádně nasralo :)

Andrew » 30. 12. 2009, 21:26

Přichází vzácná chvíle, kdy budu za pesimistu. "Mít dobrou angličtinu" ve smyslu výslovnosti nemá vůbec nic společného s tím, jestli v angličtině člověk dokáže skládat. A nezlobte se na mě, ale nevěřím, že 21letý kluk (ne-rodilý mluvčí) dokáže v angličtině složit něco, co nebude narativní text. Což není nutně chyba, jenom abychom od něj nečekali něco, co nám prostě nemůže dát.

S tím souvisí i to čekání na CD. To, že od svého příjezdu složil několik písniček, je holý nesmysl. To by fakt od rána do večera nedělal nic jiného, musel by mít permanentní inspiraci a ještě by to byly písničky pro něj a kytaru, rozhodně ne pro celou kapelu. To první CD by rozhodně neměl uspěchat, protože cokoli se mu úplně nepovede bude voda na mlýn těm, kteří v něm vidí jenom hezkou tvářičku.

A k tomu Facebooku. Těm zamilovaným teenkám to "keep smiling" evidentně stačí. Ony si tam to svoje lovískování a mucqy (tohle jsem fakt viděl takhle napsané) napíšou a plyšáček je zachráněn. Ale fakt by to chtělo nějakou sekci i pro odrostlejší fanoušky. My si tu zatím vystačíme sami, ale jak dlouho :)

12345 » 30. 12. 2009, 21:19

K těm Kabátům - nic proti nim, ale mně to přijde jako ten klasický pivní, primitivní rock, doufám, že touhle cestou se Miro nevydá. Popravdě, když to zmiňujete, na dobrou rockovou českou kapelu si taky nevzpomenu, poslouchám prakticky jen ty zahraniční. To ale neznamená, že zpívat rock v češtině nebo slovenštině nejde. Úplně blbě v češtině nezní punk-rock, ale tam v zásadě o zpěv zase až tak nejde :-)

Luciinetska » 30. 12. 2009, 21:17

Asi to nemá cenu řešit, jak bude vypadat jeho CD...Doufám, že nás Miro zase mile překvapí a budeme nadšení...Miro je dost intelignetní a ví, že CD nemůže až tolik uspěchat..Říkal to i v rozhovoru, že CD vydá až si bude 100% jistý...

Andrew: s těma Kabátama..je to typická česká rocková kapela..lidé je mají rádi...jsou stále žádaní..tak asi to bude docela kvalitní rock...

Cyril » 30. 12. 2009, 21:10

Kabáti sú skvelí,spevák má úžasný hlas!Možno Miro odflákol angličtinu ak sa viac sústredil na iné veci,ale v jazyku si je dosť istý,to je počuť,neviem je možné že sa texty učil foneticky,ale o tom pochybujem,jeden príklad za všetky:vo Wicked game bolo vidieť že textu rozumie,doslova ho tam na pódiu prežil.Dúfam,že sa Martinovi fanúškovia neurazia,ale jeho angličtina trhala uši,nechápal som porotu keď jeho angličtinu vychvaľovali,ja by som mu za výslovnosť s kľudným svedomím fukol trojku aj horšiu známku...

Leňa » 30. 12. 2009, 21:07

Přesně jak píše Luciinetska, Miro se vyjádřil, že první CDčko chce hlavně v češtině a slovenštině, na těch dalších pak třeba i angličtinu...Jinak ale ty jazyky zatím těžko soudit, protože nemáme zdání, jak vypadá jeho tvorba a kterým směrem přesně chce jít- v jednom rozhovoru říkal, že by rád, aby si na jeho CDčku našel každý něco, prý to bude hodně rozmanité...Angličtinu má dobrou, takže v té může skládat v pohodě, pro slovenštinu a češtinu potřebuje kvalitní text- a protože neznáme ani jednu jeho písničku, nemůžeme vědět, jestli ho dovede napsat a nebyla by ta angličtina lepší...

A Nostradame, mě objektivně přijde atraktivnější Miro...Už z obrazovky jde z něho cítit obrovské charisma, zatímco Ben se mnou ani nehnul (nehodnotím vzhled co se týče vlasů, obličeje apod.)

deppholl » 30. 12. 2009, 21:05

Ještě k tomu CD z jiného soudku, já vím, že bychom byli všichni rádi, kdyby CD bylo už zítra. Ale mám strach, aby to trochu neuspěchal a nedal tam první co mu slina na hudební jazyk přinese. Jinak pokud vím, tak si v české SS po skončení stěžoval Spilka, že nesmí vydat CD dříve než Drda. Pokud ta klauzule je i v této smlouvě, tak se můžeme 3 měsíce (které má na CD Chodůr) jenom těšit. No a Miro skládat :-)

Cyril » 30. 12. 2009, 21:02

Sydney,práve o to ide,že ani ja si neviem spomenúť na žiadny rock z našich končín,ktorý by znel v materinskom jazyku nadčasovo,možno ak o dosť podleziem rockovú latku tak Tublatanka,ale nevie neviem,spevák nemá pôsobivú farbu hlasu,a neviem iba sa to tvári ako rock,ala za to svojim spôsobom mohla doba,dnes neviem,či majú niečo nové...Uvidíme čo ten Miro na nás vymyslel...Podľa mňa bude v češtine a slovenčine spievať len pomalé baladky a tvrdý rachot bude anglicky.Inak s angličtinou je na tom fakt dobre.

Andrew » 30. 12. 2009, 21:01

A teď se můžeme hádat, jestli jsou Kabáti kvalitní rock :) Já bych si dovolil zavzpomínat na Olympic, i když chápu, že to je bigbít.

Ale Sydney ví, jak na mě. Ty The Who tam :) Uznávám, že z Mira český Pete Townshend docela určitě nebude, ale stojím si za tím, že většině lidí se anglické písničky líbí víc jenom proto, že nerozumí textu, takže i když je to ptákovina, poslouchá se to hezky.

Ono taky záleží, jestli bude Miro skládat pro sebe s kytarou nebo pro celou kapelu. V prvním případě bych ještě napsal jméno Ivan Hlas. Toho mám rád od svých teenagerských let.

12345 » 30. 12. 2009, 21:01

to Cyril: Mně Mirova výslovnost přišla hodně slušná, ne úplně skvělá (v několika málo písničkách byla i celkem slabá). Důkazem toho, že má angličtinu (a teď mluvím čistě o výslovnosti) dobrou, je to, že v případě anglických písniček, u kterých neznám text, mu bylo rozumět tak, že ho nebylo nutno následně hledat, snad jen mi vadilo, že někdy špatně váže. Ale obecně jeho angličtina zněla hodně přirozeně a příjemně, u Martina Chodúra, i když ho porotci za jeho angličtinu vynášeli do nebe, mi vadily ty typické nešvary české angličtiny - nepřídechování "p", "t", apod., špatná výslovnost "r" a samohlásek, nevázání aj. I když je to možná tím, že mi slovenský akcent nepřijde tak nepříjemný jako český nebo ho nedokážu identifikovat. A taková blbost - zdálo se mi, že Miro jako jeden z mála vyslovuje anglické "w", což obecně Češi strašně flákají. Když to ale vezmu kolem a kolem, myslím, že zní v angličtině fakt dobře, moc zpěváků odsud to nedokáže, což je další výhoda, jen si musí dávat pozor na detaily.

Luciinetska » 30. 12. 2009, 21:00

a navíc Miro říkal, že nechce mít na CD jen rock...chce mít rozmanité CD...

Luciinetska » 30. 12. 2009, 20:56

Sydney: můžu jmenovat skupinu Kabát..ta zpívá rock jedině v češtině.