Archiv Mirovy diskuse na stránkách ČSS

12345 » 28. 12. 2009, 11:55

Lilie, vždyť to byl vtip s těmi spolužáky. A novinám se nedá věřit, třeba to s plastikou Martin vůbec neřekl. Je to v pohodě kluk a nechápu, co by na sobě chtěl zlepšovat, vypadá naprosto normálně. A vůbec je hloupost něco takového řešit. Evo, promiň, ale proč takhle paušalizuješ? Vždycky se najde někdo s podobnými názory, bohužel.

Lilie » 28. 12. 2009, 11:34

No po tom jeho trapném napodobování, co naposledy předvedl, bych se už nedivila ani té plastice :-((( Dřív jsem si ho dost cenila, teď se mi..... a zvlášť po tom, co si postavil do řady spolužáky a chválil si, jak to v televizi bude vypadat dobře :-((( Prostě hvězda. Jinak si osobně víc cením lidí, co se dokáží zlepšit sami a za pár týdnů, než někoho, kdo na to měl roky školy.

Eva » 28. 12. 2009, 11:10

Pro kobitku : Lilie ti právě odpověděla na tvou otázku. Ty mezi ty nízké lidi ,kobitko,opravdu nepatříš.

Lenidlo » 28. 12. 2009, 10:49

A ještě jedna maličkost ,pro Mira:Miro byl jsi dobrý,bavila jsem se a at se ti splní vše co si přeješ...Jsi skromný a upřímný kluk, alespon jsi tak na mne působil...

Lenidlo » 28. 12. 2009, 10:45

Mě neva, že vyhrál Martin,fandila jsem Jankovi...Ale myslím, že Lena ,Lilie a ostatní mají pravdu, že spousta finalistů včetně Mira byli lepší než Martin, protože udělali obrovský kus práce sami se svým hlasem, bez hlasového poradce a jako amatéři...A to se cení víc, než někdo kdo už leta hraje s kapelou a je školený v tom,jak s hlasem pracovat. Ale nic proti Martinovi, ten na to má právo,páč pravidla to dovolují... Co nedovolují a je diskutabilní je zlatý slavík, kde Martin dostal objev roku, protože je to reklama před skončením soutěže a licenční podmínky tohoto pořadu mluví jasně. Ale v našem státě se dá obejít kde co... Bohužel Martinovi ten Objev roku přeju, ale není to fér a ještě k tomu,jak už jsem psala, je to proti pravidlům...což mě osobně va,ale to není Martinův problém, samozřejmě...

Lilie » 28. 12. 2009, 10:41

Milá Evo, tady neřešíme Chodúra, který je mně (nám) absolutně lhostejný....Je pravda, že takový hlas jsem ještě neslyšela, možná dobrý (taky školený), ale starý (i ten Habera to řekl). Ať si tu výhru užije a jde za ni na tu plastiku - jak píší dnešní (seriózní!) noviny, je to jeho nejbližší plán....

kobitka » 28. 12. 2009, 10:37

dobrý den všem. Evo jak si přišla na to, že Martinovi vítězství nepřejeme? My mu ho ze srdce přejeme a uznáváme, že vyhrál človíček, který je na tom hlasově líp než Miro. A abych řekla pravdu tak mně docela zvedly ze židle ty dnešní články v novinách o tom, že by měl jít Martin na plastiku a podobné kecy. To už je vážně vrchol. Proč by se jako měl stydět za to jak vypadá? Nemá přece v mozku vygumováno, tak jako Darina, aby na sebe patlal tuny makeupu a chodil po plastikách a pak si myslel kodví jak není krásný a inteligentní. Jen ať zůstane sám sebou. Přirozená krása je daleko hezčí než ta umělá a akné časem zmizí samo. Tak a teď jsem v celku mimo téma, které se tady probírá ale nemohla jsem si to odopustit. Lidi jsou fakt zlí a novináři tomu ještě nasadí korunu. Chce se mi blejt velebnosti

Eva » 28. 12. 2009, 10:02

Proč vám tak strašně vadí, že vyhrál /hlavně pro děvenky/ málo atraktivní kluk s hlasem, který se jen tak neslyší ?? Habera není kdoví jakej pěvec, ale v každý Superstar poznal, kdo je jednička ve zpěvu. Viz právě Cmorík. Absolutní skvěloň. Zpíval podobný věci , jako Miro. Ale to mělo grády ! A je jednička pořád, protože umí. Pokud milujete fešáka Mira / a to on zatraceně je /, tak mu fanděte a těšte se na jeho tvorbu, jistě bude bojovat o váš zájem. Ale pokud to on nese slušně, proč někteří nedokážete aspoň neodpírat vítězství Martinovi ?

deppholl » 28. 12. 2009, 09:27

Krásné ráno všem!! Přečetla jsem s chutí včerejší diskuzi a hned po ránu si pustila písničky z odkazů na minulé SS. Tolik srandy po ránu!!!! Díky, endorfiny se zvedly. Ale ještě jeden postřeh: ZLATEJ JIMY A MAJERNÍKOVÁ, jako doprovod letošních finalisů. To co hrálo na české SS bylo strašné a vokální skupina Pajky pajk (nevím jak se to píše) byla zdrojem našeho pobavení v každé řadě SS. Leckdy to finalistům slušně kazili. Jsem ráda, že tu ještě jste, v tomto "hluchém" období, kdy o Mirovi není slyšet je fajn, že má za sebou takovou spoustu lidí, kteří to s ním myslí dobře. A to my myslíme!!!! Všechy zdravím a krásný den!!!!

Andrew » 28. 12. 2009, 02:29

Tak se vám dívám na Youtube na videa předchozích (českých) ročníků SS. Bohužel videí TOP 10 tam moc není a jsem líný se koukat na jednotlivá videa. Ale z toho, co jsem našel, teda nic moc. Hlavně tohle je brutální masakr: http://bit.ly/6ykLwh O Spilkově falzetu kolem 0:35 se mi bude určitě zdát :)) A dobře si poslechněte ten pár od cca 1:01 (jména už si bohužel nepamatuju), tohle znamená být úplně mimo. Taky mě docela překvapilo, že na to, kolik jim je, jich půlka vypadá, že se k sobě bojí trochu přitisknout, když už jim dali jenom jeden mikrofon :)

Luciinetska » 28. 12. 2009, 00:44

Andrew: nemáš za co... schválně jsem klikla na ty odkazy a nechápu jak se mohl Sámer dostat tak daleko:D:Dje to něco hrozného...a pak tady někdo říkejte, že Miro špatně intonuje a občas mu to ujede...Miro má skvělý hlas i barvu...

Andrew » 28. 12. 2009, 00:25

Luciinetska a 12345: Díky za vysvětlení. Z toho, co se tu řešilo, jsem to nějak odtušil. Navíc si vzpomínám, že po jedné písničce se ho Leoš zeptal, jestli má psa, a podle toho, jak se Miro zatvářil, to byla dost špatná otázka. Jenom jsem si myslel, že to byl ten černo bílý z fotky.

Jinak pro 12345: Komunikace hudebníka s fanoušky dneska není problém (vlastní web, Facebook, Myspace, Youtube nebo u nás Bandzone), ale nic z toho podle mě neřeší placený obsah. A i umělec potřebuje jíst :) Distribuce CD vlastními silami je holý nesmysl (už jenom proto, že je potřeba vyrobit CD v řádu tisíců, aby se to vyplatilo, což se samozřejmě musí zaplatit předem), takže zbývá internet. I-legalne.cz ignoruju, protože DRM je sviňárna, ale nic jiného neznám. Tak snad jenom počkat, až k nám oficiálně dorazí itunes. I když tam taky netuším, jaké podmínky umělci mají, ale často je vidět, že na Youtube kanále má dotyčný odkaz i na iTunes.

A ano, minulé Superstar... Sámerův Severní vítr mě ještě dnes straší ve snech. A on to dokonce někdo nahrál :)) Ale usmívá se sladce, to zas jo :) http://bit.ly/73JlIW A kdyby vám to bylo málo, tak další poklad je zde http://bit.ly/5tJEM1 Uznávám, že to asi není hudba, kterou by Sámer poslouchal, ale co, v letošní SS growlující metalisti taky končili ve Hvězdné pěchotě.

Leňa » 27. 12. 2009, 23:57

Jinak ještě k těm lepším originálům...Pro mě to splňují tyhle- Wicked Game (to byla dokonalost, několikrát jsem si pro srovnání pouštěla originál a Mirovu verzi, a on v téhle písničce pro mě nemá konkurenci), C´est la vie (pokud se dá srovnávat, Mirko to podal absolutně odlišně) a Je to blízko (možná proto, že na Davida jsem alergická). A Dirty Diana? Já osobně Michaela vážně nemám ráda, jeho hlas mi prostě není příjemný...kvůli barvě hlasu vede Miro...Jedno je ale jistý, porota prostě nepřekousla tu košili (hlavně že Palo byl v tomhle úplně stejný a Darinka po Slavících v jejím,no comment) a rozhodla se ho to kolo ,,zakopat“ kompetně...Ještě že jsme ho ve spolupráci s ječícími fanynkami nedali :)

Iva » 27. 12. 2009, 23:52

Pre mňa boli Mirove skladby odspievané všetky pekne. Dokonca aj tie kde mu ten hlas občas „odišiel“, myslím hlavne na Queen a Alter Bridge. Podľa mňa to nie je problém malého rozsahu, ale skôr toho, že s hlasivkami ešte nevie tak profesionálne narábať. Za tú krátku chvíľu urobil poriadny kus práce, ak bude naďalej makať o dva roky bude Nostradamus počuť Watch Over You v Mirovom podaní ako si to predstavuje, to si myslím ja, ale môžem sa samozrejme mýliť, nakoľko nie som odborník. Ja nebudem počúvať intonačne dokonalý a čistý hlas, keď pre mňa nie je zaujímavý farbou. Ja teda rozhodne nie. Radšej si vypočujem ten sametový, niekdy chrapľavý, niekedy nádherne čistý a niekedy ujdený, no a? Baví ma a toto bola moja voľba.

Bára » 27. 12. 2009, 23:43

Ještě jeden postřeh v tomhle duchu, protože jsem to měla možnost vidět až dnes a ještě to ve mně vře. Proboha to měl být jako vrchol celé soutěže? Naprosto nezvládnuté vyhlašování vítěze, tady máš kytaru a nazdar a kde mohl proboha poděkovat svým fanouškům? Tu možnost měli snad i semifinalisté. Chápu to zděšení, když je odecenstvo v hale naklońeno jinak než na stranu vítěze, ale tohle byl průšvih jako hrom. Celý dojem pro mě je obrovským zklamáním a tohle už raději neopakovat a bylo vidět, že i Leoš a Adéla byli úplně mimo.

Lilie » 27. 12. 2009, 23:39

Musím jen souhlasit :-))))) Jak můžou srovnávat Chodúra s jeho roky hudebního a pěveckého vzdělání s ostatními? Jasně, že pak od začátku vypadá jako favorit, porota ho chválí, aby bylo vidět jaký "poklad" pro národ objevili a lidé se k tomu přidávají, protože chtějí všichni vypadat, jako že tomu děsně rozumějí.....

Leňa » 27. 12. 2009, 23:35

Jak už jsem tu psala, letošní SS měla jednu obrovskou vadu- všechny autogramiády a šaškárny kolem byly upřednostněné před hlasovou kvalitou. Asi každému snad dojde, že bez hlasového poradce v pěvěcké soutěži to je vážně těžký, tím spíš pro celoživotního samouka jako je Miro...Nejsem si s tím úplně jistá, ale pochybuju, že by ho někdy slyšel pořádný profesionál a mohl mu poradit- od intonace, falešných tónů až po výběr písniček. Představte si ale, co z toho kluka může být, když toho poradce dostane. Už v soutěži se neuvěřitelně vyšvihl, úplně sám. A po pořádném tréninku a s písničkama, které si ušije on sám na tělo (nebo zase nějaký odborník, i když bych milionkrát radši jeho tvorbu) to bude ještě lepší. Jsem přesvědčená o tom, že Mirko ještě bude schopný překvapit...A kdyby ne, na Cdčku mu dovedou hlas ,,vyčistit“ od falešných tónů a na koncertech zapůsobí jeho obrovské charisma a vzhled pro holky...Takže když se prosadí, má vyhráno ;))

Bára » 27. 12. 2009, 23:31

to EVELIN Od začátku tvrdím. že tyhle názory vznikají jen a jen proto, že tam Habera a spol. pouští lidi z konzervatoří a ty potom tlačí a berou jako vzor. Je to tragédie a strašně mně to štve. To potom takoví Šmajdové a Bendigové vypadají jako blbci a řekněme si na rovinu, že je pořád strašně moc lidí, které názor poroty ovlivńuje. Vždyt´i většina těch výkřiků proti Mirovi byly vlastně jen přetlumočené názory poroty. Nemám moc velký přehled, ale tohle dělal Habera prý i u Cmoríka, i když to byl proti Chodůrovi dospělej chlap s hudebním vzděláním a vlastní tvorbou. Proto tvrdím, že nejspravedlivější byla Superstar 1, kdy tam Osvaldová a Soukup konzervatoristy nepustili.

evelin » 27. 12. 2009, 23:16

Po přečtení některých názoru o tomm že zpívá falešně,nemá hlas,špatně intonuje atd..jsem si zpětně projela některý písničky od Mira a musím se tomu v duchu smát..protože když si vzpomenu na minulé ročníky Superstar,kdy se většina soutěžících sotva trefila do melodie,natož do intonace,tak Miro je oproti nim profík,kterej umí pracovat s hlasem,intonuje líp než kdejake zpěvák a ty falešný tóny který slyšími i my mu dokážu odpustit,protože ruku na srdce,když se máte za týden naučit písničku,tak aby jste ji bezchybně zazpívali před tolika diváky,není hodné ni profesionála..Miro je pro mne borec,kterej to zazpíval tak,že jsem mu to věřili.

Luciinetska » 27. 12. 2009, 22:32

12345: taky se mi líblo více písniček od Mira než v originálu...on jim dodal uplně jinou formu..