Archiv Mirovy diskuse na stránkách ČSS

Bára » 27. 12. 2009, 16:29

No v těch muzikálech se živí skoro všichni na české scéně a mnoho Slováků. Je tam pořád poptávka a mladých je zoufale málo. Zpívá tam i Foret, a ten byl jo zoufalej. Myslím, že taková nabídka už leží na stole, tenhle typ by se Davidovi hodil, když mu role mladých kluků zpívají Hůlka a Vojtek, kteří jsou hluboko za čtyřicítkou. Na druhé straně na vyzpívání, které Miro potřebuje, to špatné není a pozor u každého muzikálu funguje hlasový poradce, většinou Klezla. Toho kdyby měli v soutěži, možná bychom se u Mira dočkali ještě daleko většího posunu, protože opravdu potřebuje poradit, jak se svým potenciálem nakládat.

Karel » 27. 12. 2009, 16:19

Je jasné, že do těchto soutěží zasahují hlavně sázkové kanceláře. Martin měl na počátku kurz 3.00 a Miro 60.00 a hodně dlouho byl na samorném dně, dokonce i po rockovém kole, kde vstal z popela a to už jsem se opravdu divil. Můj dojem je, že v těchto soutěžích si s námi od začátku zahrává dramaturgie a vůbec o nic jiného nejde. Proto taky nepustili dál Petra Śevčíka, který byl výborný. To byla největší chyba. Někde psali, že bude na jaře turné po Slovensku, ale potáhnou celý cirkus finalistů, protože Chodůr sám by asi těžko na Slovensku uspěl a ty prachy, co potřebují by nevydělal. Co se týče Honzíka - proboha, to neměli zjištěné, že ten kluk má jen 6. tříd?

kobitka » 27. 12. 2009, 16:15

uf lidičky vy by jste s těmi svými teoriemi proč nezveřejní výsledky hlasování mohli pomalu napsat knížku :-) Já si tímhle hlavu nelámu vždyď o nic nejde soutěž skoničla, vítěze už známe a navíc už v předchozích superstár se dost špekulovalo o tom, že to hlasovnání je zmanipulované. Tak proč by to nemohlo být i v této? Média přece nikdy nehrála fér hru a kvůli nám to rozhodně nezmnění. Za komoušů byla cenzůra a za kapitalismu tomu není jinak, jen se o tom tak moc nemluví. Prostě každý si upravuje pravdu podle toho jak se mu to zrovna hodí.

Fuj lidi neposílejte Miru do muzikálů. David si snad sežene jiné rádoby zpěváky.(Jen Nostradame Ali Amiri není vůbec žádný extra zpěvák a už dělá druhý muzikál). Ať rači vystupuje na fesťácích jak tady psal Andrew, za prvé se tam vždy sejde bezva parta lidí a nikdo si tam nehraje na to kdo je lepší nebo horší. Co se týče uživení se díky fesťácích a vystupování po klubech. Já myslím, že to jde vždyď tak začíná většina kapel než se jim podaří se prosadit. U nás na Moravě třeba docela boduje kapela HEC (doprovází Špinarku a začínali v začouzených putikách), nebo třeba Krakatit, ti když hrají u nás tak hospoda praská ve švech a všichni se pak třeba 3 měsíce těší na to až budou hrát znova. A chodí na ně jak mladé děcka tak lidi středního věku

Nostradamus » 27. 12. 2009, 14:54

Špatně jsem se vyjádřil. Ne manipulace s výsledky, ale neochota je zveřejnit. Jsem zvědavý a myslím, že by zveřejněné být měly. Jiný důvod nezveřejnění než výrazný rozdíl v hlasování na Slovensku vs Čechy mě nenapadá. Taky si myslím, že zfalšovat výsledky by byl děsný risk, protože se vždycky najde někdo, kdo to vynese a takovou ostudu si markíza ani Nova nemůžou dovolit. proč taky? kvůli nějakým soutěžícím, kteří jim neleží ani v patě?

šmajda ..fun » 27. 12. 2009, 14:33

inteligent,,,no trošku si to přehnal ne?já vím,že to myslíš pro srandu,ale i sranda musí trochu mít ůroveň.Nemyslím to ve zlím,ale Martin si to nezaslouží. Mám rád jak mira tak martina,jsou to pro mě nejlepší kluci v této soutěži. Martin byl vyrovnaný svými výkony a Miro se pořád zlepšoval.Mirovi fandím už od 1.semifinále,kde mě nadchnul svou nirvanou.Martin mě zase položil svým hallelujah a feeling good.Tyhle kluci jsou borci a jsem rád,že s úctou tu zkorumpovanou soutěž ustáli.Souhlasím s tím,že ve vítězství Martina v tom můžou mí t prsty jiný.Ale co s tím naděláme.Naše domněnky jsou možná možná očividně pravdivé,ale bohužel nic nezmůžeme.Hold peníze dělají člověka a tímto se řídí většina občanů.

inteligent » 27. 12. 2009, 14:08

Mám jediný a logický vysvětlení. Prostě má Martin hodně příznivců na Marsu. Hold mi nevíme co tam ty Marťani dělají. Určitě mají hodně velkej kredit a Martin jim přišel sympatickej :D Si řekli ,,Jé brácha se tam přihlásil" tak mu posílali hlasy :) Nikdo neví co je Martin doopravdy zač :)) Možná spadl z vesmírné lodi, když byla na průzkumu... Pravdu se nikdy nedozvíme ;)

Nostradamus » 27. 12. 2009, 14:00

Ok. To s Mírovým hlasem je jen doměnka, a nemusí být pravdivá. Já ho jinak než v TV v soutěži zpívat neslyšel.

Napadl mě jediný možný důvod manipulace. Teda ten důvod. Výsledky byly samozřejmě vidět rozděleně pro českou a slovenskou stranu. Je možné, že Míra výrazně převažoval u slováků. A u čechů to bylo tak nějak jak se neofiko uvádí, teda 40:60 ve prospěch Chodúra. Právě počet slováků vs čechů potom způsobil výhru Chodúra a Markíza ani Nova nechce hlasy uveřejnit z tohoto důvodu. Kdyby to zveřejnili, slováci by se vzbouřili, protože by ihned poznali, že to je vlivem vyššího počtu obyvatel v česku, protože sami skoro všude hlasovali ve prospěch Šmajdy cca v podobném nebo spíš vyšším poměru ve prospěch Šmajdy, tzn 60(někdy70)-šmajda ku 40 (někdy 30) Chodúr. Televize nechcou třeba přiznat, že na hlasování tohoto typu nejsou tyto dva národy zralé, protože tam trochu nacionalismus roli hrál. A národy nejsou co do počtu vyvážené. A tohle myslím bude opravdu ten pravý důvod. Vidím ho ve svých vizích. Nostradamus

Nostradamus » 27. 12. 2009, 13:34

Vy máte bujnou fantazii. Na zmanipulování měli jak píše andrew mít zájem a dostatečný vliv pouze sázkové kanceláře a samotní producenti a ti by měli spíš zájem na tom zmanipulovat to ve prospěch Míry ale případně i Bendiga. Ledaže by z Bendiga měli producenti strach, že nebude schopný dávat rozhovory a být na tiskovkách. Ale na druhou stranu zcela upřímně: někdy lepší dětský chechot, který jde u jeho věku omluvit, než zcela mimoňská odvověd od Míry alias gurů nějaké sekty boží dobroty.Ten už by měl mít rozum. Že by kvůli jedné vysoké sázce na Míru někdo manipuloval celou soutěž? Mám nepotvrzené informace od sázkařů, že na Míru bylo vsazeno 50 000 v kurzu 1:60. Prý tam bylo nejdřív 100 000 na výhru a pak to někdo stáhnul po domluvě na 50 000, tzn. 3 000 000 výhra. To je přece blbost na Chodúra muselo být už jen vsazeno daleko víc.Sice právě kvůli tolika sázkám v úplně jiném kurzu. Ale vyplacení výher se jim muselo stejně vyplatit daleko míň, než by bylo vyplacení výher za Míru. Proto se přikláním k tomu, že pokud by manipulovaly sázkové kanceláře, manipulovaly by taky ve prospěch Šmajdy. Pokud by manipulovali samotní sázkaři, to by bylo jiné. Podstatně víc vysokých sázek prý bylo na Chodúra než na Šmajdu. Takže jediný, kdo to mohl zmanipulovat v neprospěch Šmajdy by byla skupina - určitě početná- sázkařů na Chodúra. Jediný další možný důvod mimo sázkové kanceláře by byl, že Míra opravdu neumí zpívat, a ani jeho výrazné, všechny převyšující showmanské schopnosti, a snad i charisma, vzhled nebo přitažlivost, nemůže vyvážit tento fakt. Třeba by nebyl schopný nahrát bez veliké a neadekvátní námahy složitější písničku ani ve studiu.Třeba proto nedostal sólo v Haberově písničce? Kdo ví? Alex myslím, že kdyby měly být jeho cíl obrážet jen fesťáky, tak by nemusel chodit do této soutěže. To by si pravděpodobně nepřál. To se klidně vsadím. . Tím ho nechci shazovat, ale jsem na zemi a vidím věci tak jak jsou.Byl mi nejsympatičtější a byl pro mě i nejzábavnější a nejvýraznější ze soutěžících, ale to neznamená, že jsem ho nekriticky obdivoval a neviděl jeho chyby. Určitě by s ním písnička ve studiu nahrát šla, ale možná jen s moc velkou námahou, která se Markíze ani Nově nevyplatí, protože se jim nevyplatil ani Klezla nebo jiný hlasový poradce. P.S. V muzikálu asi neskončí. A pokud, tak ne ve větších rolích. Je to velmi nepravděpodobné. Jde tam o čistý zpěv naživo, většinou s poměrně velkým rozsahem. I když nedosahuji v poradenství takových kvalit jako vy, troufám si říct, že Míra není zrovna typický muzikálový zpěvák.

Jan » 27. 12. 2009, 13:02

Psali tu, že 80% sázkařů mělo vsadíno na vítězství Martina, tak to je ten hlavní důvod manipulace, to je přece jasný každýmu.

12345 » 27. 12. 2009, 12:55

Andrew, bude to ode mě ničím nepodložená a divoká spekulace, ale ještě by se na to dalo dívat tak, že si sázkové kanceláře nepřály výhru Mira, protože na něj byl mnohem vyšší kurz a v případě jeho výhry by musely vyplatit mnohem víc peněz, to ovšem jen za předpokladu, že mu spíš už na počátku soutěže tolik lidí věřilo, že na něj ve vyšší míře sázelo, což je hodně nepravděpodobné. Takže si myslím, že by to bylo ve výsledku neefektivní. Osobně v podstatě souhlasím s tím, co jsi napsal, podpora na internetu je zavádějící, třeba Ben měl obrovskou síť fanoušků na facebooku a přitom se dál nedostal, ale bylo by dobré, kdyby obě televize zveřejnily hlasování v jednotlivých kolech. K té kariéře, taky si myslím, že to, co jsi popsal, je správná cesta, ale zároveň si myslím (asi bohužel), že vyprodávat O2 arénu se teď už téměř nikomu ze začínajících zpěváků nepovede. Ale muzikály nejsou jediná alternativa, jen je asi vždycky nutné mít ještě jiný zdroj příjmu, i koncertování je finančně náročná záležitost, to si možná moc lidí neuvědomuje a nevím, jak je to na Slovensku, ale zdá se mi, že tady nejsou lidi zas tak zvyklí ve větší míře chodit na koncerty a vůbec za hudbu platit.

Maťka - Rebeka » 27. 12. 2009, 11:54

Ria - no pravdupovediac, ja som tú prvú sériu nepozerala. Ale o Miklovi viem. Asi v siedmom kole odstúpil a narobi ltam riadnú šarapatu. A podržte sa, bol v prominoviách a viete čo povedal o Mirovi? Vraj by si s ním dal duel a jemu Miklovi by fandili všetci ľudia a Mirovi všetci, ale o dva rady menej. Karel - to s tými hlasmi bude pravda. Ja som si to myslela už pri vyradení Honzíka. Lebo, fanušíkov mal dosť a krásne spieval. Podľa internetových výsledkov mala vtedy vypadnúť Dominika. Len je ktosi poslal hlasy. Vtedy, čo vypadla Leona, unikli v Čechách výsledky. A viete, kto dostal najmenej hlasov? Lacho! lenže Slováci, respektíve slovenské pubertiačky mu poslali hlasy a čierneho petra dostala stokrát lepšia Leona. Korbitka - to čo píšeš o vašej Superstar je dosť biedne. Rovnako ako u nás. Uplatnila sa len Predná a Cmorík, ktorý je rovnaký prípad ako Chodúr. A čo sa týka muzikálov, súhlasim s Alex . Napríklad taká Bagárová by sa tam hodila, lebo ako ste si všimli, jej krásny hlások zanikol pri tej veľkej kapele. Alebo aj pre Honzíka je to skvelá cesta takto sa mu totiž splní jeho sen. A ešte jedna vec. Dúfam, že českú superstar scénu, Chodúr, Bendig a Leonka zachránia.

Iva » 27. 12. 2009, 02:28

12345 súhlas! Muzikál...škoda ho tam. Má na viac. Skôr počujem jeho hity z rádia, vidím ho ako hosťa v televíznej show, kupujem si bulvárny plátok s jeho tvárou na titulke, čítam rozhovor v časopise, sledujem ako plní prvé miesta hitparádových priečok, tlačím sa v totálne preplnenej koncertnej hale na jeho vlastný koncert, kupujem si ďalšie v poradí, už ani neviem koľké jeho CD :) Tak takto vidím jeho budúcnosť ja! :) MIRO makaj nech sa tak stane! A potom urobím rozhovor do časáku ja a poviem: VIDÍTE? HOVORILA SOM TO ! :)

Iva » 27. 12. 2009, 02:10

Karel, dodo a Luciinetska šlohli ste mi myšlienky :) juch, nie som jediná, ktorá sa snaží pochopiť výsledky.....tiež musím priložiť polienko do ohníka :) a opýtať sa kto vlastne hlasoval, všetci z ďalekého okolia fandili Mirovi a Dominike. Nie len moja rodina, ale niekoľko desiatok ľudí s ktorými som sa stretla pracovne či súkromne počas posledného mesiaca. To isté vidia internetové hlasovania, počet fanúšikov na facebooku, diváci v Inchebe, kde som sa tiež jeden večer ocitla a k tomu tá podpora od bratov z Čiech...tak ma potvora naháňa otázka: ako je možné, že Miro nebol víťaz? Jediné vysvetlenie vidím v tom, že Mirovi fanúšikovia dávali svoju podporu najviac najavo, že sa do internetových hlasovaní zapájali najviac a ja žijem na Marse so stovkou ďalších marťanov :))

12345 » 27. 12. 2009, 00:53

Chápu, že se muzikanti musí něčím živit, ale Mira by byla do muzikálů škoda, má navíc než jen na interpretaci, aspoň v to doufám, protože jeho původní písničky tu z nás asi málokdo slyšel nebo spíš vůbec nikdo. Chybí tu zpěvák s jeho hlasem a hudebním zaměřením - pokud se dá soudit podle vkusu, který předvedl v soutěži. Kdyby dělal muziku v podobným stylu jako třeba ty Daughtry nebo Alter Bridge, byla by to bomba.

Luciinetska » 27. 12. 2009, 00:50

Leňa: Miro si užívá plnými doušky:D:D stále někde paří:D ale já mu to přeji..dlouhou dobu nikde nebyl, at se odreaguje:)

Luciinetska » 27. 12. 2009, 00:20

Já ty muzikály nezatracuji...jen říkám, že spousta finalistů z bývalých superstar se uchytila právě v muzikálech, na které chodí spousta lidí...určitě je to dobrá kariéra v muzikálech..ale Mira bych radši viděla na koncertech než v muzíkálu..ale uvidíme...doufám. že se vypracuje na pozici na které bude slyšet a vidět...

Leňa » 27. 12. 2009, 00:17

Zpráva z FB:

Vsetko najlepsie Stevenom a dnes smer jasny :D have fun! :)

Leňa » 27. 12. 2009, 00:17

Pavlo22, mluvíš mi z duše ;) Někdy touhle dobou se to tu jenom hemžilo komentáři, já jsem zbožňovala to napětí a čekání...Abych se přiznala, bylo mi na konci úplně jedno, jestli vyhraje nebo bude druhý- byla jsem spíš šťastná za to, že jsem ho mohla poslouchat (a vidět) až do poslední chvilky... A k tomu počtu hlasů se radši nevyjadřuju...Celý tenhle rok v SS byl neuvěřitelně komerční a ,,špinavý", co se peněz týče...Soutěžící vláčeli z jedné autogramiády na druhou, vystavovali v obchodech jak cvičený opičky a prý neměli ani hlasového poradce, a to je podle mě základ PĚVECKÉ soutěže. Letos ale šlo spíš o pištící fanynky, které jim hlavně posílaly SMSky, než o zlepšování soutěžících...

Jinak zase nová zpráva z FACEBOOKU, překopírovávám ;) Miro teda ty Vánoce užívá, jak se dá XD

alex » 27. 12. 2009, 00:09

Myslím,že Miro sa tejto šance chytí,kapelu,má už dlhšie,má veľkú chuť živiť sa muzikou,neviem či sa mu podarí pretlačiť aj svoju kapelu,ale obávam sa že toto bude skôr iba o ňom samom.Muzikál by bola tiež cesta nakoľko sa ukázal ako celkom slušný herec,a kamera ho miluje,navyše baby to iste potvrdia,čo si budeme klamať pozerá sa na neho fakt dobre.A to je na ňom sympatické,že sám fakt ani netušil,že to dobojuje tak ďaleko.Ja si ho skôr predstavujem ako poprock speváka,festivaly,koncerty,pre mňa je dosť univerzálny,takže mu prajem hlavne aby mal šťastie na ľudí,a aby z neho fak vykresali diamant,lebo Miro je dobrý matroš,fakt hej.

Kája » 26. 12. 2009, 23:40

Já bych ty muzikály úplně nezatracovala. Uvedu jako příklad Tomáše Savku, který udělal v muzikálech skvělou kariéru a vedle toho úspěšně vystupuje s Radkou Fišarovou se swingovým programem, který je naprosto špičkový. Chápu, že to není pro masy do očí bijící kariéra, ale zpěvem se výborně živí a dokonce dodělává konzervatoř. Nikdo přece nechceme, aby se zrodila superhvězda a po roce o ní nikdo nevěděl. Myslím, že Miro si sám uvědomuje, že ho čeká strašně moc práce, protože dosud se tomu vlastně jako jediný z TOP 6 vůbec nevěnoval. Snad těsně před Superstar začal stavět s kamarády kapelu a sám asi z takovým úspěchem nepočítal. Je možná dobře, že skončil druhý, má čas se rozkoukat.