Archiv Mirovy diskuse na stránkách ČSS

agáta » 19. 01. 2010, 22:09

Ria: to s tou vojnou s depešákama trochu upřesni:-) minulej týden jsem byla na jejich koncertě v Praze....já mám trošku širší záběr v té hudbě a kromě Šmajdy zbožňuju i Depeche mode:-)

Lilie » 19. 01. 2010, 22:07

Na tom nadhledu něco je: např. to, co mě dřív sr.lo, teď pomíjím....:-)) Jen s tou zdravou stravou bojuju, nejvíc toho sež.ru tady u PC, většinou co dům dá....Musím s tím něco dělat, mám už vymyšlený "rockerský" ohoz do klubu - jestli se pak do něj nevejdu....

ewilyn: jo Tublatanka - to bylo taky moje, (prostě jak je to slovenský blonďatý rocker - hmmmm....) NKOTB teda neeee :-)))

agáta » 19. 01. 2010, 22:02

Macyáš : souhlasím, slovenština je zatraceně sexy řeč:-)

kobitka » 19. 01. 2010, 22:00

brej večír zdravím vás i nově příchozí. Koukám, že chodůrovci nějak nemůžou vydýchat, že je Miro víc v kurzu než Martin. Co se týče čechoslověnštiny, tak s tím mám občas taky problém. Nevím čím to je ale když mluvím osobně se Slovákem tak mám sklony přecházet ke slovenštině a navíc jsem z dědiny, kde se v nářečí slovenské slova běžně vyskytují. Jak se naučit Ř to fakt nevím. Já sama jsem s ním měla problémy až do první třídy, kdy mi pomola léčba šokem. Když jsem se učili číst, ze slabikáře a došli jsme k písmenku Ř měla jsem hrozný strach, že mně učitelka vyvolá ať čtu a všichni se mi budou smát, že šišlám. A taky, že jo ale jakmile jsem přečetla první slovo zjistila jsem, že sem vyslovila svoje první Ř a byla jsem na to tak pyšná, že jsem celý den používala slova, které mají Ř.

Leňa » 19. 01. 2010, 22:00

Připojuju se k Macyáši, Miro má češtinu skvělou...Mě osobně se třeba slovenština líbí mnohem víc než náš rodný jazyk, je taková milejší, jemnější, víc zpěvná- a co teprve v kombinaci s Mirovou barvou hlasu, to je sexy jak sviňa ;) Slovensky bych ale v životě na veřejnosti nemluvila, to maximálně tak monology ve sprše, kde si mumlám se svou příšernou slovenskou výslovností a přemýšlím nad každým slovem...No a když už jsme u těch jazyků, musím vám slovákům pochválit i vaši hymnu, ta naše se proti ní může jít zahrabat (to jsem teda nacionalistka ;))

RIA » 19. 01. 2010, 21:57

Andrew ja to asi nedám nikdy,boha jeho!!Skoro som si zlomila jazyk....

RIA » 19. 01. 2010, 21:53

Mari ja sa snažím podľa vzoru MIRO brať veci s väčším nadhľadom....Zvláštne fakt ako s nami zamával...u mňa ale v dobrom...asi má na to byť idol..dúfam že aj naše kolegyne jačiace a bľačiace mucinky sa niečo od neho priučia...aspoň možno začnú počúvať skvelú muziku...Agáta ak budú jeho koncerty plné jačiacich detičiek tak zdrhám spolu s tebou...záleží na ňom či bude robiť dobrú muziku alebo muziku ktorá sa len páči čo najviac ľuďom..Bacha veľký rozdiel!Agáta za idoly mladosti sa nehanbi!vraj kedysi vládla vojna medzi "depešákmi" a rockermi...divné nie?

Andrew » 19. 01. 2010, 21:53

RIA: To chce asi praxi a zkoušet. I já v mládí chodil na logopedii :) Si zkoušim rozdíl mezi "ř" a "ž" a je to asi v postavení jazyka. Jako když říkáš "r" a "ž" zároveň :) Špička jazyka ti musí kmitat jako u "r", zbytek jako u "ž". Já zas určitě řikám blbě ľ a vůbec celá moje Slovenská výslovnost (o psaní nemluvě) je masakr :)

Já na Slovensku mluvim zásadě Česky, protože Slovensky sice docela umim, ale musim u toho hrozně přemejšlet. Tak ten jazyk neznásilňuju. Miro mluví Česky dost dobře a ten jeho Slovenský přízvuk tomu jenom dodává trochu tej východniarskej exotiky (pardon) :)

Macyáš » 19. 01. 2010, 21:47

Ria, Lucca : jako rodilá češka potvrzuju, že Mirova čeština je fakt výborná. Necítila jsem při jeho českých písních žádnou potřebu ho někde poopravit. Paradoxně u Martinovy zmiňované slovenské "cigaretky" mi vadilo každé slovo, bylo to pro mně neposlouchatelné. Už jsem to tu zmiňovala kolikrát, ale slovenština je nááderná sexy řeč a o to víc to vnímám , když vychází z úst takového sympaťáka. Zároveň je strašně nakažlivá. Jsem v denním kontaktu se slovenskými klienty, a při rozhovoru s nimi automaticky začnu používat slovenské výrazy , nikdy se mi to ale nestalo naopak, jako že by někdo slovensky hovořící, při rozhovoru se mnou - Češkou, začal používat české slova.

ewilyn » 19. 01. 2010, 21:47

agata: mas pravdu a na pokeci (slovenska "socialna siet") je to uplne to iste, tie komentare sa nedaju citat - tam uz pomaly ani nechodi.. ..inak moj teenagersky idol na Slovensku bola Tublatanka a potom okolo 20 Gladiator ( ano som na " blondavych frontmanov")..a sialenstvo okolo NKOTB ma tiez mierne postihlo..

RIA » 19. 01. 2010, 21:42

Ja verím že vy česky hovoriaci ste to určite spoznali,ale mne ako Slovenke to znelo prirodzenejšie ako darina češtia,možno preto že spieval neviem.Ewilyn,možno sa mi tá Martinova slovenčina páčila preto,že konečne ukázal že nieje stroj ale človek...Andrew a axistuje nejaká pomôcka ako sa to va še "ř" dá naučiť?moje znie furt ako ž...fuj

agáta » 19. 01. 2010, 21:39

Na FB chodím jenom občas abych mrkla, jestli tam něco Miro nenapsal, ale mám obavy, že jestli ty mladý kočenky nepřestanou tady s tím ,,překrásnej a lofinkuju tě" tak tam Miro přestane chodit a psát novinky...na druhou stranu to chápu, já si tohle předpubertální období prošla s Luneticama (to téma tu už jednou padlo---ANO STYDÍM SE!!!:-)) ale to, jak to proživaj náctiletky teď..... už je docela extrém:-)dokonce budu mít strach jít na jeho koncert, protože to ječení je něco strašnýho......

mari » 19. 01. 2010, 21:37

Ahojte Fanatici ! Konečne našla čas dalšia bláznivá,aby sa pridala k vám! Prečo to tu Chodúrovci čítajú,ked sme tak nechutní,ved nemusia,či áno?U nich už vyčerpali všetky témy? Lilie:super to Slnko seno...,presne si to vystihla,len máme ešte o pár kíl menej.A aby sme mali ešte menej ako máme,nakúpila som zeleninu ,ovocie a fanatizmus posunieme ešte aj týmto smerom - začneme sa zdravo stravovať!!!Dlho som čakala na niečo,čo ma k tomu posunie -a už je to tu!Presne podla Mira to nebude,ale snád o niečo zdravšie áno...

Andrew » 19. 01. 2010, 21:37

RIA: Mirovo C'est la vie asi překvapilo každého - myslím češtinou. Ale věř, že Čech pozná, že to zpívá Slovák, protože i když to Miro dal fakt dobře, tak typicky "š" a "č" má prostě takový... slovenský. Já nevím, jak to popsat, je to takový zvláštní přízvuk. Prostě je to poznat, ale nevadí to.

LuCCa » 19. 01. 2010, 21:33

Mirovo "Ř" obdivuju. protože znám spoustu čechů, kteří Ř říci neumí. Ted po soutěži začal češtinu ještě více pilovat, kvůli nabídkám v Čechách. pro mě byla jeho čeština perfektní, nepoznala bych, že je Slovák.

ewilyn » 19. 01. 2010, 21:30

agata:-hovoris mi z duse..ja som sice predtym bola snad este behom sutaze, ale vtedy tu chodil kadekto a obhajoval si kazdy svojho favorita..teraz sa to tu super "vyprofilovalo". - som tak nadsena, ze som chcela nechat na FB odkaz, ale radsej to nerobim, aby sa nam to tu "nezvrhlo" do sameho " miluju a si nej" a pod..:-)

RIA: i ked sa Martin snazil, tak ta "cigaretka" mne trhala usi..a v ceskych mediach napr. dost kritizovali Dominku alebo aj Denisa za ich cestinu, pritom podla mna bola v poho..

RIA » 19. 01. 2010, 21:26

LuCCa Mirova čeština je fakt ušku lahodiaca....ach jaj Inak ja som mala obavy keď mal spievať Gotta a Rohana,že to bude trhať uši.. toľko "ř" po kope až som sa zľakla....No keby som ho vtedy počula spievať prvý krát,myslela by som že je Čech,no ale to musíte posúdiť vy česky mluvící,či to nebolo eeee.

RIA » 19. 01. 2010, 21:19

Ewilyn tak" šialok" bola riadna haluška...inokedy je to roztomilé také to komolenie keď sa Čech snaží hovoriť slovensky alebo Slovák česky,myslím tým vysloviť to komplikované ř a podobne.Nemám rada to keď má niekto dojem že hovorí správne a pritom to trhá uši...Napríklad keď už sme pri tom Martinovi jeho slovenčina v" Cigaretke" bola milučká fakt...hoci tam bol silný český prízvuk,ale možno práve preto bola roztomilá..

LuCCa » 19. 01. 2010, 21:18

Miro mluví krásnou češtinou, ale musí se snažit a mluvit pomalu, jinak z toho vznikne českoslovenština.

agáta » 19. 01. 2010, 21:16

Dobrý večer všem, tuhle diskuzi jsem objevila též nedávno, jelikož prvních čtrnáct dní po superstar jsem pořád dokola sjížděla všechny Mirovy videa a jaksi mě ani nenapadlo sjet myší až úplně dolů:-) a doufám že se neurazíte, když řeknu že už poslední týden nedělám nic jiného než že to tu pořád čtu:-) prostě se od vás nemůžu odtrhnout..v práci hned ráno a večer když se vrátím znova a znova...doma už si klepou na čelo....jen jsem Vám chtěla chtěla říct, že i když se nezapojuju, tak se tu skvěle bavím a jsem ráda že v tom šílenství nejsu sama...už jsem si totiž začínala myslet, že jsem jediná holka po dvacítce, kterou tato šmajdománie postihla (viz. Facebook.)měj te se