Archiv Mirovy diskuse na stránkách ČSS

12345 » 28. 12. 2009, 13:26

šmajda...fun - to je proto, že u nás se superstar koncipuje spíš jako reality show a pěvecká soutěž je to až na dalším a ani ne druhém místě. Třeba Machala je typický příklad výběru na základě všech jiných než pěveckých schopností. A vůbec i předvýběr probíhá tak, aby se dál dostali komerčně zajímavější typy na úhor mnohem lepších zpěváků, koukněte se jen na tu semifinálovou čtyřiadvacítku, jsou to vesměs samí pohlední nebo zajímaví lidé, rozhodně ne typický vzorek pěvecky nadané populace. Ale Britain's Got Talent je kvalitativně úplně jinde hlavně proto, že je tam jednak větší základna talentů - z 60 milionů se prostě vybírá líp než z 15 (respektive si to snižte poměrně podle věkového rozmezí soutěžících) a právě proto, že je jinak nastavená věková hranice, proto se tam najde spousta dobrých a zajímavých starších zpěváků. Když se podíváme na československou superstar, tak ta byla díky spojení obou republik sice na lepší úrovni než předchozí české, ale jako soutěžící byli vybráni vesměs hrozně malé děti. Vypovídající je i to, že Miro s Martinem patřili k těm nejstarším. Thomas Puskailer, který byl jediný u horní věkové hranice, postoupil opět zase jen z největší míry proto, že to byl zajímavý typ pro kameru. A ve věku kolem patnácti nelze být pořádně vyprofilovanej jako zpěvák, i když máte dar od Boha a hlas jako zvon.

Andrew: Nevím, jestli si to pamatuju správně, ale myslím, že v divadle postupoval s přehledem, mimochodem tam o něm Habera prohlásil, že je "geniálny", což vyznělo s odstupem několika kol, kde se do něj trefoval, docela komicky :-) Jinak myslím, že Miro bude brzo mít svoje stránky.

12345 » 28. 12. 2009, 11:55

Lilie, vždyť to byl vtip s těmi spolužáky. A novinám se nedá věřit, třeba to s plastikou Martin vůbec neřekl. Je to v pohodě kluk a nechápu, co by na sobě chtěl zlepšovat, vypadá naprosto normálně. A vůbec je hloupost něco takového řešit. Evo, promiň, ale proč takhle paušalizuješ? Vždycky se najde někdo s podobnými názory, bohužel.

12345 » 27. 12. 2009, 22:25

kobitko, to je jasný, protože Justin to má elektronicky upravený, proto to naživo nejde zpívat tak, aby to vyznělo jako studiová nahrávka, i když to jede na halfplayback. Pro mě byla jednoznačně lepší než originál i Wicked Game. Vlastně i C'est la vie a Je to blízko, ale to spíš proto, že se mi originály vůbec nelíbí.

12345 » 27. 12. 2009, 22:17

Ten strakatý pes na fotce v novinách není ten pudl, který Mirovi umřel. Je to focené na nějaké výstavě psů v průběhu superstar, pokud si to správně pamatuju.

Jinak souhlas s Andrewem, zvláště s tím Bendigem, díkybohu za hlasující puberťačky! A taky by mi bylo tisíckrát sympatičtější vidět ho jako poctivýho muzikanta-autora, než kdyby musel dělat komerčního panáka, ale fakt si nemyslím, že mu taková nalinkovaná kariéra hrozí. To by byla investice jako do Ewy Farne, investice do muzikantů je teď dost nerentabilní. Taky netuším, jak je možný dostat vlastní muziku k posluchači bez toho, aby na tobě parazitoval někdo jinej, ale určitě to jde, když se chce, jen je asi těžký vzít v úvahu všechny eventuality, aby to nebylo zneužitelný a ten muzikant z toho ve výsledku měl aspoň tolik, aby se mu to vyplatilo. Ale to je všechno o krizi hudebního průmyslu celkově.

12345 » 27. 12. 2009, 12:55

Andrew, bude to ode mě ničím nepodložená a divoká spekulace, ale ještě by se na to dalo dívat tak, že si sázkové kanceláře nepřály výhru Mira, protože na něj byl mnohem vyšší kurz a v případě jeho výhry by musely vyplatit mnohem víc peněz, to ovšem jen za předpokladu, že mu spíš už na počátku soutěže tolik lidí věřilo, že na něj ve vyšší míře sázelo, což je hodně nepravděpodobné. Takže si myslím, že by to bylo ve výsledku neefektivní. Osobně v podstatě souhlasím s tím, co jsi napsal, podpora na internetu je zavádějící, třeba Ben měl obrovskou síť fanoušků na facebooku a přitom se dál nedostal, ale bylo by dobré, kdyby obě televize zveřejnily hlasování v jednotlivých kolech. K té kariéře, taky si myslím, že to, co jsi popsal, je správná cesta, ale zároveň si myslím (asi bohužel), že vyprodávat O2 arénu se teď už téměř nikomu ze začínajících zpěváků nepovede. Ale muzikály nejsou jediná alternativa, jen je asi vždycky nutné mít ještě jiný zdroj příjmu, i koncertování je finančně náročná záležitost, to si možná moc lidí neuvědomuje a nevím, jak je to na Slovensku, ale zdá se mi, že tady nejsou lidi zas tak zvyklí ve větší míře chodit na koncerty a vůbec za hudbu platit.

12345 » 27. 12. 2009, 00:53

Chápu, že se muzikanti musí něčím živit, ale Mira by byla do muzikálů škoda, má navíc než jen na interpretaci, aspoň v to doufám, protože jeho původní písničky tu z nás asi málokdo slyšel nebo spíš vůbec nikdo. Chybí tu zpěvák s jeho hlasem a hudebním zaměřením - pokud se dá soudit podle vkusu, který předvedl v soutěži. Kdyby dělal muziku v podobným stylu jako třeba ty Daughtry nebo Alter Bridge, byla by to bomba.

12345 » 25. 12. 2009, 23:31

Linkin park je zrovna kapela, která by mě u moderního rocku asi nenapadla, nic proti nim nebo jejich posluchačům, ale jednak to není ani náhodou čistokrevnej rock, ale mix různejch stylů, přičemž ten výslednej zvuk je do značný míry computerizovanej a pak je to strašně komerční záležitost.

12345 » 25. 12. 2009, 23:21

espinosa, tvoje logika je opravdu obdivuhodná, hlavně ta dedukce ohledně blonďatosti je na vytesání do kamene zlatým písmem :D Rock není o škatulce, rock je právě o vnitřní svobodě o nonkorformitě, takže rocku nejvíc vzdálený je právě to úzkoprsý určování, kdo je a kdo není "ten správný rocker".

12345 » 24. 12. 2009, 12:56

to Marta: Není vůbec zač! ;-) to Lilie: Nemyslím, že by musel Miro všechno utáhnout jen na show, umí zpívat čistě, jen ještě bohužel není vyzpívanej. To ale časem přijde, pokud bude mít dobrého hlasového pedagoga a bude opatrnej na hlasivky.

12345 » 23. 12. 2009, 20:54

Marto, ta písnička v angličtině se jmenovala Hunger Strike od americké, dnes už neexistující kapely Temple of the Dog, druhá castingová byla Bonboniéra od slovenské kapely Gladiator.

12345 » 20. 12. 2009, 11:20

tomáši, tohle přirovnání není zrovna moc na místě, jelikož učit se toho musí spoustu oba, Miro je přirozený talent na pódiovou prezentaci a komunikaci s publikem, ale jako zpěvák samouk toho musí ještě hodně doladit, Martin je ve zpěvu jistější, navíc je vynikající muzikant, ale naopak zaostává v tom, v čem Miro exceluje. Kromě toho vztah manažer-umělec jste taky správně nevystihnul, jelikož, pokud vám to neušlo, umělec platí manažera a manažer jedná v zájmu umělce, takže je to přesně naopak. Vyhledávač talentů se na to taky dívá trochu jinak - nejdůležitější je komerční potenciál a v případě těchto dvou kluků se dá jen těžko určit, kdo má ten potenciál menší, protože o jejich budoucím hudebním směřování toho zatím moc nevíme. A konečně - je možné, že oba dva superfinalisti budou pro osoby na hudební scéně, které mají zdroje a vliv, spíše nezajímaví. Vzhledem k tomu, že se prakticky nikomu ze Superstar nepodařilo prosadit se do té míry, že by vydělávali obrovské peníze, tak si spíš myslím, že tohle vůbec nebudou muset řešit.

12345 » 20. 12. 2009, 00:20

Andrew, souhlasím s tím, co jsi napsal o tom, jak moc krátkozraký by bylo nechat se zmást tím momentálním úspěchem u téhle skupiny fanynek, který by pravděpodobně ani neměl, pokud by nevypadal tak, jak vypadá. Nechci ty mladé slečny nijak shazovat, mají svoje důvody, proč fandí, ale je to trochu legrační a zároveň podivný, když vidíš cca třináctileté slečny, které jinak poslouchají např. Ladu Gagu a Madonnu, jak teď na Mirových vystoupeních házejí "vidle" a pravděpodobně vůbec netuší, o čem rock je a vůbec tuhle muziku jinak neposlouchají.

A určitě ten návrat do reality bude hodně bolet, i když si třeba teď říká, že to ustojí v pohodě. Tohle kolikrát bezproblémově nezvládnou i starší a zkušenější. V takový situaci je asi hodně těžký to vidět realisticky. Navíc se mi zdá při vší úctě k jeho osobě, že se tou popularitou nechává Miro hodně unášet a spoléhá trochu moc na "hlas davu". Na tom by snad samo o sobě nebylo nic tak moc špatnýho, jen je dobrý najít určitou míru, aby to člověka úplně nevtáhlo a neztratil svoji osobitost a autenticitu. Myslím, že existuje hodně naprosto odlišných důvodů, proč lidi Mirovi fandí, ale třeba já osobně si ho vážím kromě jeho unikátního hlasu kvůli projevenýmu vynikajícímu hudebnímu vkusu a působil na mě na první dojem jako autentický zpěvák s pevným názorem. Vůbec nepotřebuju show kolem, skoro naopak mě to ruší, pokud je jí moc a trochu se bojím, jestli to nedělá proto, že se to líbilo právě těm fanouškům, kteří po soutěži bleskově odpadnou. Je to samozřejmě jen můj pohled, který nikomu nevnucuju, Mira si vážím a přeju mu do budoucna hodně štěstí a už ze sobeckých důvodů doufám, že nakonec se mu podaří prorazit s kvalitní muzikou a nebude muset dělat zbytečný kompromisy vůči vlastní umělecký a lidský integritě.

K té budoucí muzice, vůbec si netroufám tipovat, co to bude, ale vyloženě tvrdý rock pravděpodobně ne, sladký popík ale těžko.

12345 » 19. 12. 2009, 19:00

Zkopírováno z gorilla.cz: "Podle informací ze slovenského rádia Miro chystá skutečnou bombu a vystoupí obarvený načerno, resp. se "dobarvovat v průběhu vystoupení, první píseň bude blond, druhou bude obarvený částečně a třetí úplně načerno. To jsem fakt zvědavá, jak to bude vypadat... Česat ho bude přímo Paviel Rochniak..."

Je to myšleno vážně? Nechápu, jak to chce realizovat, ale vůbec se mi to nezdá jako dobrý nápad. Miro, soustřeď se prosím raději na zpěv, obarvit se můžeš, až vyhraješ ;)

12345 » 19. 12. 2009, 13:14

Koukám na to video z Košic, kde Miro říká, že mu odchází hlas. Držím moc palce, aby to bylo v neděli v pořádku! Byla by to škoda, kdyby si ten poslední večer nemohl užít. Ať už to dopadne, jak chce, nemůžu se dočkat jeho CD, i kdyby mělo vyjít trochu později, snad to bude dobrá muzika.

12345 to Honza » 17. 12. 2009, 01:19

Kdy? Co třeba taková Wicked Game? A v mnoha dalších vystoupeních. Co se týče hlasu, Miro nemá zrovna monumentální hlas jako třeba Martin, ale má zase skvělou, proměnlivou, uším lahodící barvu hlasu, i když tohle každý vnímá subjektivně, každému se líbí něco jiného. Ale není to jen o barvě, je to o podání a tady se prostě sešli lidi, kterým Mirův zpěv něco dává, stejně jako vám zpěv Martinův. Co je na tom k nepochopení?

12345 » 16. 12. 2009, 20:42

to RIA, máš pravdu, všimli jste si, že v pondělí tu bylo kolem 230 a najednou to bylo zase na 200?

12345 » 16. 12. 2009, 14:52

Honzo, Honzo, máš dokonale špatný odhad na lidi, pokud něco takového tvrdíš. A "nervově labilní fiflena"!? To myslíš vážně? Miro v soutěži projevil naopak nadstandardní psychickou vyrovnanost, nikdy se nehroutil ze zdrcující kritiky poroty a dál na sobě makal, až se dostal, tam kde je. to Lothlorien: Prosím, už tu nespamujte s tou sázkou, je to opravdu otravné, tohle není diskuse určená pro vaše finanční zájmy.Pokud na to nemáte nervy, nesázejte se, nebo aspoň nehysterčete na fóru pro fanoušky. Díky!

12345 » 16. 12. 2009, 00:48

bubu, proboha nestraš s Luneticem!!! :-) Miro je úplně jiná liga.

12345 » 15. 12. 2009, 15:52

DURO, souhlasím, na Mirovi je vidět, že vyrostl na kvalitní rockové muzice, což potvrzuje jednak svým výběrem písniček v soutěži, ale i znalostmi o ní, i když ještě neměl moc příležitostí to ukázat, je na něm vidět, že se v ní skvěle orientuje. Deep Purple, Nirvana, Temple of the Dog, GNR, Hendrix, Led Zeppelin - to je prostě esence prvotřídní hudby. Samozřejmě se mnou nebudou souhlasit skalní příznivci jiných hudebních žánrů, ale kdo má rád rock a s rockem spjatou muziku, ten si lebedí :-)

12345 » 15. 12. 2009, 15:38

Ještě mě napadla taková věc - kdyby všichni fanoušci, kteří hodlají v neděli poslat poměrně hodně SMS, SMS neposlali a ušetřené peníze by namísto toho poslali přímo Mirovi jako investici do nadějného zpěváka, udělali by nejlíp, tak by měl výhru (třeba podstatně menší) jistou i přes případné druhé místo a operátoři by se nenapakovali. Stejně většina lidí ty peníze hodlá utratit a takhle by to bylo smysluplně :-)