Archiv Mirovy diskuse na stránkách ČSS

kobitka » 09. 01. 2010, 23:18

já: ou tož to bych se hádala. Denis byl většinou mimo, Monika rači ani nemluvit, Honza to pár krát taky zkonil, Bena rači ani nehodnotím, Dominika měla ve výškách zase tak řezavý hlas, že se to ani poslouchat nedalo a i Martinovi to sem tam ujelo, i když se porota snažila tvrdit něco jiného. Ti ostatní tam byli moc krátkou dobu, abychom se na jejich výkony mohli více zaměřit.Nejsem žádný hlasový odbnorník ale nějaký hudební sluch ještě mám.

Bára » 09. 01. 2010, 23:15

Jinak Žigo nějakou dobu učil i Dominiku, ale nakonec to prý skončilo, protože si nesedli s paní Starou, měl prý vysoké nároky a Dominika by nestíhala školu.Učitelé zpěvu měla ale mnoho let a tady bych viděla ten rozdíl mezi ní a Martinem a Mirem, který prostě nikdy tím drilem neprošel a s hlasem absolutně neuměl pracovat. Ono bude něco jiného, až bude mít vlastní repertoár, zažije si ho a bude současně se učit s ním pracovat a šetřit ho, tak se budeme divit. Ono naučit se týdně dvě písničky a přitom zpívat někde venku v mrazu a vůvec netušit, co ten hlas vydrží a jak se o něj starat, tak se dávám do kupoy půl roku.

kobitka » 09. 01. 2010, 23:12

Macyáš: no ono to je taky o tom, že aby novináři prodali své články. Musí udělat nějakou senzaci. V tomhle případě vychvalování Žiga. Je zajímavé, že to jeho prohlášení na začátku soutěže jsme se dočetli až po zkončení. Ono vymyslet si článek není zas takový problém. Nemůže se věřit všemu co píšou noviny a obzvlášť bulvár. Nejvíc mě pobavilo, jak údajně jeho žáci čučeli jak péro z gauče, když si Miro s Žigem potykal. Někdy mi připadá, že ti novináři už jsou hodně zoufalí, že píší takové bláboly. A nejhorší je, že jim to lidi žerou. Přiznám se i já jim někdy naletím

mari » 09. 01. 2010, 23:06

RIA,dodo mal včera depku,odrezal si ucho,namaloval autoportrét a teraz to spolu s CD Wicked Game nesie ku kolegyni...to len také zhrnutie. Ja sa teraz hanbím priznať,že mne sa páčili kedysi Kelly Family... Ale Lunetic nikdy!!!!

RIA » 09. 01. 2010, 23:06

u mňa je to tak,že sa mi buď niečo páči alebo nie,a tiež budem oslavovať keď konečne skončí doba Rnb, a rap sa hodí len do svojho prirodzeného prostredia medzi zúfalých černochov z Bronxu,keď rapuje biely je to skôr smiešne ako pravdivé.Toto víno je nejaké múdre či čo,to kúpim aj na budúce....ha ha

deppholl » 09. 01. 2010, 23:04

Jo East 17 mě taky nevadili - stay another day christamas virsion, hned jsem si to musela pustit a zavzpomínat, běželo to v hitparádách.....

» 09. 01. 2010, 23:03

Macyáš má pravdu.Falše tam byly skoro ve všech vyšších tónech a ten mumraj to neomlouvá.Ostatní měli času stejně a falešně nezpívali.

Mag » 09. 01. 2010, 22:59

Ľudia tak rada by som písala a tak nemôžem :))) Akosi nefunguje šedá kôra mozgová :) Keď som poobede spomenula, že som sa inšpirovala všerajškom (všaka RIA a depholl), nevedela som, že ma to tak dostane :O Tak pre dnešok len čítam a žienky Na zdravie a ak ste dopili dobrú noc :)))

kobitka » 09. 01. 2010, 22:59

Andrew: jo jo, Teve Bomba to bylo super. Čekala jsem na další kousky ale bohužel se rozpadli dřív než to dali pořadně do kupy. Jen je škoda, že tenhle typ zábavy z televize nějak vymizel.

Macyáš » 09. 01. 2010, 22:56

kobitka, Ria, to všecko hej, ale v nějakém tom článku o spolupráci s Žigem, to vyznělo, tak, že je to z velké části jeho zásluha, že je Miro ve finále. Vraj už na začátku Žigo sebevědomě prohlásil, že ho tam dostane. Takže právě z tohohle úhlu pohledu, se mi jen nezdá , že by na tom měl nakonec opravdu takovou zásluhu. A já se klidně přiznám, že se mi líbil Michal Penk, ale zároveň jsem žrala U2.

Bára. » 09. 01. 2010, 22:52

Ted´jsem dokoukala druhé semifinále a vlastně to s hodnocením poroty vidím poprvé, protože jsem semifinále ještě moc nesledovala. Všimla jsem si, že Habera byl úplně mimo z Mirova výkonu a asi už tušil, že mu někdo pomáhá, protože za Źigem šel po prvním semifinále, kdy dostal kartáč, jak sám říkal v Teleránu a měl strach, že ty falzety nedá. Vůbec to celé na mně dělalo dojem, že ho porota měla v kolonce na odstřel a vzdali to prakticky až po Dirthy Dianě, kdy se opravdu snažili, ale lidi ho poslali dál. Po rockovým kole a Gottovi už museli držet huby, zvlášt´když se Haberovi rozsypal Lacho, kterej dokázal zazpívat jen to, co měl naučený dávno dopředu.

Andrew » 09. 01. 2010, 22:51

Můžu se zeptat, co so jsou NKOTB? Asi to neposlouchám... ale jeden nikdy neví :) Kelly family jen a pouze tyto: http://www.youtube.com/watch?v=gfJXmPVvVoQ

kobitka » 09. 01. 2010, 22:51

Lilie: co je to NKOTB to fakt neznám? Co pak to uniklo mému pubertálnímu období? Já se teda k jedné věci přiznám já k rocku v té době přidala i East 17 pokud to tady někomu něco říká. Ale ten zbytek co jsem tady psala opravdu ne,ne, ne! A teď jak stárnu mi až na RnB, rap, hip hop a operu nevadí žádná muzika

Lilie » 09. 01. 2010, 22:42

Přísahám, že mě Lunetic, NKOTB, Backstreet Boys, či co a podobné k.kotiny (nemluvě o K. Family) netáhli nikdy.... Když jsem se tak podívala, co jsem poslouchala (a na co se dívala :-))) před lety - můj vkus zůstává týž....:-)))))

kobitka » 09. 01. 2010, 22:40

Macyáš: tak určitě je na učení techniky třeba delší doba. Žádný génius tě nenaučí zpívat a hlavně tě neodnaučí to co děláš špatně za jedinou noc. A to,že tam byly skoro ve všech písničkách falše bych taky docela omluvila tím mumrajem co měli přes týden (autogramiády a podobné blbosti). Neměli prostě dost času se pořádně připravit a během týdne si odpočinout. Stres a únava dávají hlasu a výkonům taky pořádně zabrat. Vem si jak by jsi na tom byl ty po skoro celým prohýřeným týdnu a pak jít unavený do práce a byl bys nucen podat maximální výkon. Já bych asi neudržela v ruce ani tužku. Takže v tomhle případě smekám všem finalistům ne jen Mirovi

RIA » 09. 01. 2010, 22:38

Macyáš,vraj za ním prvý krát zašiel,keď mal spievať Wicked Game,a podľa mňa na to zlepšenie určite treba čas,musí sa vyspievať.Ja mám pocit že ho skôr ten hlas občas neposlúcha,ako keď sa v puberte chalanom mení hlas,proste ti preskočí,bez toho aby si chcela.A to sa podľa mňa bude učiť ovládať,lebo otvoriť ho v rôznych polohách vie,akurát akoby ho občas prekvapila farba ktorá sa mu tam objaví,taká tá uši trhajúca pisklavá...Ale tých farieb čo tam má je neuveriteľné...

Lilie » 09. 01. 2010, 22:31

Mně se jeho hlas moc nelíbí, občas zachraptět - bylo by to fajn, ale on jiným hlasem zpívat neuměl (nebo nechtěl)..... mari: úžasná představa - poprskala jsem si obrazovku :-)))))))

Macyáš » 09. 01. 2010, 22:28

Zajímalo by mně, od jaké doby, nebo od jakého kola, začal Miro spolupracovat se Žigem. Neumím si pomoct, ale mně se nezdálo, že by se ve zpěvu nějak výrazně zlepšoval. Mně se zdál jeho zpěv po celou dobu soutěže na stejné úrovni. Rozdíl vidím jen v tom, že mu některá píseň víc sedla, ale chyby dělal od začátku pořád stejné. Jen ten závěr v posledních kolech prostě opepřil šoumenstvím.Proto začala jeho hvězda stoupat, ale žádné zlepšení techniky, rozsahu nebo co by mu měl hlasový poradce dodat jsem nepostřehla. Vždyť ani v jednom z těch posledních kol nezazpíval bez chyb. K této úvaze mně vede kupříkladu jeho první píseň , kterou zpíval u castingu, ta byla výborná - laicky jsem nezaznamnela žádné chyby , naopak poslední píseň ve finále od Alter Bridge, byla v refrénu - v těch výškách falešná jak svińa. Tak kde jsou ty výsledky jejich spolupráce ? Barvu hlasu má prostě nádhernou, tak už jde jen o to vypilovat tu techniku a používat hlas správně? Znamená to, že je na to třeba delší doba ?

RIA » 09. 01. 2010, 22:28

Mari,asi sa to správne dávkovanie jačákov postupne učí.Inak nepochopila som ten odkaz čo ti tu nechal Dodo,nechce sa mi čítať dozadu,a viem v podstate ma do toho nič nieje,len to vyzeralo že ste mali zaujímavú debatu.....

kobitka » 09. 01. 2010, 22:26

Dobrý večer všem. Nějak se tu dneska nechytám tak zatím budu jen číst a snad se moje mozkové závity rozproudí a něco smysluplného vykotí. Jen jeden postřeh, který jsem tady zahlédla co se týče chrapláku. Nebojím se, že by Mirovi zůstal. Vždyď i Dalibor Janda, kterého jste tady zmiňovali není typický chraplák. Jednou jsem někde četla rozhovor s ním a říkal tam, že to není jeho přirozený hlas, že umí zpívat i čistě ale, že ho tak jednou někde slyšeli všem se to líbilo a producenti ho ukecali aby tak zpíval pořád. A ještě co se týče věku a vkusu ohledně hudby. To se časem mění. To co se mladým líbí teď, se jim za pár let bude zdát jako naprostá příšernost a málo kdo se z nich přizná, že to vůbec kdy poslouchal. Teď mám na mysli, třeba Timberlika, Rianu a jim podobné. Vždyď kdo se dnes po pár letech veřejně přizná k tomu, že zobžňoval Kelly Family nebo Lunetic. Už dlouho jsem nikoho takové nepotkala. A jen pro upozornění já je fakt nežrala byl to jen příklad. No ještě, že rock je věčný!