Archiv Mirovy diskuse na stránkách ČSS

Lilie » 08. 01. 2010, 11:53

To zase Blesk nemá asi o čem psát..... Už to radši ani nečtu a nejvýživnější jsou ty komentáře pod tím :-((( Psali tam o tom, jak byl Bendig na chatu - je pravda, že tam nasekal mraky hrubek, ale ty odporné rasistické komentáře pod tím....:-(((

kobitka » 08. 01. 2010, 10:16

Dobré dopoledne všem Tak na Blesku je zase jeden zajímavý článek, ale netýká se Mira. Každopádně jestli je to pravda nebo jen výmysl Blesku se už asi nedozvíme ale těch machinací kolem výsledku hlasování je čím dál tim víc. Takže příště už mně nepřinutí ani sebelepší výkony soutěžících, abych pro někoho hlasovala. Nebudu už podporovat Novu, operátory a další vyžírky.

Iva » 08. 01. 2010, 00:56

Tak som práve napichla na mp3 tú wicked game z košíc, ktorú ste tu kočky rozoberali. Je to suprové. Tuším mi aj zimomriavky naskočili. Klobúk dolu chalani. Nostradamus stačia info zo spoľahlivých zdrojov, človek nemusí byť hneď vampira. Noty ako rozsypaný čaj :) tak super :) moja dcéra zahrala na flaute páslo dievča pávy z perinbaby a noty nepotrebovala Ale Miro noty pozná :)))

dodo » 08. 01. 2010, 00:17

Viete ako sa dá ešte zaznamenať hudba ak ste tvorivý ale noty sú pre vás len rozsypaný čaj? Zahrať vymyslenú vec niekomu kto to dokáže zapísať za vás!A je po know haw môjho kamoša...

dodo » 08. 01. 2010, 00:05

Mari,tak to mi fakt nemáš čo závidieť,ona tá múza ma kopne len keď som na tom dušavne dosť blbo,takže si to musím odžrať,až do dna,a ten úlet na plátne je vlastne výťah naspäť.nekresli do pamätníčkov deťom,vyblbni sa ak ťa to baví,je jedno či je to technicky OK,hlavne že zažiješ ten ocit,ako ho nazvať? Uvolnenia?12345 ja ťa úplne chápem,aj ja keby som nepoznal spomenutého muzikanta čo nepozná noty,neveril by som že niekto bez nôt vôbec dokáže hrať,chalani mu to zahrajú a on si to jednoducho zapamätá!Geniálne!

Nostradamus » 08. 01. 2010, 00:00

Iva ty jsi v USA nebo jsi nějaká vampira? Teda sry jestli jsi nějaká tetina, že jsem si dovolil vám tikat.

Iva » 07. 01. 2010, 23:32

No ja si myslím, že dnes už si všetci tvorbu nahrávajú. Robil to aj Jackson. Ako náhle ho niečo napadlo napríklad pri hre na klavíri tak to nahral. Miro má plný šuflík, nejakú dobu už skladá, najviac má v AJ, treba len vybrať a vlastne chcel na prvé CD hlavne slovenské a české veci a nie len v jednom štýle.

12345 » 07. 01. 2010, 23:29

to Andrew: LOL, hezká spekulace. Každopádně Lucca je přínos pro tuhle diskusi, navíc velice příjemný přínos. Toho infa bychom se asi jinak nedopátrali. Miro může mít doma i základní nahrávací aparaturu, i když nemám moc představu, v jakých cenových relacích se to pohybuje.

mari » 07. 01. 2010, 23:20

dodo:to ja ti teda závidím,máš asi talent,odvahu a vieš si nájsť aj čas...To ja mám iba plány... Leňa ,moc dík za ten odkaz,je to čo som myslela. .A tiež už idem spať-bez rockera,aj bez struny pod postelou...

Andrew » 07. 01. 2010, 23:19

Tak ono to nahrávání podomácku už dneska není nic podřadného. V dnešní době slušných elektroakustických kytar za slušné peníze (což je třeba případ značky LAG, na kterou pokud jsem správně koukal Miro hraje), se dá doma docílit kvalita, která jako demo bez problémů obstojí. Bohužel u těch akustik je to nejjednodušší. Jo, ještě klávesy. Zbytek se v domácích podmínkách nahrává o dost hůř.

Mám teorii. LuCCa je Miro :)

12345 » 07. 01. 2010, 23:02

to mari: Můj dojem je ten, že takhle to dělá většina "garážových kapel", prostě si nahraješ hudební nápady, i jen to, co tě napadne při hraní na kytaru nebo při improvizaci s kapelou, záleží na tom, jak moc hodně sofistikovanou hudbu chceš mít a pak to nazkoušíš. Hudební záznam sám o sobě není úplně nutný, pokud to umíš zahrát na základě té nahrávky. I muzikanti s hudebním vzděláním si můžou nahrát primitivní demo doma i jen na kytaru, pak se s tím pracuje dál.

to dodo: Já ho nechci v žádném případě podceňovat, ani ho ironizovat, jen si to moc nedokážu představit.

LuCCa » 07. 01. 2010, 22:59

Tak se tu s vámi pro dnešek loučím. Zítra se tu odpoledne zase objevím. V sobotu nemusím vstávat, tak tu mohu být a zúčastnit se i vašichn nočních diskuzí. Tak všem krásný zbytek večera a dobrou noc.

dodo » 07. 01. 2010, 22:56

Mari,ver tomu že moje schizofrenické obrázky by si tiež nikto nezavesil do spálne!Ale nedobrovolne som už zopár narozdával,nedobrovoľne preto,že mám pocit nahoty,a radšej by som sa len vyspovedal plátnu a schoval ho pre seba.Ale budem trochu narcis a poviem,že mám radosť keď to niekoho osloví,niekedy ma to oslobodí od rozmýšlania nad darčekmi vtedy zvládnem aj gýčové krajinky a podobne.Ale najradšej mám tie svoje šuplíkové "halušky".

LuCCa » 07. 01. 2010, 22:56

Andrew: ani Mirovi kamarádi neznají jeho tvorbu.Skládal si písničky jen doma a vystoupil snad jen na jednom malým festivalu. A takovému stylu co s ním vystupoval se nechce věnovat. Chce mít na CD různé žánry hudby, aby si všichni vybrali, co jim bude sedět.

dodo » 07. 01. 2010, 22:49

Pre 12345(inak perfektný nick,dobre sa to píše) a čo ak má nadanie Mozarta?Navrhujem počkajme si,ale ja mám pocit,že chalanisko to má premyslené dobre a že budeme spokojní všatci.V to dúfam.

Andrew » 07. 01. 2010, 22:48

Náš problém je hlavně v tom, že z jeho tvorby neznáme vůbec nic. Nebo teda nezachytil jsem tu nikoho, kdo by od něj nebo jeho kapely něco z dřívějška znal. Navíc v těch rozhovorech radši řešej, proč nemá holku, než by se ho pořádně zeptali na hudbu :(

mari » 07. 01. 2010, 22:46

Presne to som chcela vedieť,ako to zaznamenať,ked nepoznáš noty???Niekde som čítala,že si to podomácky zaznamenáva:čiže asi nahráva .Ale pre celú kapelu?Vlastne členovia kapely asi budú hudobníci,ktorí by to zvládli... Dodo,ja som chodila do výtvarky,aj mám za skriňou pár obrázkov...Teraz už kreslím iba deťom do pamätníka...

iii » 07. 01. 2010, 22:40

Pre LuCCa: tak o tom som niečo čítala. Vtedy, keď sa v Plus1 deň prevalila aféra s podpisovaním zmluvy s Jarom Žigom. Vtedy sa ho pýtali, či s ním uzavrel zmluvu a vraj sa vyjadril v tom zmysle, že Žigo mu len dohodil nejakých ľudí do kapely, lebo nestíha skúšať popri Superstar v Košiciach

LuCCa » 07. 01. 2010, 22:34

Andrew: Jj s touhle kapelou, co byl na koncertě v Košicích by chtěl skládat i koncertovat. Má tam z předchozí kapely jen kytaristu..jinak jsou to úplně noví lidé. O tom, kde je stihl sehnat nic nevím.

Leňa » 07. 01. 2010, 22:34

Mari, tady je ten ,,šifrovaný" FB přesně ;)

Niekto sa prave chysta spat... a snivat sen rockera, ktory je sam vo svojej posteli ... a mozno niekde v snoch hlada neznu polovicku, ktora mu stale chyba ... alebo hlada iba strunu na gitaru, ktora sa pred chvilou pretrhla? (... nobody knows... :) ... Dobru noc vsetkym, ktori nieco hladaju, taktiez vsetkym, ktori uz vsetko nasli :) a uzite si pekny weekend! =)