Archiv Mirovy diskuse na stránkách ČSS

Luciinetska » 30. 12. 2009, 20:54

Cyril: máš pravdu, Miro říkal, že na CD budou jak české písničky tak slovenské, ale i možná anglické...

Sydney » 30. 12. 2009, 20:46

Ked to bude slovensky a cesky, tak to nebude rock. V pesnickach nejde len o to rozumet textu, musia hlavne dobre zniet. Moj otec napriklad po anglicky nevie ani cek a inu ako klasicku rockovu hudbu nepocuva (Deep Purple, Zeppelin, U2, Metalica, Ozzy, Aerosmith, The who, Rolling Stones atd). Mne sa slovenska a ceska hudba az na zopar vynimiek vobec nepaci. A nase jazyky nezneju dobre s tvrdsou alebo aj miernejsou rockovou muzikou. Zdalo sa mi, ze Miro ma pozitivny vztah k rocku, nie nudnemu slovenskemu popiku. A neviem si predstavit napriklad Daughtry - Home v slovencine, alebo GnR, to by bol des. A prave taky styl mu sedel. Ked bude spievat take s.r.a.c.k.y. jak Bezdeda napriklad, tak to radsej nie. A mozte mi menovat nejaku sucasnu slovensku alebo cesku rockovu skupinu, ale rockovu.

Cyril » 30. 12. 2009, 20:38

Miro má skvelú angličtinu!!A myslím že hovoril že album bude zmiešaný nakoľko má poskladané songy,v cz,sk a anglicky.Inak tiež nemám rádkeď je v pesničke viac jazykov mám z toho vyrážky...

eva » 30. 12. 2009, 20:35

Nostradamus,ja som Mira videla naživo a vyzerá fakt dobre,má 181 cm(milujem vysokých chlapov),a chutnú riťku,aj ked je chudulinký,má dosť široké ramená a nádherné ruky,neviem ako to robí ale vyžaruje niečo čo ľudí magicky priťahuje,nedokázala som odtrhnúť oči a má nádherný ksichtík,ozdobený snáď večným úsmevom,ale mám už viac ako sladkých 18!Keby som bola mladšia bol by to prvý chlap ktorého by som oslovila ako prvá!Ben je len exotický,nezapôsobil ani trošičku,ale ako píšeš je to vec vkusu.Baby ako očitý svedok hovorím Miro vyzerá fakt dosť dobre...mňam nečudujem sa tým pubertám vôbec

12345 » 30. 12. 2009, 20:29

Přesně tak, za angličtinu jde hodně věcí schovat, ale je to dvojsečná zbraň, text může být pěkná pitomost, jak vidno u mnoha českých a slovenských kapel, které se o muziku v angličtině pokoušejí a kolikrát ta výslovnost taky silně pokulhává, já osobně mám už na zpívanou czenglish typu Clou, 100°C nebo Support Lesbiens (a ti patří k těm lepším) alergii. Vynikající angličtinu - výslovností i texty - mají z těch známějších snad jen Monkey Business. Napsat poctivou českou/slovenskou věc, která by nevyzněla hloupě, to je kumšt. Přeci jen i ty anglické písničky originální se nám asi líbí mnohdy i jenom proto, že ačkoli třeba rozumíme, v cizím jazyce toho hodně odpustíme, třeba věci, které by se nám zdály v češtině už moc patetické, čeština je přece jen jazyk hodně střízlivý, takže se s ní musí pracovat jinak. A je náročnější na zpívání.

Andrew » 30. 12. 2009, 20:15

Já bych teda byl mnohem radši, kdyby zpíval slovensky nebo česky (i když by to byla spíš taková ta jeho českoslovenština :). U nás můžete anglicky zazpívat prakticky cokoli a bude to znít "hezky", protože tomu stejně většina lidí nerozumí, takže stačí naskládat za sebe obvyklá slovní spojení a je to. Ale napsat pecku česky nebo slovensky, to už chce talent.

12345 » 30. 12. 2009, 20:09

to Nostradamus: LOL, ty je hodnotíš jak koně :-) Ale nesouhlasím s tou Benovou zajímavější barvou hlasu, to je taky do značný míry subjektivní kategorie a pro mě je zajímavější a mnohem příjemnější ta Šmajdova. Benova barva hlasu je tu z pochopitelných důvodů netypická, to je ten důvod, proč ji třeba porotci tolikrát vyzdvihovali. Souhlasím ale s tím, že Miro je v té extroverzi a pozitivním naladění unikátní a pro většinu lidí aspoň v ČR je to exotický a nepochopitelný chování, jelikož tady se za normu považuje skoro těžká introverze, pesimismus, neprosazování se a permanentní "blbá nálada".

to Mag: V tom máš asi pravdu. Navíc, kdyby byl moc konkrétní, zbytečně by se tím sám předem omezil, nebo by nastavil očekávání, která by pak mohl mít třeba problémy splnit.

Luciinetska » 30. 12. 2009, 20:09

Sydney: já bych byla radši kdyby se věnoval písničkám ve slovenštině a češtině...spousta lidí anglicky neumí, takže by ani nevěděli o čem zpívá...tím, že mu fandí různé věkové kategorie, tak si myslím, že by bylo lepší kdyby většinu písniček měl v rodném jazyce a nebo v češtine..ale je to jen můj názor...

Sydney » 30. 12. 2009, 20:00

Pre Andrew: Dik, nikde som nemohla stiahnut Mirov Deep Purple. Teraz to uz mam vsetko. Inak, Miro by mal mat hlavne pesnicky, kde je pocut gitaru a lepsia ako slovencina a cestina je anglictina. Teda, ak ma rad rock a chce ho spievat, tak urcite English. Ked to budu zas slovenske skladby, to nebude dobre. K jeho hlasu sedi sucasny pop-rock, nieco ako Daughtry, Calling, Simple Plan a pod. Slovencina a ROCK, to neznie dobre.

Nostradamus » 30. 12. 2009, 19:54

XY Objektivně? Ben je hezčí než Míra . Ale jinak je vzhled vnímaný subjektivně a beru, že se někomu a třeba i většině líbí o moc víc Míra. Ale objektivně: Ben má lepší postavu (vyšší,vypracovanější- když říkáte, že ty Mírovy fotky na bulvárních www nejsou aktuální:D:D, užší boky a delší nohy) sry já jsem zvyklý každého sjet jako případnou konkurenci, tak mám chlapy ve voku - profi deformace:D:D a klasičtější xicht. Ale každý je jiná rasa, tak se zrovna xicht nedá moc porovnávat. Míra má zas objektivně lepší vlasy. Benovy jsou jen jako nějaký lišejník. Sakra tak teď to vyznělo jako totální metrosexuální žvást a homo k tomu. Ben má přece jen jednu hlasovou výhodu. Má super barvu hlasu. Ben aspoň co se dá vycítit přes obrazovku, což může být taky úplný klam, ale tedy podle klamného image přes obrazovku mi Ben nepřipadal tak strašně extrovertní jak Míra. Já nevím jak vy, ale tak to tykadlama přes obrazovku cítím. Mně extrémní extroverze a 100% pozitivní myšlení trošku přivádí v úžas, jestli je to tak ?opravdu? Připadal mi taky oblíbenější mezi soutěžícími jak Míra. Ale jak říkám, zdání může sakra klamat.

Luciinetska » 30. 12. 2009, 19:53

Lilie: taky nevím proč se ho nezeptají alespon novináři, ale asi proto, že jeho fanynkám až tak o hudbu nejde...ted tím myslím, ty co píšou na FB...tady se schází lidé, kterým o hudbu jde, ale to novináře asi nezajímá...

Asi si budeme muset na nějaké ukázky chvilku počkat, ale já ráda počkám...a stránky tak s tím souhlasí, to by opravdu chtělo...ale asi na to Miro nemá zatím čas.

Mag » 30. 12. 2009, 19:50

12345: No to že Miro robí tajnosti okolo svojho budúceho CD ma vôbec neprekvapuje. Nepoznám ho osobne, ale z jeho prejavu mi vyplynulo, že si zakladá na napätí, gradácii a hlavne schopnosti prekvapiť( z toho má dokonca veľkú radosť). Svoju tvorbu si bude veľmi dobre strážiť. Toto celkom beriem, dokonca mi je to sympatické, ale na druhej strane, je veľa vecí, ktoré by ma zaujímali a nemuseli by sa priamo dotýkať jeho budúceho CD, proste všetko čo by prispelo k jeho muzikantskému profilu.Napr. čo Leňa spomínala- jeho minulosť, hudobné vplyvy, úspechy, názory atď..

12345 » 30. 12. 2009, 19:26

Leňo, mluvíš mi z duše, odpovědi přesně na tyhle otázky by mě zajímaly taky. Na těch chatech, co proběhly, to bohužel vypadalo tak, že se na hudbu téměř nikdo neptal. A i z toho mála Miro odpovídal, co se týče hudebního stylu jeho budoucího CD, celkem vágně. Bylo by moc fajn, pokud by Miro postnul aspoň ukázky těch nových písniček na facebook, i když možná je to ještě v počáteční fázi, takže se nedivím, kdyby s tím ještě nechtěl ven.

Lilie » 30. 12. 2009, 19:25

Andrew: jsi nejlepší :-)))) Leňa: taky souhlasím. Proč se ho třeba i ti novináři občas místo všech blbostí typu: co bude mít k večeři, nezeptají na něco, co se hudby týká? Že o tom nepíše na FB, je docela k pochopení, stejně by u toho bylo jen MUCK a CMUK místo něčeho konstruktivního. Ty stránky by to chtělo, (a slova jako: miluju, klásnéj, plišáček, šu.ézní,...by to nemělo pustit).

Leňa » 30. 12. 2009, 19:07

Andrewe, já tu osobu tobě blízkou, která nám dělá druhýho Ježíška, úplně zbožňuju :)

Mag, souhlasím. Napadlo mě, jak by bylo super, kdyby Miro mohl sem tam odpovědět na pár fanouškovských dotazů co se hudby týče...Chtěla bych slyšet, co zpíval před SS, jaký styl, s kým, kam až se dostali. K SS- jak to bylo s hlasovými poradci, jak přesně probíhal výběr písniček, která se mu podle něho nejvíc povedla a nepovedla, jak se vidí za pár let, co si myslí o hudebních scénách u nás, kdy se dostal k rocku a podobně...Já mám hlavu plnou dotazů a místo toho musím na těch chatech číst nabídky k sňatku a otázky, jestli preferuje blondýny nebo brunety...

Lilie, příspěvky na FB mě taky sem tam dost překvapují (nejenom slohem;), i když se je snažím ignorovat...Ty třináctky a čtrnáctky, co mu tam píšou a ještě nedávno drncaly s kočárkem a panenkou po parku, se vážně nezdají- stačí jedna polonahá fotka a já se za ty jejich komentáře pomalu červenám :D- tím spíš, že pak ty nejpikantnější vybere Blesk do svýho článku jako ,,reakci fanoušků“, kam se počítáme...

Macyáš » 30. 12. 2009, 19:06

to Macyáš:ještě malé poopravení svého předchozí komentáře, jen ať nejsem za blbce: místo slova "prolog" jsem chtěla použít samozřejmě "epilog", tedy slovo zcela opačného významu. Jinak by to jaksi nemělo smysl, že pane profesore. Zdarec.

XY » 30. 12. 2009, 19:02

Odpověď :Miro je hezčí než Ben. / a sakra o moc /

Mag » 30. 12. 2009, 19:00

No DVD :) super,,,no zjavne stačí jeden technicky zdatný fanúšik...chvalabohu za to,,ja som v tejto oblasti úplný nímand..

Macyáš » 30. 12. 2009, 18:54

Dovolím si ještě krátkou úvahu než odejdu na žúrku, a to na téma proč byl Miro ve finále (věnováno všem těm, kdo si myslí, že to bylo jen díky jeho vzhledu a -náctiletým puboškám). V souvislosti s tím, že tady byl zmíněný Ben , jsem si položila pár otázek: Otázka první:. Byl Ben krásný chlap ? - odpověď : No, ku..rva, že byl. Jako Miro. Otázka druhá: Měl Ben charizma ? - odpověď : No, docela mega sviňské. Jako Miro. Otázka třetí: Měl Ben obrovskou podporu - náctiletých puberťaček? - odpověď : No, to se snad nedalo přeslechnout. Jako u Mira. Otázka čtvrtá: Udržoval si Ben podporu fans podružnými prostředky ? - odpověd : Jéjej, koukněte na jeho FC,spousta děkovaček a příspěvků. Mnohem víc než Miro. Otázka páta: Proč tedy nebyl ve finále Ben ale Miro? PROLOG: Že by to bylo i tím zpěvěm ?????

Luciinetska » 30. 12. 2009, 18:53

Pak, že má Miro pasivní fanoušky...Andrew připravuje DVD mně ho taky kámoš tvoří...

Eiliano: ty sis spletl nick, když si sem psal vid??