Archiv Mirovy diskuse na stránkách ČSS

12345 » 20. 12. 2009, 00:20

Andrew, souhlasím s tím, co jsi napsal o tom, jak moc krátkozraký by bylo nechat se zmást tím momentálním úspěchem u téhle skupiny fanynek, který by pravděpodobně ani neměl, pokud by nevypadal tak, jak vypadá. Nechci ty mladé slečny nijak shazovat, mají svoje důvody, proč fandí, ale je to trochu legrační a zároveň podivný, když vidíš cca třináctileté slečny, které jinak poslouchají např. Ladu Gagu a Madonnu, jak teď na Mirových vystoupeních házejí "vidle" a pravděpodobně vůbec netuší, o čem rock je a vůbec tuhle muziku jinak neposlouchají.

A určitě ten návrat do reality bude hodně bolet, i když si třeba teď říká, že to ustojí v pohodě. Tohle kolikrát bezproblémově nezvládnou i starší a zkušenější. V takový situaci je asi hodně těžký to vidět realisticky. Navíc se mi zdá při vší úctě k jeho osobě, že se tou popularitou nechává Miro hodně unášet a spoléhá trochu moc na "hlas davu". Na tom by snad samo o sobě nebylo nic tak moc špatnýho, jen je dobrý najít určitou míru, aby to člověka úplně nevtáhlo a neztratil svoji osobitost a autenticitu. Myslím, že existuje hodně naprosto odlišných důvodů, proč lidi Mirovi fandí, ale třeba já osobně si ho vážím kromě jeho unikátního hlasu kvůli projevenýmu vynikajícímu hudebnímu vkusu a působil na mě na první dojem jako autentický zpěvák s pevným názorem. Vůbec nepotřebuju show kolem, skoro naopak mě to ruší, pokud je jí moc a trochu se bojím, jestli to nedělá proto, že se to líbilo právě těm fanouškům, kteří po soutěži bleskově odpadnou. Je to samozřejmě jen můj pohled, který nikomu nevnucuju, Mira si vážím a přeju mu do budoucna hodně štěstí a už ze sobeckých důvodů doufám, že nakonec se mu podaří prorazit s kvalitní muzikou a nebude muset dělat zbytečný kompromisy vůči vlastní umělecký a lidský integritě.

K té budoucí muzice, vůbec si netroufám tipovat, co to bude, ale vyloženě tvrdý rock pravděpodobně ne, sladký popík ale těžko.

Andrew » 20. 12. 2009, 00:17

Lilie: Prosimtě klid :) Tohle jsou IH - internetoví hrdinové. Většina z nich jsou zřejmě zhrzení fanoušci Bendiga, kteří bohužel nemají mozkovou kapacitu, aby pochopili, že to, že se nakonec v televizi rozhodovalo mezi nima dvěma, neznamená, že Miro byl předposlední (a vytlačil tak jejich plyšáka). O tom, že i kdyby to tak bylo, tak za to nemůže Miro, ale my, raději nemluvím :)

Ale jinak debilní gay alkoholik je přece super partie, ne? :)

Jana » 20. 12. 2009, 00:17

Čo si myslíte prečo Miro natočil tie trapné videa ktoré sú hlboko pod úrovňou jeho IQ? Veď na to sa nemôžu chyťiť ani 13nástky. Navyše teraz pred koncom súťaže. Iva čo myslíš? Kto ten náš Miro vlastne je?

Lilie » 20. 12. 2009, 00:06

Já bych to shrnula: M.CH. - nudný, nic moc hezký, nafoukaný, ale fenomenálně zpívá a má před sebou kariéru. M.Š. - opilec, vlezdoprdelka, kašpar, neumí zpívat a dostal se tam přes postel, falešný, gay s lakem na vlasy, debil vhodný akorát pro uječené -náctileté, po kterém za chvíli pes neštěkne. Smutné :-((((((( Např. ještě jsem nečetla a neslyšela, že Chodúrovi by někdo psal "chcípni" a "hodím ti skleněnou lahev do ksichtu" :-((((((((((

__Anett483__ » 19. 12. 2009, 23:47

Když vyhraje Martin, budou fanoušci Mira říkat, že celá soutež povod a když vyhraje Miro, tak budou zase naopak všichni fanoušci Martina tvrdit, že je to podvod... Pak se bude vytahovat to, že Slováků je méně a že Miro neměl šanci, aby měl dost hlasů, aby Martina porazil a fanoušci Martina budou říkat, že Mirovi fandili i Češi a takhle se to bude tahat dál... Týhle diskuzi o 'podvodu' se stejně nevyhneme...

Superstar jsou všichni z Top12 a bude záležet jen na nich, jak daleko to dotáhnou. Miro je showman a Martin skvělej zpěvák. Vítězství si zaslouží oba dva...

Andrew » 19. 12. 2009, 23:43

Iva: Prosím neber to, co jsem napsal jako invektivu vůči tobě, nemám důvod ti tvoje zkušenosti nevěřit. Jenom se mi prostě zdá, že od té soutěže čekáš něco (dokonalého zpěváka), co ti prostě nemůže dát.

A ano, Queeni byli fakt na pěst. Dokonce jsem to tu psal a napsal jsem mu to i na Facebook :) Nikdo z nás ale neví, jakým způsobem si ty písničky vybírají. Jestli to s někým konzultují nebo si je vybírají proto, že je prostě mají rádi. Jestli tím spokojením s výkonem myslíš to, co po těch Queenech řekl, tak to byla od něj hodně neobratná formulace, kterou pak vysvětloval na FB. On nechtěl říct, že by Freddy byl dojatý (nebo co to řekl) z něj, ale z toho aplausu. A i na tom FB psal, že ne vždycky se všechno povede.

Hele, my se asi neshodneme :) Já respektuju, že Martin je lepší zpěvák, byť se mi jeho repertoár a podání nelíbí. Ale stejně tu zprávu pošlu Mirovi :)

Andrew » 19. 12. 2009, 23:34

Lilie: Tohle je s tou soutěží (bohužel) svázáno. Podívej se, co se schází za materiál na autogramiádách. Tohle je podle mě cílová skupina superstar. Takže holt Miro je pro spousty holčiček jejich snovej plyšák a je jim v podstatě jedno, co a jak zpívá. Nebo si fakt myslíš, že ty holčičky bere Smoke on the water? Ne-e, je bere ten hezkej blonďák s těma odhalenejma fotkama na Facebooku :) Ale tenhle typ fanoušků opadne. Pamatuješ na Sámera? Taky z něj byly faninky hotový. A dneska?

S tím obviňováním z manipulace je to hloupý, ale prostě se to sešlo tak, že máme introverta Chodúra a extroverta Šmajdu. Takže ano, většina videí v poslední době je o Mirovi nebo v nich tvoří velmi výraznou část. Ale nemyslím si, že to je proto, že by to Nova/Markíza manipulovaly, ale zkrátka proto, že Martin jim takový materiál jako Miro neposkytne. Je to jeho smůla a rozhodně to není důvod Mira z něčeho obviňovat (Honza by to ale viděl jinak) :)

Ať už vyhraje nebo ne, doufám, že se nezaměří na cílovou skupinu jeho momentálních fanynek a nebude dělat sladkej popík, ale bude se snažit dělat pořádnej rock. Dospělé fanoušky (kteří se na něj nevyprdnou, když jeho plakáty přestanou vycházet v Bravo Girl) díky SS získal a je už jenom na něm, jestli si je dokáže udržet.

Lilie » 19. 12. 2009, 23:33

Šarády na Nově s Markízou čekají na Chodúra :-)))))

Iva » 19. 12. 2009, 23:27

Pro Andrew : Já píšu jen to, co znám z vlastní zkušenosti a falše nikdo úmyslně dávat nebude .Nevím , jestli to tak cítí, ale je fakt, že si nekriticky k síle svého hlasu vybírá písně, na který nestačí. A nejhorší na tom je, že je s tím výkonem sám spokojený /Queen /.Pak není podle něj co zlepšovat. Pak nevím, jestli se něco tréningem spraví.

klaudie » 19. 12. 2009, 23:25

Lilie, já doufám, že vyhraje ten váš Mako banán, protože Nova i Markíza si už pro něho chystají mega šarády a tam se bude skvěle vyjímat, v této soutěži o zpěv opravdu nejde. Takže posílejte hlasy!

Luciinetska » 19. 12. 2009, 23:25

Leňa: taky souhlasím...nevěřila jsem, že s těma jeho unavenýma hlasivkama a ještě v mrazu to vůbec zazpívá...a zazpíval skvěle...snad už to bude zítra dobré,,,

Iva » 19. 12. 2009, 23:11

Miska : Tohle všechno já beru - mráz venku na výkonu nepřidá a Miro se snaží moc. Dělá co může, aby se fandové bavili. Je to škoda, no.

Andrew » 19. 12. 2009, 23:08

Iva: Mě to v první chvíli pobavilo, protože něco takového napíše každý, kdo chce svému názoru přidat na váze. A přitom to nemá cenu, protože krása anonymních diskusí spočívá v tom, že si jsme všichni rovni :)

Já si myslím, že by bylo dobře rozlišovat, jestli tam ty falešné tóny dává proto, že to tak cítí, nebo proto, že to fyzicky nezvládá. To první by se musel odnaučit (pokud by to vůbec šlo), to druhé (a že to občas neutáhne jsme viděli naživo) se spraví tréningem. A můžeme se pohádat, která varianta to teda je :)

Leňa » 19. 12. 2009, 23:07

Ano Misko, bylo to půl hodiny před koncertem, a divím se společně s tebou...Původně jsem si sice říkala, že třeba ta Wicked Game mu trochu jela, jakmile jsem ale viděla to video, tak jsem hleděla, že ze sebe vůbec dovedl vymáčknout tón a zazpívat třeba ty Queeny nebo GNR ;)

Lilie » 19. 12. 2009, 23:06

Nevím, jestli mu mám přát, aby vyhrál..... Když čtu, jak se to zvrhává :-((( Jestli vyhraje, stejně se bude všude říkat, že je to podvod, manipulace, že kvůli němu nevyhrál skvělý zpěvák Shrek, všichni budou číhat na každou chybu (nejen ve zpěvu), aby mohli mít navrch.... Už teď se o něm píše jako o opilci, o kterém za měsíc nebude vidu.... Je mi ho líto :-(( Když tomu ještě dodají takové, co napíší: "Nevadí, že neumíš vůbec zpívat, stejně seš plišáček", (včetně té hrubky), je mi na.....

RIA » 19. 12. 2009, 23:00

Mirka som myslela tým žabiakom,ale v dobrom,narážka na to že je taký mladučký.u nás sa mladým babám hovorí žabky..

Andrew » 19. 12. 2009, 23:00

kobitka: "Chyba se dá napravit a pracovat najejím úplným odstranění ale s dokonalostí nic nenaděláte, nikam ji neposunete." V tomhle výjimečně :) s Ivou souhlasím - tohle je dost hloupá demagogie. Pokud bychom dokonalosti nechtěli dosáhnout, nebudeme se o to snažit. Nebo si myslíš, že muzikant si řekne "už to umim dost, dál už cvičit nepotřebuju"? To by byl pěknej *** :)

Iva » 19. 12. 2009, 22:57

Pro Andrew: Ano, jsem náročná posluchačka a dovolím si sem napsat svůj názor ne kecy. Proč ta slova ?Možná jsem se špatně vyjádřila, ale jsem hudebník a rock / HvM/ poslouchám už hodně dlouho. Už to tu padlo víckrát, ale skutečný muzikant zpívat falešně prostě neumí. Prostě mu tam ty tóny nikdo nedá. A že se tohle Miro na konzervatoři odnaučí ?Na konzervatoři se učí pracovat s hlasem a ne odnaučovat pěvce falešným tónům. Buď to tam je anebo ne. Pak tam budou falše pořád. Mluvím ze života, připravovala jsem mladé lidi na soutěže a je to tak.

Lenka » 19. 12. 2009, 22:56

Kto je zato, aby Miro vyhral ????????????????????????????????????????????Posiel... hlasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§

Miska » 19. 12. 2009, 22:52

Leno ja myslela ze to video bylo toceny po koncerte. Tak on byl tak dodelany pred nim? Tak to se divim ze vubec neco odzpival.